Prave som dostala vypoved v praci s tym,ze vraj mam dokoncit tuto sluzbu. Mozem proste odmietnut uz odrobit smenu a proste odist? Viem,ze asi vyplatu za tento den nedostanem ale nemoze ma to nejak ohrozit? Dik
Dobry den.prosim Vas viete mi niektora poradit alebo napisat cislo na pani bylinkarku z Vrboveho?na nete nemozem nikde najst.Dakujem
@korunka1 no dali ze skoncenie prac.pomeru v skusobnej dobe. Ale vypoved s dnesnym datumom. A bolo mi povedane aby som to uz potiahla dnesok dokonca ale pre mna to nema zmysel
Ak máš dnes posledný pracovný deň, si povinná ho odpracovať. Budeš ho mať aj zaplatený.
Zmysel to má, dostaneš prachy. Ale je to na tebe
@boldo87 zmluvu nemam u seba takze neviem ci ma nejak sankciu. Ja by som aj odisla pretoze zamestnavatel ma odrbal. Nesplnil to na com sme sa dohodli
Sankciu máš podľa zákonníka práce, môže si totiž zamestnávateľ nárokovať škodu za to, že si niečo neurobila, vznikla mu škoda. Ako píšem vyššie, ak máš dnes ešte posledný pracovný deň, si povinná ho v zmysle zákonníka odpracovať. Žiaľ, že nesplnil niečo na čom ste sa ústne dohodli, je v tomto irelevantné.
Ak si v skusobnej dobe zbal sa a odid
@sapetka som v skusobnej
No tak odid.. nemusis tam ostavat. Nemas ziadnu vypovednu lehotu takze nic ta tam nedrzi, a zvlast ak zamestnavatel nie je seriozny ako si napisala.
tak asi mozes odist no len nedostanes za ten den peniaze. ale kolko mas dokonca? uz to nevydrzis?
@natassha1 4 a pol len ja som chora mam teplotu a kahrnam
Baby a ked je v paragrafe napisane,ze zamestnavatel by to mal oxnamit zamestnancovi 3 dni pred ukoncenim nemal by tam byt dnesny datum nie? To znamena,ze to malo byt ako okamzita vypoved nie?
Oznamenie o skonceni PP v skusobnej dobe sa ma dorucit “spravidla aspon 3 dni” vopred, ale nie je to povinnost, nesposobuje to neplatnost oznamenia.
V skusobnej dobe moze hocikedy a bez udania dovodu PP ukoncit. Nie je to povinne ze 3dni pred ukoncenim musi zaslat. PP sa konci dnom ktory ti uviedol vo vypovedi. Ak je to dnesny datum je na tebe ci odrobis zvysok dna
to si dostala okamžitú výpoveď? Kdeže to takto vyhadzujú?