Dobrý deň, zubárka mi na moje zadné zuby riešila korunku tak mi zub pekne obrúsila do roviny trochu nad ďasno, urobila všetky odtlačky zubov, no ak prišla korunka išiel som k nej a ak mi tam tú korunku dala len tak položila zistila že je strašne vysoká a nedokážem pekne zatvoriť ústa, tak povedala že s tým už ona nič nedokáže urobiť ona že mám navštíviť stomatologického chirurga.Má niekto priamo s týmto skúsenosti že sa dá urobiť napríklad nižšia korunka alebo niečo iné.Popr. aký je v tomto postup?Keďže som ešte mladý tak si radšej nechám poradiť.Ďakujem pekne.
@martin2075 ja by som zubárovi za takúto prácu nezaplatila, ved on bral odtlačky a zubný technik korunku zhotovil na základe nich tak nech sa medzi sebou dohodnú ako to vyriešia.
Ja som ani neplatil len ona povedala hneď že mám ísť k stomatologickemu chirurgovi. Takže aj ak mám hlboký "vkus" stále sa dá urobiť nejaká menšia, nižšia korunka ktorá by tam pekne pasovala? Ďakujem.
@martin2075 urcite, tak isto, ako bol tvoj povodny zub. Vsak ti ho obrisili, teda to co islo dole na vysmu z tvojho, to sa doplni na vysku z korunky. Preco by mala byt vyssia? Len ju treba vediet spravit. Ja mam 2 mostiky, oba este obrusovala zubarka, kym absolutne nesadli zub do zubu na pohodlny skus.
tak to je blbá zubárka, mne čokoľvek robí, vždy sa spýta, či mi nezavadzia a ked ano, tak zbrusi alebo upraví tak, aby mi nič nevadilo.
Takže čo odporúčate vyskúšať inú zubárku? Lebo teraz mám vlastne zub obrúsený pár mm nad dasno a nedá sa vôbec používať.
@martin2075 Minimálne choď na konzultáciu k inej, budeš vedieť názor aj iného odborníka, ja sama dobre viem, aké ťažké je nájsť dobrého zubára, na ktorého je spolah..
@martin2075 korunku by mala vratit technikovi, ktory ju robil, aby ju upravil.