Dobrý deň , potrebujem dať iphone do servisu bol kupovaný v alze nemá ešte ani rok, ale čítala som články že apple závadu neopravuje ale mení to za repasovaný iphone ,tak teraz váham či ho vôbec do toho servisu dať, o taký šmejd nemám záujem. Zaplatila som si predsa za originál a nie nejakú vyskladanú ***😤😤😤😤 V pondelok zavolám na SOI a zistím si či to tak môžu robiť, chcem svoj opravený iphone a nie taký “nový” .. Máte s tým prosím niekto skúsenosť?
Čítala som kopu článkov a je vyskladaný z viacerých telefónov kde nebolo niečo funkčné , niekomu nedolieha displej alebo nejde wifi na takýchto úžastných repas mobiloch :/
Oznac si ho a uvidis, az potom by som riesila soi
@danielahamar nerozumeiem čo si mám označiť
@nanynou telefon, kt. davas na reklamaciu, ak ti nepride spat ten isty, tak potom soi, lebo to co tvrdis je jedna babka povedalaapovedala este moznoby som si skor precitala pravidla reklamacie pri tom type telefonu,znacky.
@sponka93 ahoj ja som ho nakoniec nedala reklamovať nechcela som takú skladačku :/ ak ho máš menej ako rok tak ti platí celosvetová ročná záruka od apple a mohla si ísť priamo do apple vo viedni čítala som že originál apple nemá problém ho vymeniť kus za kus , to len tu títo reselleri 😤 ja som tiež chcela ísť tam len mi ostávalo už iba pár dní a skončila mi ročná záruka .. ale každopádne na SOI mi povedali že to tak nemôžu robiť 🤦🏼♀️
@sponka93.... nemas pravdu.. to co pises je definovane zakonom a musia to dodrziavat vsetci predajcovia
@sponka93 tak skús tú SOI ešte ja si presne nepamätám čo mi tá pani hovorila ale viem že to tak nemôžu , povedala niečo také že ak sa vada nedá odstrániť sú povinný vymeniť kus za kus na čo som sa jej opýtala či nejaký vyskladaný a ona že určite nie , musí byť nový v zabalenej krabici
@sponka93 reklamacny poriadok, co pises je definovany zakonom.... Ak je zavada odstranitelna, predajca ti ju odstrani (moze sa ale rozhodnut zariadenie vymenit). Ak je zavada neodstranitelna, mas narok na vratenie penazi alebo novy kus... Toto je definovane zakonom a nerobi to iba APPLE
Vsak to nedava nejako logiku...bud neopravuju alebo ked opravia = repas, uz tam bude zasah. Takze uz aj tvoj po oprave vlastne nebude "original". Takze naco by ti ho vymienali? Nejako to nema logiku, neviem teda kde presne si to citala...mozno ti len zapozicaju iny, kym neopravia tvoj. To skor.
Vyznam "repasovat" : http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo...