Vysušovanie muriva

miskax2
6. jún 2013

ahojte chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s vysušovaním muriva prístrojom aquapol. pomáha to? oplatí sa tá investícia, má to dlohodbý efekt? či by ste odporučili niečo iné....? máme doma cerezit aj to trochu pomohlo ale teraz v tomto sychravom počasí sa tá vlhkosť v dome len horší.... dcéry mám často choré- zápaly horných dýchacích ciest a tak podobne myslím že to môže súvisieť aj s nadmernou vlhkosťou. no ale späť k téme... rada by som pučula názory a skúsenosti ľudí s podobným problémom. ďakujem za vaše odpovede

kafoditka
6. jún 2013

skus polozit tuto otazku na modrastrecha.sk 😉

dada1212
6. jún 2013

@miskax2 ja si myslím, že najlepšie by bolo priamo riešiť príčinu prečo dom vlhne. ak je to zlými základmi, tak nejako spevniť základy, ak je pozemok okolo domu príliš zavodnený, poradiť si nejako s tým atd.

linda20111
7. jún 2013

@miskax2 ahoj, my sme nedavno riesili ten isty problem, zaklady na dome niesu celkom ok, steny boli miestami mokre :/ zistovala som vsade co by bolo najlepsie, kolegyna mala ten aquapol a hovorila ze zbytocne vyhodene peniaze. ziaden zazrak to nespravi. najlepsie je podrezat steny - da sa urobit aj svojpomocne ale je to narocne takze lepsie dat urobit firme lenze je to dost drahe. druha moznost - to sme urobili my - prevrtali sme cely dom komplet kazdych 1Ocm a dali sme tam silikonove tycinky /roztopia sa, urobia ochrannu vrstvu a nepustia vlhkost zdola hore/. zatial su steny suche, ale je to este len rok tak neviem povedat ako dlho to vydrzi. tiez to nieje lacna zalezitost, jedno balenie 5Oks tyciniek stoji 2Oeuro.

miskax2
autor
10. jún 2013

@kafoditka
@dada1212
@linda20111 ďakuje za odpovede

refferal
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
momo36
22. mar 2023

@linda20111 dobre deň prosím vás viete názov tých silikónových tyčiniek? Ďakujem