Vypadávanie vlasov a alopécia. Čo mi pomôže?

lele99
27. dec 2018

Dobry večer. Prosím o radu. Už niekolko rokov mi vypadávajú vlasy. Nemôžem hovorit o nejakom nadrozmernom vypadávaní alebo o chumáčoch vlasov pri vyčesávaní avšak pozerajúc sa na svoje vlasy teraz a pred štyroma rokmi, môžem povedat,že mi ostala asi tak štvrtina. Nejde o lokálne vypadávanie aj ked sa mi vlasy zdajú redšie hlavne na temene hlavy. Žijem v zahraničí a tu u lekára som na žiadnom vyšetrení nebola. Na Slovensku mi bolo mojim kožnym lekárom povedané, že ide o alopeciu a do troch rokov vlasy stratím (to všetko bolo dedukovane z jedného pohladu na moje vlasy, bez žiadnych dalších vyšetrení). Neviete mi prosím poradit prípravky,ktoré by pomohli rastu novych vlasov a tak zväčšili aj objem? Vlasy mám celkovo velmi jemné (syndróm detskych vlasov - ako mi bolo mojim lekárom povedané). Vopred dakujem.

vladika11
27. dec 2018

@lele99 skús zihlavovy prípravok na vlasy v lekárni...vtieraj si tu vodicku do kože 😉

k1k1na
27. dec 2018

@lele99 Ahoj aj ja to teraz riešim viem aké to je .. skúsila som šampon maju ho aj v DM-ke volá sa Plantur 39 a zdá sa mi že sa to lepší

titla
28. dec 2018

Ja som tiez stratila v priebehu 10 rokov dve tretiny vlasov... Vlasy mam jemne a rychlo sa mastiace. Ale u mna je hormonalny prolem, zvysena hladina testosteronu. Jedine co pomaha naozaj je uzivanie HAK, ale na tu som nereagovala dobre.
Inak som skusala vsetko mozne, celkom pozitivny efekt mala aminexilova kura (na trhu je vela pripravkov s aminexilom). A snazim sa nezatazovat vlasy - nefenujem, nekulmujem a pod.

sovca11
1. jan 2019

@lele99 a rastu ti nove vlasy alebo nie?

livia2609
16. apr 2020

@titla ahoj mám taký istý problém tiež tie vlasky aj s hak mám problem vieš mi prosím dať link na tú aminexilovu kúru