Ahojte, aká môže byt približná cena za výmenu oleja v autorizovanom servise pre Škodu Octaviu? Koľko ste platili v poslednej dobe?
Ďakujem
@duunlo len motorového oleja, pri cca 45tisic km, octavia 4, 2.TDI 110kw
Asi tak cca 300€, kedze budu menit aj filter, tesnenie skrutky. Inak preco pri 45k? Menite po 15k? Lebo predpokladam, ze tam mate olej longlife a ten je na 30k. Jasne budu tu take pisane, ze prospieva to motoru a tak, ale kolko budete mat to auto do 300-400 000? Asi nie a do 160 000km, ten motor pri vymenach pri 30 000km nebude mat ziaden problem.
@duunlo lebo mi v aute svieti kontrolka že za 200km vymeniť olej, posledná výmena bola pri cca 20tisic
@duunlo a ďakujem krásne za odpoved, chcela som vedieť aspoň približne cenu 🙂🙏🏼
300€? Ja som teda platil ci 80 ci kolko (Kia Rio) a Google mi teraz vyhodil ze to asi aj teraz tolko vyjde - 50€ praca, 10€/l oleja 10€ filter.
A pri tych 20 000km si nebola ty na vymenu? Ak ano mala by si mat aj fakturu, kde by si mala mat cenu za servisny ukon. Cize pocitaj +- to iste.
@duunlo nie, to bol ešte prvý majiteľ Leasingova spoločnosť
@duunlo haah tiež som sa nad tým pozastavila že aká suma, na takú ja môžem zabudnúť 🤣🙏🏼 rátala som medzi 200-400 € tak aspoň mám pokoj na dusi že to nebude viac jak 500 (snáď) 🤣🙈
Tak ja by som ani vymenu oleja neriesil v autorizaku a isiel do ineho servisu a tam si to dal vymenit a mas to mozno za tych 115€. Olej cca 85€, filter 10€ mozno a praca 20€, podla servisu. Netreba si mysliet, ze autorizak je zaruka kvality a uspechu. Mohol by som uz napisat aj knihu o autorizakoch a kvalite ich prace🥴
@duunlo veď toto, len som nevedela či to nejak neohrozí záruku
Aha, to co mi Google vyhodil ako prve: https://www.rapidpneu.sk/vymena-motoroveho-oleja/
Ved to, lebo uz minuly rok isla cena oleja aj o 100% hore. Ked som si kupoval 1l na dolievanie tak som platil cca 15€/1l v obchode a nie v autorizaku v skodovke tam uz pred 4 rokmi som platil asi 25€/1l. Na internete za cca 11€. Mas tam skoro 5l (4.2-4.5), cize len za olej cca 75€ bez prace a bez filtra… Ked servis pouziva certifikovane nahradne diely nemoze ti padnut zaruka.
@duunlo ďakujem velice pekne za rady, asi poriesim iný servis ako autorizovaný Škoda 🙂 🙏🏼
V autorizovanom servise renault BA vymena len oleja a filtra 300€. Jednalo sa uz o 5 rocne auto.
Na zlavomate som kupil kuponik vymena oleja 19.90€ + olej 25 + filter 7€
Vysledok 52€ napiesto 300.
@vlado818 výborný nápad tiež! 🤣👌🏼
Zdravím Vás chaloši, ak by ste niekto z Vás mali záujem o servisovanie vozidla a nechcete platiť šialené sumy v autorizákoch tak môžete mi napísať na FB -
Tomáš Štibrányi - Pneuservis
Viac info v správe.
Robím niektoré veci aj na počkanie, Brestovany (okres Trnava)
@tomasstibranyi zdravím. Koľko by u vás stala výmena oleja na auto kia sportage? Vďaka za info
Je to len vymena motoroveho oleja alebo aj v prevodovke? Po kolkych km, atd.