Vysoká pedagogická škola Bratislava verzus Ružomberok

anonymka11
11. jan 2018

Ahojte ženy chcela by som sa poradiť ohľadne vysokej pedagogickej školy tie čo už máte vystudovane či už v Bratislave alebo v Ružomberku ktorá je podľa vás lepšia? Ako často ste chodili do školy keď ste študovali externé? Chcela by som študovať predprimárnu a elementárnu pedagogiku dokázali ste skĺbiť dohromady dieťa prácu aj školu? Ďakujem za každú odpoveď

hettinka
11. jan 2018

To snáď nemyslíš vážne, že chceš porovnať BA a RK ... jasne, že BA je lepšia škola. Ale ak ti stačí len diplom a o vedomosti až tak nejde, ani robiť to nechceš, rk na tieto účely vyhovuje.

deti95060810
11. jan 2018

Ružomberok? to nemyslíš vážne, o ničom.... tam nie je čo študovať....😉😨

anonymka11
autor
11. jan 2018

Nie práveže mi nejde len o diplom samozrejme že z tej školy aj niečo chcem mať chcem mať vyštudovanú poriadnu vysokú školu s ktorej samozrejme chcem mať vedomosti keďže mám záujem učiť či v škôlke alebo v škole a samozrejme potrebujem niečo vedieť aj ja aby som aj deti mohla niečo naučiť ...teda asi obidve máte skúsenosti s Bratislavou je škola náročná? Čo sa týka učiva skúšok a tak celkovo? Neviete ako často sa chodí do školy keď chcem ísť ako externista? Ďakujem vám za odpovede

veriiik106
11. jan 2018

Zjavne ste v Ružomberku neboli.....chodilo aj chodí tam veľa mojich kamaratiek kazda čo skončila sa uz uplatnila ná správnom mieste....za to kamarátky z BA robia všetko možné....v RK som študovala niečo iné ale môžem povedať že ludsky prístup a pod sú vyhoda....ďalšia vec ak človek túži robiť určitú vec je jedno kde ju vystupuje ak si šikovná a robia srdcom uplatnis sa.....je to na tebe... veľa šťastia <3

fidorka7
11. jan 2018

@deti95060810 baby ja mám ale obavy že ona chce študovať buď RK katolícku alebo BA svätú alžbetu takže prašť ako uhoď.
Žiadna katolícka rýchlovykvasená VŠ nie je lepšia ako štátne školy s dlhoročnou tradíciou: Pedagogika okrem UK BA aj Nitra, Prešov či UMB BB, čokoľvek len nie katolícka diaľkovo...

Autorka, môže sa ti potom stať, že ani s tým titulom prácu nenájdeš, lebo úroveň je jednoducho mizivá. Našťastie, už množstvo zamestnávateľov a personalistov to zistilo a žiadosti uchádzačov s takýmto vzdelaním hádžu rovno do koša.

veriiik106
11. jan 2018

Baby netrepte tu. Nás bolo v RK na špecke 100 a 80 z nás máme prácu v tej oblasti čo sme vyštudovali...za to mám kolegyňu ktorá vyštudovala Specku v BA ( vašej úžasnej ) a nevie urobiť ani plány pre žiakov.....Je to o Tom kto má aký prístup. Ja na túto školu nedám dopustiť....

fidorka7
11. jan 2018

@veriiik106 no mám asi 15 kolegýň, ktoré absolvovali diaľkové štúdium RK. Poviem ti že o nič múdrejšie neboli posledný deň na promóciach, ako keď tam prvý deň boli na zápise. Pracujú len preto že už sú v stálej štátnej službe a aj boli v čase štúdia, nie preto že sú ohromne múdre a šikovné... Také zabetónované ešte z čias socíku.
Mmch, robila som jeden čas konzultantku pre ich Bc. práce /uprosili ma/, takže som mala naozaj možnosť vidieť tu "úroveň", jednak tých prác a jednak tých skúšok, kedy sa mali naučiť až 5 A4 a vzdychali z toho.. Skúška masová v aule 200 ľudí typu test - zakrúžkujte a-b-c-d. Veď to dá aj debil, takúto skúšku som ja nezažila ani na strednej. To nehovorím o tom, že ešte aj tam odpisovali z ťahákov.. Následne ma škola požiadala robiť aj oponentku prác.. Hrôza. A to keď som dala s veľkým sebazaprením "D" pre nezrovnalosti údajov, použitie neaktuálnej literatúry, tak obhájili na "A" a ešte sa na mňa dívali že o čo mi išlo. Aj tie čo som im robila konzultantku, poviem príklad: výskum ako inak fiktívny medzi 100 študentami SŠ formou dotazníka, z toho 50 dievčat a 50 chalanov, aby sa preboha dali dobre počítať percentá... V druhej otázke už dievčat iba 46 a chalanov 54 a v tretej už detí ani nebolo 100. A keď som povedala že toto prerobí, tak nie, lebo ona to robila celý víkend a nevie to inak... jedine ju nakopol argument, že toto neodporučím k obhajobe, lebo by som sa musela hambiť sama za seba.
Takže môžeš ma o tej úrovni presviedčať koľko chceš, môj názor nezmeníš. ja som proste nemala šťastie na naozaj odborne zdatného absolventa tejto tiežinštitúcie a rovnaký názor mám na svätú alžbetu, najmä tie diaľkovo študované odbory.

