Vyšetrenie hormónov

lillystranska
12. okt 2017

Ahojte baby prosím poradte mi už som zúfala. Mám 30 rokov do 25 rokov som mala 50 max. 55 kíl. Nijak som extra nezmenila stravovanie ale od roku 2015 som začala priberať momentálne mam skoro 70 kíl pri výške 160cm a podla BMI mam už miernu nadváhu, Začala mi vyskakovať amylaza chodím ku gastro doktorovi ktorý mi predpisuje lieky ktoré mi liečia pečeň mám často kyselinu síce teraz je to už lepšie ale hrozne ma trápi ta váha. Necitim sa dobre pripadám si hrozne nafúknuta. Mam vypuklé brucho vyzerám ako tehotna keď sa napijem vody vyzerám ako v 9 mesiaci. Snažim sa stále cvičiť ale uplne ma to dáva dole. Teraz som sa dívala, že aj ruky mam akoby opuchnuté.
Preto som začala trocha pátrať po internete a napadlo ma či mi nezačali blbnuť hormony kedže v 25 som začala na ohanbi šedivieť kebyže si nefarbím vlasy mám vlasy úplne šedivé. Ale po pravde neviem ku komu mám chodiť ak si chcem dať vyšetriť hormony?
Ku gynekologičke chodim iba občas keď mam problém prvý krát som u nej bola v 29 rokoch. Kedže s partnerom deti nemôžeme mať.
Ďakujem

gama1542
12. okt 2017

Ahoj. Prva vec- na gynekologiu by si mala chodit raz rocne tak ci tak.
No a ta druha vec ze urcite to bezne nie je. Asi v prvom rade obvodnej - vysetrenie krvi , potom by ta mala nasmerovat dalej. Moze to byt vselico, oblicky, hormony, stitna zlaza....

lilyianka
12. okt 2017

@lillystranska ja by som skocila k obvodnemu a nech ta poposiela...asi k endokrinologovi a ako uzna za vhodne
Gynekologicka ta musela "pochvalit" ked si tam 1x bola az v 29r....to ze nemozte mat deti neznamena,ze tam netreba chodit...prevencia raz rocne ta nezabije a budes si ista,ze si v tomto smere v poriadku

lillystranska
autor
13. okt 2017

@lilyianka praveze doktorka mi tiez povedala ze je zbytocne chodit k nej ked nemam ziadne problemy.

@gama1542 mne toto vsetko vysetrili a nic im nevyskocilo preto uz neviem vo to moze byt

pininka
13. okt 2017

@lillystranska preboha to co za doktorka ti mohla toto povedat. Nejde predsa len o deti, ale rakovina krcku maternice vobec neboli, nemusis to absolutne spozorovat. Uz len preto treba hodit raz rocne, to iste prsniky, doktorka by ta mala poslat aspon raz za dva roky. Toto vsetko by som povedala obvodnej a nech ti da vymenny listok na endokrinologiu, podla mna to budu urcite hormnony. Nenechala by som to len tak.

gama1542
13. okt 2017

Ahoj. No ak ti to povedala gynekologicka tak ju treba zmenit. Alebo sa jednoducho objednaj na preventivku a povedz jej aj o svojich problemoch. Neviem ci su potrebne vymenne listky ale ak nie najdi endokrynologa a objednaj sa. Ja chodim s dcerou a teda vzdy hej robi aj hormony. A na gastre sa opytaj ci to nemoze byt s tych liekov co beries, nie je to v pribalovom letaku ako vedlajsie ucinky?

lillystranska
autor
13. okt 2017

@gama1542 ja som začala tie lieky brať až keď som priberala

lilyianka
13. okt 2017

@lillystranska tak tvoja gynekologicka je riadna truba....hned by som ju menila...to uz len je pristup