Vypralo vám Savo poriadne biele oblečenie?

lady511
4. máj 2014

Ahojte...chcela by som sa opítat,,tie ktoré ste už prali s týmto savom,,vypralo vam veci uplne do biela?...dnes soms a vytešovala že som ho kupila koli zadubeným bielim tričkám,,a akosi to vobec nepustilo 😒 ..dala som to prat do pračky(tak píšu aj v navode na použitie).. a akosi stále nič,,ak ste už použili toto savo na svoje veci a pekne vam to vybielilo,,napíšte mi ako na to,,asi som amatér 😀 😒

ellca123
4. máj 2014

ano na zaciatku pekne vybieli, ale po case to pradlo cudne zosivelo viac ako normalne
radsej nepouzivam
pouzijem ariel a dam na vysiu teplotu

domin85
4. máj 2014

Vybieli, ale nici to tkaniny. Skusala si na skvrny nakvapkat citron?

mimla
4. máj 2014

Vybieli aj citrón, alebo ocot do prania, plus sušiť na slnku. Vybieli to ale len bavlnu a ľan. Polyester, ani iné umelé tkaniny sa nechytajú.

83lenka83
4. máj 2014

Ahoj, ja ho používam tak, že cez noc necham namocene veci vo vedre so savom a vodou a na druhý deň to operiam na 90 stupňov a mám všetko pekné biele. (takto periem iba ponožky, potitka a podbradniky)

zita19
4. máj 2014

Pomoze aj pridavat ocot miesto avivaze. Vysledok ale nevydno hned, skor to ponaha preventivne.

lulu369
4. máj 2014

@lady511 ja používam kapsule ariel/persil. jedna kamoška mi poradila persil na biele a môžem ho len odporučiť...aj zadubené veci alebo zašednutú bielu krásne vyperie a biele veci sú naozaj biele ako sneh 😉

lulu369
4. máj 2014

a ešte celkom pekne tiež vybieli aj vanish na biele ale nie hneď prvým praním (aspoň nie všetko) a treba oblečenie najprv namočiť

lady511
autor
4. máj 2014

@lulu369 myslíš že vyperie aj olej?

monicm
5. máj 2014

@lady511 ja savo používam,dávam na 60 stupňov a dávam aj predpierku,vtedy zaberie na 95%.samozrejme že to nezaberie na umelinu a pod.a čo sa týka oleja,daj do práčky priamo na to prádlo trochu klasickej jari a uvidíš,ako krásne to zmizne

lulu369
5. máj 2014

@lady511 tak to neviem (ale ak to nie motorový olej, tak možno áno), treba priamo na škvrnu dať vanish a možno to vyperie (z osobnej skúsenosti ti možem povedať, že vanish dosť veľa škvrn vyperie aj keď nie hneď na prvýkrát)

lady511
autor
5. máj 2014

dakujem Vám,,naozaj za všetky rady a tipy,,ste zlaté 😉 ...tak uteraky mi pekne vypralo to som rada,,dala som na vyššie stupne

lady511
autor
5. máj 2014

@monicm tak čo sa týka tých olejových flakov,,skusim tu jar,,hlavne by som chcela aby to zmizlo na dvoch mojich tričkách ,,mam ich velmi rada,,,nosia sa velmi pohodlne,,a je to bavlna,,takže skusim na tie olejove tu jar,,ale mam tam aj naike hnedoorandžové bodky,,,to sa mi tam zjavilo po poslednom praní asi z pračky,,,alebo neviem,,,či z filtra(ten je čistý tak nechápem)..

monicm
5. máj 2014

@lady511 neviem aký prach na pranie používaš,resp. či používaš prach,alebo gel,občas sa aj mne spravili bodky na oblečení,prišla som na to,že prach mi vypral farbu a už sa to nedalo zachrániť. ☹

sashha
5. máj 2014

Áno, vždy. Používam Savo Perex, trošku nalejem do vrchnáka (len do tej ,,vnútornej,, vrchnákovej priehlbinky) a dám do ,,avivážneho,, priečinja v práčke.

lady511
autor
5. máj 2014

@sashha dávaš k tomu aj prach/gel?

sashha
5. máj 2014

@lady511 dávam prach - bežnú dávku, nech to aj vonia 🙂

0ria0
6. okt 2016

Lepší prostriedok ako savo ani nepoznám, bielym ním aj oblečenie keď sa mi niekedy podarí nejaké zafarbiť a aj s ním čistím skoro celú domácnosť

marorlinko
7. okt 2016

Ja pouzivam vanish gold, som spokojna, ale skor neviem najst sposob ako odstranit skvrny od fixky, pretoze moj syn takto casto pride domov zo skoly a biele tricko je od fixky, kedze ich pouzivaju v skole , tak nedopatrenim skonci aj na tricku, poznate nejaky sposob ako ich odstranit? Skusala som sprej na vlasy odlakovac a pod . Nepomohlo, len malinko.

alexa1990
12. nov 2017

DD

Chcem sa spytat tiez na toto savo ,dala som ho na koselu a bolo to uz zlte pri goliery a vidim teraz tam ze to je ruzove je to normalne zmyzne mi to krd to este necham v tom??poprosim poradte mi rychlo ak sa da co mam robit ďakujem