Výroba stratenej náušnice

janca1234
12. jan 2015

Prosim o pomooooc ☹ stratilasom nausnicu ktora mala pre mnavelku hodnotu ale citovu. Chcela by som si dat podla tej jednej co mi ostala vyrobit novu az ich opat mozem nosit. V jednom zlatnictve mi povedali, ze su z dovozu a strojovo vyrobene a ze take sa tazko daju vyrobit. Je to pravda? Nemate dakto podobnu skusenost alebonepoznate niekoho kto by mi to urobil? Su z dvojiteho zlata - biele a zlte. DAKUJEEEM

berilka
12. jan 2015

ahoj, tiež som stratila krásnu zlatú náušnicu a hneď som si chcela dať druhú takú vyrobiť, lebo som ich velmi rada nosila. Odpovedali mi tak isto "je z dovozu, strojovo vyrobená, takú vám nevyrobíme". tak som to nechala tak.
bolo to pred asi 6-mi rokmi. Ale som rada, že si to napísala, dala si mi chrobáka do hlavy a asi to skúsim znovu v nejakom inom zlatníctve.

janca1234
autor
12. jan 2015

Nechapem. Vyrobiamilion veci a jednu malu obyc.nausnicu nedokazu? Zabije ma to ach jaj ☹

meluela
12. jan 2015

@janca1234 skus ci nahodou nebudes mat stastie ze by si ju nasla v nejakom zahranicnom e-shope:

https://www.google.sk/search?q=white+gold+yello...

janca1234
autor
12. jan 2015

Skusim pozriet dakujem pekne

lucny_konik
13. jan 2015

skús osloviť nejakých zlatníkov na sashe.sk. je tam veľa kreatívnych umelcov, šperkárov a tvorivých ľudí, ktorí to zoberú ako výzvu. veľa šťastia.

janca1234
autor
13. jan 2015

A v zahranici niekde neviete ci by to v zlatnictvach urobili?

ichbinich
13. jan 2015

@janca1234:
Pravda je, ze strojovo vyrobene sperky sa casto rucne vyrobit nedaju, respektive nestoji namaha rucnej vyroby za to. Vysokospecializovane stroje vyrabaju napriklad prstene doslova na pase, ze ich uz treba iba dolestit a predavat. Rucna vyroba prstena trva minimalne jeden cely den, ak je liaty, tak aj dlhsie. (Manzel vyraba sperky, tak cosi viem 😉)

Naozaj zalezi na tom, aka je ta nausnica. Ci by sa to dalo lahko vyrobit aj rucne, alebo ci by to bolo prilis vela prace a teda zbytocne drahe... Lebo hotove strojove dostanes take nausnice za zlomok ceny...

A suhlasim s @lucny_konik, mozno nejaky hobby zlatnik by sa toho chytil. Ale zase, pracovat s bielym zlatom je este troc hu narocnejsie ako so zltmy zlatom, navyse strojove biele zlato je rhodinovane, co malokto bude robit doma "na kolene", este aj rhodinovat. Preto moje biele zlato od manzela vyzera inak ako strojove, lebo ma tu prirodzenu farbu bieleho zlata a nie je rhodinovane a teda vyzorom podobne striebru.

janca1234
autor
13. jan 2015

To to je typ naušky čo chcem vyrobiť 🙂 ak poznate šikovnych ľudí dajte mi info ☹ už som zúfala ☹ ☹ ☹

ichbinich
14. jan 2015

@janca1234
Je pekna 🙂
Mne sa zda, ze oba kruhy su zo zlteho zlata, ale ten jeden je zvrchu este pozlateny bielym zlatom, pripadne "iba" rhodinovany, aby bol biely.
Su tam vlozene aj kamienky alebo je to "iba" vzor? To z fotky nepoznat. Ak by tam boli aj kamienky, tak by bolo vyhotovenie druhej nausnice zase drahsie, lebo vkladat kamienky rucne je tiez fuska...

Mna este vcera napadlo, ze co takto dat si z nej spravit privesok na retiazku? To bude ovela jednoduchsie a teda lacnejsie a nosit to mozes vzdy, ked sa ti zachce 🙂
To staci odpilit tu cast, co sa dava do usnej dierky, a priletovat ocko, cez ktore pojde retiazka. Otazka je iba, ze ci to budes chciet nosit ako nausnicu: tie dva kruhy nad sebou, alebo tie dva kruhy vedla seba... A podla toho ti hociktory zlatnik (nie iba predajca sperkov, ale vyuceny zlatnik) priletuje...
Vela stastia!

janca1234
autor
14. jan 2015

Dakujem pekne. No kamienky su tam neni. Je to len vzor akoby mriezka. Uz som sa spojila aj s majitelom zlatnictva kde boli kupovane ze sa pokusi ich zohnat este. Otazne je ci netrepal az mu dam pokoj ☹ uvidime

kika358
26. júl 2015

Prosím stratila som náušnicu 😢 čo mám robiť? Prosím dajte mi dáku radu ocením všetko . Dakujem 😢 😢 😢 😢 😅

kika358
26. júl 2015

@janca1234 Prosím ak ty to dakde vyrobia tak mi napíšeš kde to vyrobili lebo by som potrebovala aj ja 🙂 už som zúfalá!!!!! 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

janca1234
autor
27. júl 2015

Dobrý deň,
@kika358 mne to robili v KE, dala som im aj zbytkové zlato, a strhli mi potom z ceny. najdite si DiamAndy, s.ro. Košice, Andrej Očenáš je konateľom....