Vysporiadanie majetku po rozchode

7. dec 2019

Dobry den. Potrebujem poradit. S partnerom sa planujem rozist, mame 2r syna. Zostavala som s nim iba kvoli vyhrazkam, ze mi spravi zo zivota peklo. Mame totizto hypoteku na dom, ktoru ja z rodicovskej nebudem vladat splacat, pretoze ma uz dopredu informoval, ze ju on platit nebude a aj ja si narobim problemy. Taktiez sa mi vyhraza, ze zo mna spravi blazna a syna mi zoberu. Poradte mi prosim, som zufala. O dieta sa riadne a myslim ze prikladne staram, je zivy a ja som doma uz 2r zatvorena. Byvame v cudzom meste kde nemam nikoho, ani rodinu ani znamych. Chcela by som sa vratit spat k rodicom, ale bojim sa, ze ma posadi za mreze ako dlznika alebo na psychiatriu (nikdy som u lekara nebola, ale nemam ziadnu diagnozu). Uz nevydrzim ten natlak z jeho strany. Ak by bolo vsetko v poriadku, dom by sme predali a hypoteka by sa vyplatila...ale co dovtedy? musela by som splacat aj zanho? a tiez mi prosim poradte...z hypoteky sa vyplacal jeho uver (15tis), mam na nieco narok, ked tato ciastka isla vyhradne jemu a hypoteku sme splacali spolu?
Prosim nesudte....ak mozte, pomozte. Dakujem

sissy27
7. dec 2019

S týmto sa vyhráža tuším každý 🙄 čisto hypoteticky - aj keby ťa hospitalizovali na psychiatrii, tak to nebude na večné veky a hlavne kto by sa staral o malého? On? To iste 😅
Peklo ti zo života možno bude robiť dovtedy, dokedy budeš na jeho útoky reagovať.
Teraz ťa má v moci, lebo sa ho bojíš.
Ak nebudete splácať úver, tak bude mať presne taký istý problém ako ty. Fakt je, že banku vaše nezhody nezaujímajú, ale keďže ručíte domom, tak si ho banka nakoniec vezme. Myslíš, že on to tak nechá zájsť až tak ďaleko? Aj keď teda nepíšeš na koho je písaná hypo a dom, resp aké máte postavenie na úvere a na liste vlastníctva.
Odporúčam ti zájsť za právnikom, vyriešiť zverenie dieťaťa do svojej opatery, stretávanie dieťaťa a výživné (súdnou cestou a nijak inak) a poradiť sa aj ohľadne vysporiadania hypo a domu.

ivana11155
7. dec 2019

Len k hypotéke - keď ide o partnera nehnuteľnosť mate v podielovom spoluvlastníctve asi každý polovicu. Treba sa poradiť s právnikom ako písala sissy. Tu to môže byť iné ako pri bez podielovom spoluvlastníctve v manželstve. A daj pozor aj na ten jeho úver. On ho vlastne vyplatil aj z tvojich peňazí, tak pozor aby ta o tie prachy "neogabal".

deti95060810
7. dec 2019

načo by ťa hospitalizovali na psychiatrii? Kvôli čomu? Len preto je ex povie že si bláznivá? Na také blbé reči súd ani nereaguje...Ak by si aj náhodou niekedy brala nejaké lieky od psych., na tom nič nie je...Však pri takom blbovi musí ochorieť kde kto...

stanulienkat
7. dec 2019

Nahravaj si nenapadne tie jeho vyhrazky na mobil.

juliet86
7. dec 2019

pomocobetiam.sk ono aj verbalne nasilie a vyhrazky su nasilie. tiez aliancia zien slovenska ma linku atd. mas doklad kam tych 15tisic islo? a kedy? v hotovosti? na ucet? dom ste polovicni vlastnici ? to iste hypo? porad sa s pravnikom. drzim ti palce.