Výmena ŠPZ na aute

21. mar 2023

Čítala som zmeny čo sa týkajú nových značiek na auto.Mozno sa niektoré vyznáte v tom lepšie ako ja a viete mi poradiť.Vraj ešte majú na sklade aj staré značky a kto o to požiada môže dostať ešte aj starú ŠPZ,až keď sa minú staré budú dávať nové.Moja otázka sťahovali sme sa,na aute mám ŠPZ z iného okresu,no chcela by som si dať z terajšieho mesta kde bývame.Keby som išla na polícii že chcem si vymeniť značku koľko sa za to platí 33 eur?A papieriky na STK sa už nelepia na sklo auta,bola som na tom v januári.Len zaznamenané to je na starú značku,bol by z toho problém keby vymením značku a pri kontrole vadilo by to policajtom?

autor
21. mar 2023

Ešte dopisem že tie nové značky sa mi vôbec nepáčia,preto by som chcela vymeniť na okrasné mesto kde bývame.

martinp288
21. mar 2023

Nálepky na STK nedávajú od leta 2021, zo zavedením nových značiek to nemá nič spoločné.
Výmenou ŠPZ sa nič nemení, keďže vozidlo má okrem ŠPZ aj vin číslo na základe ktorého vedia overiť platnosť EK/STK. Vin číslo je uvedené aj na osvedčení o absolvovaní kontroly.

maranco
21. mar 2023

Ak si o novú značku požiadaš cez internet s čipovým OP zaplatíš polovičný poplatok a donesie ti ju kuriér