Vyrušovanie 2-ročného dieťaťa počas omše

1. dec 2024

Dnes sme boli s detmi na svätej omši dcéra menšia ma 2 roky ako dieta pocas omše párkrát hlasnejšie niečo povedala no ako dieta .Ppo prijímaní ku nám prišla stará pani a manželovi začala počas omše kázať ci chodíme s detmi do kostola ju vyrušovať ze načo tam.ideme
Je mi z toho smutno ťažko 2 ročnej vysvetlim ze ma byt ticho je to pre ňu dlha doba
A samozrejme ak je veľmi hlučná ju ako matka zoberiem.von ..
Trosku sa cítim sklamaná ako pani reagovala otočila sa a ešte povedala hlasné no toto....

madla60
1. dec 2024

autorka, to bola asi nejaká "divná" pani, ... ako to povedal pán .. nechajte maličkých prísť ku mne,... vyspi sa a bude dobre, aj deti patria do kostola,

nykkushka
1. dec 2024

A presne toto je dôkaz,že ak niekto chodi do kostola, neznamená to automaticky, že je dobrý človek 🤦🏽‍♀️

heleninamama
1. dec 2024

Svet nie je len o deťoch. Väčšina ľudí proste nemá rada cudzie deti a už vôbec nie, keď kričia, revú, dupocú a inak otravujú okolie v nevhodných chvíľach. Kde ty vidíš svoje milované dieťa, ostatní ľudia vidia otravné nevychované decko. A pri ňom často matku, ktorá sa len priblblo usmieva a nič nerieši, lebo dieťa... Dnešné matky si casto myslia, že ich dieťa je stredobodom vesmíru a všetci mu musia všetko tolerovať. No, vidíš, že to takto nefunguje.
Ak chceš chodiť do kostola, choď na detskú omšu. Alebo dieťa vychovávaj, vysvetľuj mu a ak nechápe a kričí, tak ho pri nevhodných prejavoch zober na chvíľu von. Alebo
pár mesiacov počkaj. A je jedno, či ide o kostol, reštauráciu alebo iný spoločný priestor.

cacianka
1. dec 2024

Tak ako ste vy mohli ísť s dieťaťom na detskú omšu, tak ste mohli tej babke povedať ako píše
@madla60.

cacianka
1. dec 2024

@heleninamama veľmi pravdivo

autor
1. dec 2024

@heleninamama malá nekricala nedupala a ja ju viem aj upozorniť a vychovávať ako sa správame

heleninamama
1. dec 2024

Evidentne ľudí rušila, aj keď ty si to nedokážeš priznať. V úvodnom príspevku píšeš, že párkrát vykríkla. V kostolnom tichu sa to určite pekne ozývalo. Uvedom si, že si kostola chodia ľudia s trápením, pri modlitbe chcú mať pokoj a ticho, nie počúvať dieťa, ktoré nechápe, kde je a nahlas vykrikuje, lebo mu je dlho.

autor
1. dec 2024

@heleninamama píšem hlasnejšie niečo povedala

autor
1. dec 2024

@heleninamama nevykrikovala

dzulli1980
1. dec 2024

Ber deti na detské omše a máš po probléme ... jednoducho v kostole má platiť nejaký pátos, mnohí ľudia si tam chodia oddýchnuť, rozjímať atď., nehovoriac o tom, že mnohí starší ľudia sú už nervózni atď. ... a naozaj im môže vadiť "nevychované" dieťa ... proste deti sú deti, neustriehneš, nezakážeš ... netráp sa tým ... my chodíme na detské sväté omše, sa tam cítim ako v materskej škole 😀 ... kňaz to berie v pohode, celkovo tá atmosféra tam je úplne iná.

gab1sol
1. dec 2024

Párkrát hlasnejšie niečo povedala no ako dieťa? Hlasnejšie povedala, sama to píšeš. Rušila tým ostatných? Evidentne áno.
Tiež som názoru, že ak dieťa nevie obsedieť, vydržať, je lepšie zvoliť detskú omšu, kde to je tolerované. Alebo ak to nevychádza, tak sa aspoň dať niekam do ústrania, k vchodu a vybehnúť s dieťaťom von, ak už nevie vydržať. Mnohí chcú svoje modlitby “vysloviť” v tichosti, rozjímať… A čo sa nám ako mamám môže zdať “no ako dieťa”, iných to môže extrémne rozptyľovať a rušiť.

