Ahojte baby, uz dlhsiu dobu rozmyslam zmenit banku. Mam ucet v SLSP a zda sa mi ze platim vela. Poradte mi, kde vy mate ucty a ste spokojne a kolko platite mesacne a ci platite aj poplatky mimo, napr. za vybery, IB..atd...dakujem
Ahoj, ak splnas jednu podmienku, a to mesacny prijem vo vyske min. 400€, asi najvyhodnejsie je U konto od UniCredit banky
https://www.unicreditbank.sk/sk/obcania/ucty-a-...
Vedienie uctu, IB, vydanie karty, vsetky platby aj pohyby na ucte, vybery z bankomatov ktorejkolvek banky nielen na Slovensku, ale aj v zahranici, naviac v lubovolnej vyske, emailove notifikacie o pohyboch na ucte... - vsetko bez poplatku.
Jedine, co by si platila - ak si nastavis SMS notifikacie o pohyboch na ucte - par centov za SMS, presne sa nepamatam kolko (v cenniku istotne bude uvedene)
IB jednoduchy, prehladny, vsetko co clovek potrebuje tam najde.
Mozno este ako alternativa Fio ak by Ti Uni kvoli (neviem comu) nevyhovovala
v SLSP mozes mat aj zadarmo ucet, staci zaplatit kartou 200 E, mat 3 pravidelne platby, a sporenie (staci aj na 10 E)
Ja v slsp neplatim nic, ako pise liz lemon. A este mam odmenu plus, tak mi vracaju z nakupov raz za cas 🙂 som s nimi spoko
@liz_lemon
Ok, neporovnavaj s bankami, kde su podmienky horsie a naviac s tym "co bolo". Porovnaj podmienky pre bezplatne vedenie uctu napr. s tym U kontom - tam je jedina, jasna podmienka: kredit na ucte 400€ mesacne. Nic viac, nic menej, naviac garantovane na 10 rokov (teda nie ze za pol roka clovek zasa musi menit banku).
Prip. s Fio - tam je vedenie bez poplatkov uplne bez podmienok.
Platby v zahranici - ono to SLSP mala take nenapadne - ten poplatok bol "skryty" v platbe samotnej, ak sa nemylim, tak do min. leta. Od vtedy, asi na zaklade nejakeho nariadenia, museli ten poplatok vo vypisoch osamostatnit - prave na zaklade toho si to kolegyna vsimla a bola nechutne vytocena {pozerala aj spatne transakcie v zahranici) - v ten den zrusila komplet vsetko co mala v SLSP.
Teda nemozem to tvrdit na 100%, v SLSP som ucet nikdy nemala, ale naozaj neviem, preco by si vymyslala, nadavala pol dna a v ten isty sa "stahovala" do Uni 🙂
@butyha Fio ma az 2 pobocky v BA, to moze skoncit takisto ako Zuno, to pre mna nie je ziadna banka
Unicredit, ok ma lepsie podmienky ako SLSP
ja mam ucet v SLSP uz velmi dlho, tento jediny si stale nechavam, vsetky ostatne som zrusila, pre mna je SLSP jednoznacne najlepsia banka
pozerala som si sadzobnik poplatkov, a nie je tam ziadny poplatok za platbu kartou v zahranici, tiez som nikdy nic take nevidela
Neplatím poplatok slsp nakoľko spĺňať podmienky. Myslim ze každá banka ma nejake podmienky na zadarmo účet. Mne sa nezdajú prehnane.
@liz_lemon alebo ak mas prijem mensi ako 400 eur je v SLSP zadarmo zakladny bankovy produkt, plati sa 1 euro za vyuzivanie IB. Mne ho ponukli osobne v banke ked videli, ze mi nechodilo ani zivotne minimum
Vieš čo ja mám teraz tatra banku a som v celku rada zatiaľ, že som tam. Tiež som pred tým mala aj inú banku ale ono je to teraz tak, že keď má jedna niečo lepšie tak tá druhá zase zlepší niečo iné a takto sa predbiehajú. Záleží od toho čo ti viac vyhovuje vieš 🙂
Mam ucet v Tatrabanke a SLSP, ani za jeden neplatim. A poplatky za platbu kartou nie su vramci eurozony dovolene (pozor, nejde o celu EU, len o eurozonu)
Ja som od SLSP prešla k Unicreditbank na Ukonto, ako písali baby vyššie. Ak Ti mesačne chodí 400 eur, nemáš, čo riešiť. Inak ja som vtedy ešte vychytila aj akciu a dostala som celkom v pohode mobil zdarma, ale to bolo myslím len na začiatku nejako. A čo sa mi ešte páči je, že aj keď zaplatím hoci iba cent kartou, vždy mi príde smska a hneď si viem skontrolovať, či je to ok, nie ako v SLSP, kde mi po 3-4 dňoch hromadne zúčtovali XY eur a ani som už nevedela za čo (neviem, či sa to dá nastaviť nejako inak).
Tak mi to nedalo a kolegynu som "opacila" s tymi poplatkami za bezhotovostne platby kartou SLSP v zahranici - normalne som ju tym, aj po tej dobe, nasr*la 🙂
Ako @vroni spravne podotkla, islo o krajinu mimo eurozonu - konkretne nasich susedov - Cesko, odkial pochadza jej manzel, takze tam casto cestuju a roky "nenapadne" priplacala milej SLSP za kazdu transakciu (nakupy, restiky, tankovanie, ...)
@liz_lemon Zle si pozrela ;)
Cennik SLSP: https://www.slsp.sk/content/dam/sk/slsp/www-sls...
Strana 10 - prilozeny obrazok
Uzasne je aj co sa skryva za 1/ - kuk obrazok
Takze bezhotovostne zaplatite napr. 1500 CZK (~55€) -> poplatok 0,20€ + 2% z 1500CZK (30CZK ~1,10€) ---> SLSP si zoberie milych priblizne 1,30€ - vsak preco nie
Alebo si nebodaj na drobne vydavky vyberiete v CZ hotovost z nejakeho bankomatu? Chutnych 9€ + samozrejme 2% vyberanej sumy 🙂
V krajine eurozony - vyber 2€....?? U konto ma aj v zahranici (ano aj mimo eurozonu) vsetky vybery bez poplatku...
Akoze fakt dakujem, neprosim.
Tym nechcem povedat, ze SLSP sa nikomu neoplati, vynimky istotne existuju.
Jednoznacne je ale ich model schvalne zlozity, aby tam mohli "zakomponovat" taketo specialitky... Pripomina mi to niektorych mobilnych operatorov...
@hu3hu3 unicredit a neplatím nič... ani za výbery z cudzieho bankomatu, bez obmedzení. Jediná podmienka je, že mi musí prísť na účet každý mesiac min 400€ (nemusia tam zostať, len musia prísť).