fidorka7
11. jan 2018

a ešte chcem dodať, že často som v komisii na výberkách a nie, nie je to lepšie ani v súčasnosti, absolventi týchto dvoch "škôl" sú vždy najslabší spomedzi zúčastnených a preto ja si ich zásadne nevyberám.

veriiik106
11. jan 2018

Neviem ja som.studovala Specku v Levoči je to ich detašované pracovisko. Skriptá na učenie sme mali dosť hrubé a takisto skúšky neboli typu abcd....beriem tvoj názor samozrejme, keď máš skúsenosti s tou školou nebudem ťa presviedčať. Ja hovorím o ľuďoch čo poznam aj z RK aj BA.. 🙂

fidorka7
11. jan 2018

@veriiik106 tak ja som doposiaľ asi nemala šťastie.

veriiik106
11. jan 2018

@fidorka7 alebo som mala veľké šťastie ja :D hihi dobrú noc

hettinka
12. jan 2018

@veriiik106 no uz len to je vizitka, že to doštuduje každý. Ja som študovala v NR a končila nás tak v priemere polovica v každom odbore.

veriiik106
12. jan 2018

@hettinka ja som povedala že každý? Bolo nás na začiatku 130 ostalo nás 100

hettinka
12. jan 2018

No ja teraz učím na gymnáziu a mám na starosti sklad učebníc. Študenti z RK si chodia požičiavať naše stredoškolské učebnice, lebo z toho majú zápočty a skúšky. Vraj tam chodia absolventky sociálnych a pedagogických akadémii, a tie to na strednej škole nebrali, tak to berú až tam. Ak by to bolo pomaturitné nadstavbové štúdium, tak OK, beriem. Ale na VS???

veriiik106
12. jan 2018

No ja som s tým problém nemala väčšina z nás chodila na strednú pedagogickú

veriiik106
12. jan 2018

A všetko sme tam brali určite som si po takéto veci nemusela na výške chodiť

hettinka
12. jan 2018

@veriiik106 takze pre teba to boli novinky. Gymnazisti to mali dávno prebraté. Z toho vyplýva - máš vedomosti na úrovni gymnazistu ... o tom tu je cely čas reč.

veriiik106
12. jan 2018

@hettinka píšem že som ti všetko brala na strednej takže na VŠ som tie základy vedela cize skúšky boli v pohode ale to máš tak do pol prvého semestra a ďalej sa už učíš úplne nové veci...nemyslím si že vedomostí mám na gymnazistu....v predchádzajúcej práci som robila aj za učiteľov aj riaditeľa videla som do toho dosť dobre. Ked som odchádzala plakali a je to trochu aj o tvojej snahe tak tu ľudí nepoucuj kto je na akej urovni

hettinka
12. jan 2018

@veriiik106 však jasne, závisí aj od študenta, či sa tomu hlbšie venuje. Ale kľudne si ži v ilúzii, akú super školu máš.
A gratulujem, že si si s tym našla prácu. Absolventov z RK totiž zamestnavatelia často vyradia pri pohovoroch v prvom kole.

