Ahojte
Chcela by som sa spýtať či nemáte náhodou niekto skúsenost alebo riešenie na našu situáciu,
Na nový rok 01/01 , som dala manželovi nech vynesie smeti, a až večer som sa dozvedela,že sa to nesmie ,že sa vynesie "šťastie". Moc som tomu neverila , veď sú to staré porekadlá, ale od nového roka máme naozaj strašnú smolu a dejú sa nám samé zlé veci. Máte niekto skúsenosť či sa to dá nejako zmeniť?
Ďakujem
@kkatka1983 U nas napriklad 2.1. chodili smetiari, takze 1.1. cela ulica vynasala smeti a okolite ulice tiez. O ziadnej hromadnej smole neviem.
Mate blbe obdobie, to sa proste stava a bude zase lepsie.
@kkatka1983 do konca minulého roka si zažívala šťastné dni? Nič negatívne? Čo také strašné sa vám deje tento mesiac?
keby to bolo také jednoduché že stačí jeden deň v roku niečo nerobiť ( v preklade sedieť na riti) a od toho by sa odvíjalo šťastie na celý rok.. tak potom by sa už dávno celá zemeguľa zmenila na raj..
@kkatka1983 Ale hádam takým hlúpostiam neveríš.
Si sa tu pobavila, čo? 😁😁😁
@kkatka1983 vynášala som. Zvýšili mi plat, prihodili roboty (je to zle alebo dobre? Sama neviem). V manželstve to trošku poškrípalo (mojou vinou), ale už sme sa aj stihli udobriť, decká zdravé akoby nebol ani január, ale najstaršej dcére sa zhoršili známky. Čiže asi závisí od uhla pohľadu, čo si všímať a čo nie? Aj my máme fázy, že sa darí dlhšie horšie, ale nepripisujem to vyhadzovaniu smetí, či vešaniu prádla, rozbitým zrkadlám, trinástym piatkom, či kde všade vlastne hrozí nešťastie a "nedarenie sa".
Že máš pozerať na veci z lepšieho uhla - keď sa ti rozbije napr. zrkadlo, tak nie že "budem mať sedem rokov smolu", ale "črepy prinášajú šťastie". A aj Fénix vstal z popola, tak nerieš povery, ale život so všetkým, čo ti prináša - keď dostávaš iba citróny, sprav si limonádu :D
@marianarem ďakujem
@mikadooo Ďakujem, Asi to teda hodím za hlavu a budem pozerať na to inak 🙂
Jednoducho tomu netreba veriť a vôbec sa stým nezaoberať, všetko sa deje kvôli niečomu a nie preto že sme sa neriadili podľa nejakej povery🙂
@uriva ďakujem krásne za Váš komentár, vážim si to
@monci20 ďakujem krásne 🙂
@kkatka1983 keď ich nevyniesol, tak prečo to vzťahuješ na poveru?
@kkatka1983 Na to existuje odčarovanie: musíš nájsť nejaký smetiak v okolí s čo najviac zapáchajúcim odpadom, nabrať si pri splne poriadne vedro, trikrát ho obehnúť dookola, umiestniť uprostred izby a nechať ho tam do konca roka stáť. Nielenže odoženie smolu, ale aj návštevy, svokru, mačky a susedov.
@ckocka 😂😂
...prestaňte vyhadzovať smeti do konca roka.
...
...alebo začnite logicky uvažovať a neveriť poverám z roku 2.