autor
1. dec 2024

@gab1sol áno a sedela som s nimi vzadu

loliki
1. dec 2024

Prosím Ťa, ako ti vieme pomôcť? Babky sú babky a deti sú deti. Každý sa správa primerane svojmu veku a netreba z toho robiť problém. Ty reaguješ ako precitlivená mamička. Tak skúste omše pre deti nabudúce. Musíme byť všetci tolerantní a hľadať riešenie. Snáď vás jedna babka neodradí. Na budúce budeš mať príjemnejší zážitok. Nech sa darí. 🙂

elia9
1. dec 2024

Ja sa pre zmenu prikláňam na tvoju stranu, milá autorka a fandím ti. Ja skôr obdivujem maminky, ktoré chodia na sv. omšu s malými deťmi.. jasné, že pre deti je to dlhá doba a nejaké to mrvenie a reptanie patrí k tomu, ale veď akoby Pán Ježiš povedal: "nechajte maličkých prichádzať ku mne"...moje deturence síce radšej nechávam doma, ale mala by som to zmeniť, inak sa nenaučia.. náš pán farár skôr povzbudzuje rodiny s malými deťmi a teší sa z toho..nenechaj sa prosím odradiť jednou babkou a choď aj naďalej s deťmi;)

katulienocka999
1. dec 2024

Píšete,aby išla na detskú omšu s deťmi....a keď náhodou tam kde žije nemajú detskú omšu? Nema chodiť vôbec do kostola? Alebo cestovať neviem koľko km aby sa dostala vôbec do kostola a na detskú omšu?

elia9
1. dec 2024

@katulienocka999 výborný komentár..napríklad u nás tiež nie je možnosť detskej omše 👍

katulienocka999
1. dec 2024

@elia9 ďakujem, lebo skoro každá kritizuje,že treba ísť na detskú omšu..tak napr u nás tiež nie je,to by som musela ísť skoro 30km aby som sa nejakej detskej zúčastnila.. takto potom aby som deti do kostola nebrala vôbec a neučila ich co a ako sa patrí ..ved už aj tým,ze chodia na klasickú omšu a sú aj sem tam upozorňovali,lebo sú ved sú to deti tak sa učia aby neskôr hlucni neboli a vedeli sa v tichu pomodliť.. ako príklad 🙂

ketrint
1. dec 2024

Hod to za hlavu, vôbec sa tým netráp.🙏 Takýchto mrzutych uhundranych babiek je plny svet a veru vedia povedať hocikomu hocico a nikdy to nie je mile 😅

Proste ak si vieš triezvo zvážiť situáciu, a fakt to bolo v norme, tak proste neries. Pofrflala si a isto si nebola prvá ani posledná, na ktorej sa v ten deň odbavila…

Drz sa 💕

elia9
1. dec 2024

@katulienocka999 nie je za čo 🙂 presne tak, veď ako inak sa majú naučiť...nepoviem keby kričali na plnú pusu alebo veľmi plakali, tak vtedy treba vybehnúť von ale inak nevidím dôvod..ja si z teba beriem príklad a o týždeň pôjdem aj ja s mojimi..😉

autor
1. dec 2024

@ketrint dakujem

autor
1. dec 2024

@ketrint ďakujem

autor
1. dec 2024

@elia9 dakujem

autor
1. dec 2024

@ketrint ďakujem

autor
1. dec 2024

@katulienocka999 ďakujem

autor
1. dec 2024

Anoo viem ze nebola hlučná a vôbec nekricala iba hlasno povedala keď bolo ticho
A samozrejme ak by vyrušovala kričala hneď s nou idem von

maji1906
1. dec 2024

Stará pani asi nepochopila prečo ľudia chodia na sv.omšu,keď má takéto reči. Niektorí ľudia sú až príliš zahladení na seba..naša malá tiež ,,najviac,,vyrušovať medzi 2 a 3 rokom života a bolo ťažké s nou chodiť do kostola,ale nevzdali sme to za to,že si niekto pár x pohundral. Tiež som niekedy z toho bola smutná,keď nemam s kum nechat dieťa,sby som mojla išt na omšu. Pre matku je to tiež ,,obeta,,brat malé deti do kostola.Deti,dospelí či starí ľudia všetkých chce mať Pán Ježiš na sv.omši...to,že ešte rodicia privádzajú deti do kostola v dnešnej dobe nie je už také samozrejmé. Jedným uchom dnu a druhým von...netreba sa nad takými to rečami rmútiť...

katica06
1. dec 2024

„Nechajte deti prichádzať ku mne! Nebráňte im, lebo takým patrí Božie kráľovstvo.
Toto povedal náš farár keď som sa ho pýtala konkrétne na to, či ho počas omše nevyrušuje moje neposedné dieťa. Aj to že tetky si nemám všímať ale aj tie tetky mali kedysi deti. Na ďalšiu nedeľu o tom mal aj kázeň tie najväčšie frflane si nedovolili ani ceknúť

marca12
1. dec 2024

Ja som nikdy nechapala naco chodia ludia s tak malymi detmi do kostola a vyzaduju od nich,aby tam vydrzali cely cas obsediet a byt ticho. To dieta z toho nic nema. Ale to je moj nazor. V tvojom pripade by som si z panej nic nerobila. Podla mna je to nejaka zatrpknuta stara baba,ktora ma problém s kazdym a so vsetkym

felycity
2. dec 2024

Ak sa chces vyhnut takym to situaciam, je lepsie byt na detskej omsi, ale v tom to pripade si myslim, ze islo o staru paniu, ktorej vadi vsetko. Nechcem urazit nadu najstarsiu generaciu, ale niektori starsi ludia sa vekom velmi vyrazne menia v spravani.

sense
2. dec 2024

Mal babke povedať že je pekný pokrytec a nie ukážkový kresťan.