Vysadenie antidepresiv pred operáciou, skúsenosti?

lenush12
10. nov 2019

Ahojte, máte niektorá skúsenosti a vysadenim antidepresiv pred operáciou? Ja som dostala poučenie od doktorky, že mám začať 6 dni predtým. No po uraze mi pomáhajú a práve pred operáciou sa potrebujem cítiť v pohode. Nie je to dôležitejšie? Ako bojovať s tým, keď je teraz telo zvyknuté. Iná bude situácia potom. Potom sa na to cítiť budem. No teraz som si neni celkom istá. Ešte idem na anesteziologicke vysetrenie. Ďakujem za akúkoľvek skúsenost a radu.

tahomi
10. nov 2019

Vyssdzanie antidepresiv ti odporucil aky lekar? Ako dlho uzivas tieto lieky? Antidepresiva su jedny z liekov, ktore sa u nas ponechavaju aj pocas operacie - hospitalizacie.

lenush12
autor
10. nov 2019

Ta, ktorá mi ich nasadila. Že ak je operácia plánovaná, tak ich treba vysadiť 6 dní pred. Ja sa toho obávam. Potrebujem sa vyspať, byť v pohode. Preto chcem vedieť, či niekto riešil podobný problém.

tahomi
10. nov 2019

@lenush12 no, ja som anesteziolog, ked mi pride niekto na ambulanciu, tak ziadne antidepresiva nevysadzam, nevidim na to dovod.

zuzi56
10. nov 2019

@lenush12 ja mám AD , a tri operácie v celkovej an.
a nikdy mi nikto lieky nevysádzal , len po operácii mi dali translucencie od bolesti a mala som ruky v takom krčí , že oko keby drevené , ten translucencie mal neake kontraindikácia a AD , tak im povedz, že translucencie aby ti nedávali

zuzi56
10. nov 2019

@zuzi56 malo to bit tramal, od bolesti

euka210
10. nov 2019

@lenush12 ja som brala ku koncu 3.tehu a nic som nevysadzala kvoli planovanej sekcii, len ten den som nezobrala ked bola operacia. Podla mna vysadzat je totalna hlupost, nahle sa ani nesmu, lebo sa zgorsi stav.

lenush12
autor
11. nov 2019

Tahomi ďakujem Ti za odpoved. Ukludnila si ma, nakolko som uplne nesvoja, ze mam tie lieky vysadzat. Este idem k svojej doktorke aj na anesteziologicke vysetrenie, poviem tam, ze sa bojim toho vysadzania pred operaciou, ked potrebujem byt najviac psychicky v pohode. Neviem preco moja doktorka zvolila takyto postup. Aj ostatnym dievcatam dakujem za skusenosti, velmi sme mi pomohli Vasimi nazormi a ukludnili ste ma.

eliska13
11. nov 2019

@lenush12 ja som to tiez mala v pouceni z nemocnice co mi dali pred OP.ale boli tam pisane tricyklicke tie starsie typy,ktore sa dnes malo davaju

saskiaaa
11. nov 2019

Mama mala operáciu a žiadne antidepresiva nevisadzala 😊jedine ráno si dala a poobede mala a už večer jej dávali ďalšiu dávku

lenush12
autor
11. nov 2019

Dievcata dakujem, velmi ste ma ukludnili. Budem to riesit buduci tyzden na anesteziologickom, verim, ze sa dohodneme a ja budem pokojne spavat. teraz to potrebujem ako sol 🙂

barbora1992
12. nov 2019

Ahoj! Ja antidepresíva beriem už 9 rokov kvôli panickej úzkostnej poruche, s výnimkou tehotenstiev samozrejme. Za ten čas som mala niekoľko plánovaných operácii a nikdy mi antidepresíva nevysádzali, dokonca som mala prikázané si ich pred operáciami dať, aby som nemala zbytočne paniku z operácie. Dokonca počas tehotenstiev som vôbec nebrala antidepresíva, ale po sekcii ma budili a dali mi lieky, lebo vraj po sekcii musia automaticky znova nasadiť, keďže pred tehotenstvom som ich brala. Toľko moja skúsenosť. Skús sa spýtať lekárky, či Ti ich nemôže nechať aj v deň operácie, nakoľko potrebuješ byť v pohode a necítiš sa na ich vysadenie. Veľa šťastia, nech všetko dobre dopadne a skoré zotavenie prajem!

lenush12
autor
13. nov 2019

@barbora1992 Ďakujem TI velmi pekne za skúsenost, utvrdzujete ma v tom, ze to nie je spravne riesenie vysadit ich. Uz som to riesila aj s dalsimi lekarmi cez znamych a su rovnakeho nazoru, ze pred operaciou musim byt hlavne v psychickej pohode. Takze buduci tyzden este idem na anesteziologicke vysetrenie a myslim, ze sa dohodneme

barbora1992
14. nov 2019

@lenush12 Nemáš za čo! Určite sa podarí nájsť správne riešenie tak, aby si bola v pohode a aby lieky neboli kontraindikáciou k narkóze. Každý človek je iný, takže každý reaguje na rovnakú situáciu inak, ale lekári vedia čo robia, takže určite to dobre dopadne! Držím palce a daj vedieť, ako to dopadlo!

lenush12
autor
14. nov 2019

@barbora1992 áno dám vedieť a dakujem 🙂

le27
16. nov 2019

Dievcence, ja uzivam AD, posledny tyzden som ich nebrala kvôli operacii, na mojej psychike sa to nijak neodrazilo. Vcera ma operovali, rana netiekla. Dnes som uz AD uzila a rana mi zacala po previazani krvacat a stale krvaca. Tak ja neviem 🤔

lenush12
autor
18. nov 2019

@le27 Tak to si ma moc nepotešila. Ja už idem tento týžden na anesteziologické a chcem sa s ňou dohodnut, ze ich nechame. Viacmenej mi to poradilo uz aj viacej lekarov.

lenush12
autor
22. nov 2019

Dievčatá, takze 3 dni pred operáciou znizujem antidepresíva na polovicu. Na spánok budem mať pre istotu Gerodorm. A pred operáciou ( v ten deň) mi dajú neurol, že to dávajú standardne. Spravili sme taký kompromis.

janca1674
6. máj 2022

Zdravím beriem dlhodobo neuról a mám pred operáciou musím ich výsadiť?Čo sa na to necítim ich výsadiť musím byť pripravená psychický aj fyzický.Má niekto stým skúsenosti.Ďakujem

janca1674
6. máj 2022

@lenush12 Dobrý čítam Váš príspevok mňa čáka operácia a dlhodobo beriem neuról budem musieť ich výsadiť čo by som nerada,lebo musím byť psychicky prípravená.Ďakujem za kazdu radu.

janca1674
6. máj 2022

@tahomi Dobrý aj ja beriem dlhodobo neuról a čáka ma na druhý týždeň operácia,musim ich výsadiť čo by som nerada musím byť priprávena psychický aj fyzický.Ďakujem za odpoveď.