deti95060810
12. jan 2018

@veriiik106 to nemyslíš vážne, pobavila si ma.....😀😀

anonymka11
autor
12. jan 2018

@veriiik106 ďakujem naozaj veľmi pekne napísané 🙂

anonymka11
autor
12. jan 2018

@fidorka7 v Ružomberku chcem študovať áno na katolíckej škole pedagogiku a v Bratislave na Komenského vysokej skole

anonymka11
autor
12. jan 2018

Nechcela som aby tu vznikla hádka len kvôli tomu kto má akú školu chcela som len poradiť aby som vedela ktorú školu si vybrať na RK som ani ja nepočula samé chváli ale tak nikdy neviete preto som chcela reálne skúsenosti aj ked ak má zoberú do Ba na Komenského tak by som radšej išla tam

anonymka11
autor
12. jan 2018

A nechcem študovať na škole svätej Alžbety lebo ja nemám záujem študovať sociálnu prácu ale predprimárnu a elementárnu pedagogiku

veriiik106
12. jan 2018

Dievčatá neviem kto žije v ilúzií mala som s tou mojou podľa vás" hroznou" školou tri pracovné ponuky dve dokonca zo súkromnej školy a je mi jedno čosi myslíte o tej škole chodila som do Levoče je to detašované pracovisko KU a boli so mnou spokojní a teraz v novej práci tak isto dokonca som dostala od vedenia pochvalu že sa rozumiem problematike a viem pomôcť pri veľa problémoch. Ako som povedala aj zamestnávateľ by si mal vybrať podľa schopností človeka a nie ho zavrhnúť kvôli tomu akú školu vyštudoval. Ale ako tak čítam ľudskosť je u vás niekt. asi nie veľmi podstatná lebo sa tu dosť povysujete nad ľudí. Asi ste pre tento svet nejaké špeciálne alebo potom neviem čo. Milá autorka nebudem už viac do tejto témy reagovať písala som iba svoj názor a skúsenosť. Je to na tebe zvaz aj dochádzanie kde máš bližšie,takisto i financie. Vidíš že ani my z KU nie sme žiadny hlupáci, pracujeme a to dokonca vo svojom odbore a ja ďakujem svojim zamestnávateľom že nemali názory ako slečny / pani tu na diskusii a dali mi šancu aj keď som z tej "otrasnej" školy. Som im vďačná za to. A ešte ku tvojej otázke ja mám vyštudovanu Špeciálnu pedagogiku ;)

anonymka11
autor
12. jan 2018

@veriiik106 určite si nemyslím že by ste boli hlupáci ani nič podobné určite máte dosť vedomosti a verím tomu že nie vždy ide o školu ale hlavne o to ako sa kto tomu venuje ako k celej škole pristupuje a aké má plány ďalej do zivota. Ide o šikovnosť a prístup ak by som ale mohla otázku prosím ťa koľko si platila za školu teda ak si chodila externe a ako často si chodila do školy? Ďakujem za každú informáciu

veriiik106
12. jan 2018

@anonymka11 ďakujem ;) ja som chodila denne tri roky do zadu ale na stránke by to niekde malo byť uvedené popr napíš im mail ;)

fidorka7
12. jan 2018

@veriiik106 no dovoľ, čo tu urážaš a čo sa tu ty urážaš! Povedala som reálne, konkrétne skúsenosti s ľuďmi s ktorými pracujem a ktorých som konkrétne stretla na výberových konaniach, ktorým som robila konzultantku a oponentku ich prác. Ja som opísala realitu tak, ako som ju zažila a napísala som, že som teda si nemala šťastie na absolventov týchto škôl ktorí by boli šikovní a schopní a to predsa neznamená že aj takí sú /ale to skôr vďaka sebe samému a svojej prirodzenej inteligencii/.
Čo to má spoločné s tým, že si ma vyhodnotila ako " nie ľudskú a povýšeneckú"? Ty si pedagóg? A takto si nás "zdiagnostikovala" na základe nášho názoru, ktorý sa prieči tomu tvojmu? Tak potom si naozaj začnem myslieť, že táto škola, "nevypľula" naozaj nikoho schopného...

veriiik106
13. jan 2018

@fidorka7 reagovala som na hetiinku ktorá má takmer prvá urazila a napísala nech žijem v ilúzií. Pekný deň dievčatá a prajem teda nech sa stretávate iba s ľuďmi z kvalitných VŠ.....

shpirti
25. jan 2019

Ahojte, prosím Vás, je tu niekto medzi Vami, kto študoval externe pedagógiu na UK v BA? Mala by som nejakú otázku. Ďakujem 🙂