Vysokoškoláci na byte

diefrau
13. júl 2024

Ahojte. Je tu niekto kto ako študent vysokej školy ide bývať na byt? Ja idem v septembri do prvého ročníka na VŠ. Potrebovala by som sa niečo spýtať a popísať si s niekým kto zmýšľa rovnako. Ako ste si napr. Hľadali byt a koľko cca to výjde? Prosím odpustite si reči ako: Intrák by som mala lepší…atď :D kľudne mi napíšte do súkromnej správy 🙂

zojazoja
13. júl 2024

@diefrau treba napísať aj mesto, do ktorého ideš. Iné sú ceny v Brne, iné v Žiline, iné v Bratislave.

zic
13. júl 2024

Urcite ti tu nikto nebude pisat, ze intrak je lepsi. Uplne bezne studenti byvaju v prenajmoch... ked tak sa spytaj co potrebujes. Ak hladas inzeraty, skus na fb skupinach, dokonca sa mi zda, ze je nejaka stranka flatmates na hladanie spolubyvajucich...

diefrau
autor
13. júl 2024

@zojazoja jaaaj áno prepáčte 😃 Bratislava idem na Komenského.

zic
13. júl 2024

Ceny, moznosti a pod hladaj napriklad na tych facebookovych skupinach. Uvidis aj ceny, zaujem, fotky... Cca izba stoji 300 eur, garzonka okolo 500, 2izbak 650+... Zalezi od lokality, ci je to novostavba apod. Musis vacsinou platit mesiac vopred plus zabezpeku, cize 3 najmy vopred pri nastahovani... majitel asi bude chciet, aby si tam byvala cely rok, takze nie ze v lete 2-3 mesiace cez prazdniny nie... tak s tym rataj. Co este by si potrebovala vediet?

janai1
13. júl 2024

@diefrau len upozorňujem, že intraky sa idú rekonštruovať a vyše 1 000 študentov nebude mať kde bývať takže o byty bude boj.

naneta258
13. júl 2024

@diefrau byt treba riešiť čím skôr, rovnako zistiť ako ďaleko sa nachádza od skoly/obchodu. Ako dlho trvá cesta zo stanice na byt a do školy. A hlavne ta suma za nájom.

diefrau
autor
13. júl 2024

@zic Áno jasné ďakujem. Pozerávam aj tie Facebookové stránky. Najlepšie by bolo asi tá jedna izba. To spolubývanie Pre pár. Alebo keď tak iba pre mňa, ale tak sa to pohybuje niekedy aj 300€. Ale neviem nájsť nič také poriadné :D

diefrau
autor
13. júl 2024

@naneta258 Áno. To si vždy overujem. Mne nevadí aj cestovať električkou. Hlavne aby bola v pohode cena, ľudia čo tak bývajú a tie spoje.

zic
14. júl 2024

@diefrau tie ceny som dal skor tie spodne hranice... zalezi ci je izba novsia alebo "povodna". Alebo teda okrajovejsia cast niekde

nisia
17. júl 2024

@diefrau kamaratke dcera ked hladala privat tak davala pozor aj na lokalitu. Volala znamej ze ci moze byt taka a taka ulica a ta jej povedala ci to je bezpecnejsia cast alebo nie plati za 1. izbu 280 € a su tam 4 dievcata, navstevy maju zakazane.