Dobrý deň. Mám problém so susedom, ktorý má subwoofer a cez deň mi to dunenie spôsobuje bolesti hlavy a celkovo je to nepríjemné, keď vám vkuse duní a vibruje byt. Hľadala som na internete riešenia a jedno z nich bolo aj obrátenie sa na obec. Má s týmto niekto nejaké skúsenosti? Je tu niekto kto boj proti hlučným susedom dotiahol aj do úspešného konca, alebo len porazení? Ďakujem za každú radu.
@papver12 a skusala si oslovit bytove druzstvo? Pripadne domovnika? Ja som nedavno riesial podobne, ale chvala Panu Bohu, stahuju sa!!! Moje modlitby boli vyslysane
@papver12 my sme skúšali viackrát ešte na starom byte slušne prosiť suseda nad nami, aby si stíšil hudbu, že nám to tam celé dni vibruje a nevieme pracovať, pozerať film, rozprávať sa, spať, proste nič. Arogantne nás odbil s tým, že on pracuje v štátnej správe a čo si akože myslíme, že dosiahneme. Presťahovali sme sa.
skúšala som to dohodou s konkrétnymi susedmi, s domovníkom, povedala som to nahlas na schôdzi, písala sťažnosť na bytové družstvo, volala políciu, radila sa s právnikom.. po 10 rokoch som sa odsťahovala 🤷🏻♀️
@papver12 Aj my sme porazeni. Odstahovali sme sa..
Uz rok prehravame. Kazdy vecer od 18. do cca 22. buchanie, akoby po niecom udierali kladivom. Kazdu nedelu a sviatok od 14. karaoke tak nahlas, akoby spievali u nas v obyvacke- su to Aziati, este aj v ich jazyku 🤯, sklapli vzdy az o 22:05, ked som tam nabehla ja alebo muz. Dve posledne nedele uz o 22. vypli sami, lebo naposledy som im povedala, ze nabuduce zbehnem dole s kladivom ja a otrieskam im ho vsetkym o hlavu a budu mat dost buchania. Su v podnajme, majitel sa vyjadril, ze kym platia na cas, nech robia, co chcu. Domovnik to nepocuje, tak tiez neriesi..po 3 mesiacoch byvania tu sme sa dozvedeli, ze sa odtialto kvoli nim uz odstahovali 3 rodiny. Byt vedla nas je prazdny. Pritom krasny, velky, lacny, skvela poloha...my sme boli v meste novi a nevedeli sme..
To je neuveriteľné, že sa človek v tomto štáte nedočká spravodlivosti čo sa týka problému s hlučným susedom. :(
@ladybug138 U nás domovník takmer ani nie je a bytové družstvo také veci vôbec nerieši. Na internete som našla rady od právnika, že sa s tým da obrátiť na obec, avšak nikde na internete som nenašla aké to malo potom výsledky a či s tým obec naozaj nejako pohne. Skôr tomu neverím, tak preto som založila túto tému.
Prepáčte za otázku, ale čo čakáte od domovnika? Domovník sa má starať o financie a o spoločné priestory, nie o susedské vzťahy a riešiť nezhody.
A skúšala si sa porozprávať s nimi?
My sme mali problém so susedou pod nami jej išla nonstop od piatej rana do polnoci tak nahlas telka, že mi sme na telke ani nemuseli mat zvuk zapnutý🤦♀️ A furt sme len pindali až sa muž fakt nasral bol jej zatrieskat na dvere ona otvorila a že mám to moc nahlas?😅on že áno... a odvtedy je kľud 😅
No aj u nás je to tak, že človek keď je unavený mám pocit, že vtedy to vycítia a tiež si dávajú hudbu nahlas čo to ide, prípadne aj počas týždňa v neskorších hodinách vŕtajú a prerábajú. Napríklad aj včera o 10tej večer hudba nahlas a nejaké presúvanie nábytku. Tiež neviem čo s tým.
@humajnicek Po 22 hodine už ale pokojne môžeš volať políciu.
My zatial ostavame porazeni. Tiez uvitam tipy.