Výška poštovného Balíka na poštu

sunshine999
17. jan 2020

Ahojte. Nikdy v zivote som neposielala balik na postu, vzdy len dobierky. Ale rozhodla som sa darovat oblecenie, ktore uz nenosim. Na poste som sa spytala kolko by ma vyslo postovne na cca 5kg balik, mozno max 7. Postarka mi povedala, ze okolo 5eur to bude urcite, ale zavisi od vahy. Kontaktovala som pani, ktorej oblecenie darujem a ona mi povedala, ze by som to mohla poslat ako balik na postu a bolo by to lacnejsie.
Neviete cca kolko by ma to vyslo?
A ako mám vyplnit podaci listok a adresu na samotnom baliku, ked to pojde na postu?
Nemam s tym skusenost. Dakujem.

snehulienka8
17. jan 2020

postovne za balik na postu do 10kg je 3,70, adresu das normalne..tej baby co jej to posielas..a telefonne cislo adresata, poslu jej cislo balika v sms, ze balik uz ma na poste..s tym cislom v sms si ho potom vyzdvihne..podla toho cisla jej ho najdu a daju..
do buducna si pozri cennik posty a natukaj parametre
https://cennik.posta.sk/

malinovka333
17. jan 2020

staci si pozriet cenni slovenska posta tam najdes kazdy jednu zasielku podla vahy kolko stoji,

sunshine999
autor
17. jan 2020

@snehulienka8 no hej len neviem ako sa v takomto pripade vyplna dodaci listok a samotny balik

simca06022011
17. jan 2020

@sunshine999 je tam moznost (na podacom listku) vybrat balik na postu, alebo povies pri okienku.. ziadna veda to nie je, na balik a podaci listok davas samozrejme adresu adresata, nie adresu posty ;) Ony ten balik vlasten iba zastavia na poste a adresatovi pride listok/sms o ulozeni a vyzdvihne si ho.

sunshine999
autor
17. jan 2020

@simca06022011 rozumiem, dakujem za odpoved 🙂

snehulienka8
17. jan 2020

@sunshine999 ako pisu vyssie, na balik a listok napises adresu a telefonne cislo osoby, ktorej to posielas a postarke povies, ze to chces poslat ako "balik na postu"

lintu
17. jan 2020

Nezabudni si vypytat telefonne cislo adresata 🙂

staronova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
layla12
17. jan 2020

Balík na poštu je 2.70€ až do váhy 5kil. Je to najlacnejšia možnosť so sledovacim číslom nad 1kg. A na balík treba napísať "na poštu", aspoň u nás na to nemajú nálepku ako majú na dobierku ale musíš to napísať k adrese.

eperia
17. jan 2020

@snehulienka8
@sunshine999 všetko ti povie na pošte,stačí sa opýtať

patka06
17. jan 2020

všetko si to vieš naklikať cez EPH a poštovné je ešte nižšie, dá ti to aj adresný štítok, ktorý len vytlačíš a nalepíš na balík, potom stačí zaniesť na poštu