Vyrezávanie tekvice

timea301196
17. okt 2024

Čaute maminky, ktoré robíte jesennú výzdobu. Chceli by sme si vyrezať so synom tekvicu (teší sa) ja premýšľam, že by som ju kúpila a na víkend by sme spravili, lenže sa bojím, že do týždňa zhnije. Je nejaký spôsob ako to udržať dlhšie? Po minule roky nám plesla z vnútra

katica06
17. okt 2024

@timea301196 nikdy som nevyrezávala kúpenskú iba z vlastnej úrody, ale keď sme dôkladne vydlabali vydržalo niekoľko týždňov

sajmi
17. okt 2024

@timea301196 dneska som videla video, vraj treba vložiť vyrezanú tekvicu do ľadovej vody na niekoľko minút a dávať do nej len LED svietidlá (nie sviečky) a mala by vydržať. Ale nemám to odskúšané, takže neviem 🤷🏾‍♀️

timea301196
autor
17. okt 2024

@katica06 tak ja možnosť takú nemam 🙂

@sajmi Ďakujem skúsim pozrieť nejaké les svetlo sviečkové… možno niečo na tom bude…

ukgirls
17. okt 2024

led svetla nepomozu nase zhniju kazdy rok .. pokial je vonku teplo hold nepomoze nic jedine ich stale chladit

michaella24
17. okt 2024

Ja som zase videla, že vyrezané otvory po hranách pretreli vazelínou, nemám odskúšané. Včera som ju zabudla do škôlky zobrať na vyrezávanie a doma budeme asi tiež cez víkend. Ale ono to zhnije tak či tak, s tým sa veľa nedá spraviť. Veľa záleží od počasia.

doriiis
17. okt 2024

@timea301196 ....presne,ako sa píše vyššie.
Vyrazavam ju odspodu,nie zvrchu.Ked bude maknut,tak nevpadne tak rýchlo dovnútra.
Po vyrezani ju na dve,tri hodinky vložím do ľadovej vody a dnu dávam LED sviečku.

13uzivatelka11
17. okt 2024

Vysvetli mi niekto logiku ľadovej vody? 😀 ako by to malo akože pomôcť?

doriiis
17. okt 2024

@13uzivatelka11 ....vydrží dlhšie ta vyrezaná tekvica.Tak deň- dva dlhšie.

sandra49
17. okt 2024

@timea301196 led svetla veľmi pomôžu. Ja som dávala takú sviečku ze vyzerá ako reálna, na hrob sa to dava..a teda zhnije tak ci tak..ale sú rôzne triky na nete, myslím ze to s vazelinou som videla minulý rok. Ono by aj pomohlo, keby ju dáš každý deň do chladničky a napríklad len večer si ju vyberiete a zapnete. Tak by mohla vydržať kľudne aj 2-3 týždne.

michaela329
17. okt 2024

@timea301196 poriadne zvnútra umyť savovou vodou a natrite ju vazelinou. Mne vydrží tak 2 týždne naozaj pekná - čím chladnejšie, tým dlhsie. Rezem tiež spodok a dávam led svetlo s časovačom - nemusím riešiť zapínanie a vypínanie.

13uzivatelka11
17. okt 2024

@doriiis aha tak o jeden deň keď dlhšie vydrží to chápem.. Ja ze ma vydržať aspoň o týždeň dlhšie, to mi moc nedávalo logiku 😀

doriiis
17. okt 2024

@13uzivatelka11 ..no tak zase zázraky čakať netreba.😄Tento tip mi dal jeden profesionálny vyrezavac ovocia a zeleniny.Neviem,či sa to tak volá,ale vieš koho myslím.Takeho,čo vyreze eifelovku z uhorky😆

andreatytler
18. okt 2024

@13uzivatelka11 Vydrzi o jeden den dlhsie - ten den co je v tej ladovej vode.😀

andreatytler
18. okt 2024

@timea301196 Pred par rokmi som skusala radu z internetu, ze po vyrezani namocit do sava alebo bielidla na pradlo. Nefungovalo to. Tie LED sviecky funguju v tom ze skutocne sviecky, hlavne ak je tekvica mensia su prilis blizko stien tekvice a zosuveria ju.

jana_eyre_2
18. okt 2024

My sme tento rok vyrezávali papriky 😂