Vyriešil už niekto problém s hlučným susedom?

papver12
9. dec 2021

Dobrý deň. Mám problém so susedom, ktorý má subwoofer a cez deň mi to dunenie spôsobuje bolesti hlavy a celkovo je to nepríjemné, keď vám vkuse duní a vibruje byt. Hľadala som na internete riešenia a jedno z nich bolo aj obrátenie sa na obec. Má s týmto niekto nejaké skúsenosti? Je tu niekto kto boj proti hlučným susedom dotiahol aj do úspešného konca, alebo len porazení? Ďakujem za každú radu.

anavianavi
9. dec 2021

My zatial ostavame porazeni. Tiez uvitam tipy.

ladybug138
9. dec 2021

@papver12 a skusala si oslovit bytove druzstvo? Pripadne domovnika? Ja som nedavno riesial podobne, ale chvala Panu Bohu, stahuju sa!!! Moje modlitby boli vyslysane

monka105
9. dec 2021

@papver12 my sme skúšali viackrát ešte na starom byte slušne prosiť suseda nad nami, aby si stíšil hudbu, že nám to tam celé dni vibruje a nevieme pracovať, pozerať film, rozprávať sa, spať, proste nič. Arogantne nás odbil s tým, že on pracuje v štátnej správe a čo si akože myslíme, že dosiahneme. Presťahovali sme sa.

nikaeli
9. dec 2021

skúšala som to dohodou s konkrétnymi susedmi, s domovníkom, povedala som to nahlas na schôdzi, písala sťažnosť na bytové družstvo, volala políciu, radila sa s právnikom.. po 10 rokoch som sa odsťahovala 🤷🏻‍♀️

elisaelisaday
9. dec 2021

@papver12 Aj my sme porazeni. Odstahovali sme sa..

amelie2017
9. dec 2021

Uz rok prehravame. Kazdy vecer od 18. do cca 22. buchanie, akoby po niecom udierali kladivom. Kazdu nedelu a sviatok od 14. karaoke tak nahlas, akoby spievali u nas v obyvacke- su to Aziati, este aj v ich jazyku 🤯, sklapli vzdy az o 22:05, ked som tam nabehla ja alebo muz. Dve posledne nedele uz o 22. vypli sami, lebo naposledy som im povedala, ze nabuduce zbehnem dole s kladivom ja a otrieskam im ho vsetkym o hlavu a budu mat dost buchania. Su v podnajme, majitel sa vyjadril, ze kym platia na cas, nech robia, co chcu. Domovnik to nepocuje, tak tiez neriesi..po 3 mesiacoch byvania tu sme sa dozvedeli, ze sa odtialto kvoli nim uz odstahovali 3 rodiny. Byt vedla nas je prazdny. Pritom krasny, velky, lacny, skvela poloha...my sme boli v meste novi a nevedeli sme..

papver12
autor
9. dec 2021

To je neuveriteľné, že sa človek v tomto štáte nedočká spravodlivosti čo sa týka problému s hlučným susedom. :(

papver12
autor
9. dec 2021

@ladybug138 U nás domovník takmer ani nie je a bytové družstvo také veci vôbec nerieši. Na internete som našla rady od právnika, že sa s tým da obrátiť na obec, avšak nikde na internete som nenašla aké to malo potom výsledky a či s tým obec naozaj nejako pohne. Skôr tomu neverím, tak preto som založila túto tému.

floren
9. dec 2021

@papver12 my sa tiež sťahujeme, na obci nič nedosiahneme, keďže ide o dcéru starostu

brigit8
9. dec 2021

Prepáčte za otázku, ale čo čakáte od domovnika? Domovník sa má starať o financie a o spoločné priestory, nie o susedské vzťahy a riešiť nezhody.

jjanulienka
9. dec 2021

A skúšala si sa porozprávať s nimi?
My sme mali problém so susedou pod nami jej išla nonstop od piatej rana do polnoci tak nahlas telka, že mi sme na telke ani nemuseli mat zvuk zapnutý🤦‍♀️ A furt sme len pindali až sa muž fakt nasral bol jej zatrieskat na dvere ona otvorila a že mám to moc nahlas?😅on že áno... a odvtedy je kľud 😅

humajnicek
10. dec 2021

No aj u nás je to tak, že človek keď je unavený mám pocit, že vtedy to vycítia a tiež si dávajú hudbu nahlas čo to ide, prípadne aj počas týždňa v neskorších hodinách vŕtajú a prerábajú. Napríklad aj včera o 10tej večer hudba nahlas a nejaké presúvanie nábytku. Tiež neviem čo s tým.

papver12
autor
18. dec 2021

@humajnicek Po 22 hodine už ale pokojne môžeš volať políciu.