Dobre ránko rada by som sa nechala inšpirovať vašimi názormi. Mne osobne to nejako nenahana strach ale po včerajšku som nahlodana.
Ide o to ze som mala veľmi symbolicky sen a to o "zdedeni" prekliatia. V tom sne mi prekliaty človek daroval kus svojho oblečenia čím sa prenieslo viditeľne to prekliatie na mňa. Prosím neberme do úvahy ci veríte v také veci alebo nie. Nejde o samotné prekliatie ale je pravda ze keď kupujeme veci z bazarika tak nevieme ci nie sú po niekom kto už nežije alebo po nejakom veľmi negatívnom a zakernom človeku. Mama mi povedala ze energie toho človeka ostávajú v jeho veciach a keď ich niekto iný vezme na seba alebo ich používa stávajú sa to aj jeho energie.
Napríklad po mäse som si toho vedomá keďže mi spôsobuje depresie ale to je zas iné kafe. To zviera trpí je zostresovane pri zabíjani a všetko sa to uvoľňuje do mäsa co potom jeme a preberáme to my. Taktiež verím ze pozostatky tej duše sú v každom kúsku.
Ale späť k šatám a veciam. Pochopila som ten sen ako obraz o tom ze nemám byť príliš otvorená prijať negtivizmus ľudí. Lenže mne ide o samotné oblečenie keďže nakupujem prevažne v bazaroch a tie veci vyzerajú takmer ako nové. Čistite si veci z bazáru okrem prania nejak energeticky? Doteraz som to neriešila ale toto vo mne nechalo stopy. Budem vďačná. Ak áno poprosím aj postup. (áno viem čomu verím to sa mi stane.. Ale odhliadnuc od toho prosím)
To je blbosť s tým oblečením..
Pri mäse nepreberame žiadnu zlú energiu ale stresové HORMÓNY z mäsa.
Haloooo, moja. Je 21 storocie. Preber sa😂
No zasmiala som sa na rano, horsie je, ze ty to asi myslis vazne. Zacni zit trosku v realite, budes sa citit podstatne lepsie nedomyslat a nespekulovat nad nejakymi somarinami.
Bože môj, to je téma. Fakt takým blbinam veríš? 🙊🙊A čo sa týka mäsa, uvedom si, že mäso zo zvierat jedol človek od nepamäti a myslím, že nijaký "stres" nemal. Len teraz začali ľudia vymýšľať podobne debility a zvieratá majú pomaly viac práv ako človek. Voľakedy chovali kravu na mlieko, a mäso, sliepky na vajcia a mäso a svinu tiež vychovali a zabili, hotovo, bol to kolobeh života, nikto sa nezamyslal, že "aký stres jej spôsobí zabitím na potravu".alebo prečo akože chovali zvieratá? Aby ich obdivovali? 🙉🙉🙉
Mne sa už snívali také hlúposti, že ak by som to rozpitvávala, som asi stelesnený démon. Hodila som to za hlavu, svoje deti a muža milujem nadovšetko a žije sa mi fajn. Tie sny síce asi do konca života nezabudnem, ale skôr ako kuriozitu, čo dokáže môj mozog vypotiť 🤪. Ty sa týmito vecami vážne zaoberáš a premýšľaš nad nimi, čiže tvoj mozog jednoducho pokračuje aj v spánku. A máš sny, ktoré vlastne "potvrdzujú" tvoj názor. A ak tomu veríš a veríš, že nejaká motlitba či rituál to pomôže veci "odkliať", tak ich teda odkľaj a určite to pomôže. Najväčšia "kliatba" býva často naša vlastná psychika...
@bonavoxa To je tiež hlúposť. Odporuje to tvrdeniu o Bohu, že je Spravodlivý.
Spravodlivý Boh nikdy netrestá nevinného za viny iného človeka, ktorý ich spáchal.
Každý trpí a bude trpieť iba za vlastný hriech.
Ahoj. Tie veci vyprať, voda má očistný účinok aj v duchovne. Vysušiť na slnku.
Máš vyvinuté vnímanie, ktoré považovali naši predkovia za prirodzené. Technickými vymoženosťami sa dané vnímanie u ľudí výrazne potlačilo. Výmena energií, metabolizmus, príjem a spracovanie energie je aj v zmysle jedenia, pitia. Tiež vnímam mŕtve svaly, šľachy, kosti,kožu . ...Niekedy sa tým vôbec nezaoberám, ale stane sa, že dokážem cítiť, že ten kus mäsa trpel.
Sú kultúry,kde sú určité zvieratá posvätné a preto sa nekonzumujú a sú zvieratá nečisté a preto sa nekonzumujú (v Indii krava a prasa).
si sputana strachom, odporucam ti novenu oslobodenia a ak si katolicka, tak spoved a sviatostny zivot.
@lenkakravcova Nakonec jsem se rozhodla, že nebudu vést diskusi o tomto tématu, nicméně je možnost si o rodovém zatížení něco dohledat nebo zajít ke knězi ve farnosti. To s těmi hříchy není až tak úplně přesné, existuje také ,, dědičný hřích". Nebo také, že přetrvávají po hříchu jeho následky a dopady. A také, jaký by měl pak smysl se modlit za již zemřelé duše, které už přece ,,dobojovaly". Bůh je spravedlivý, ale ne tak, jak si představujeme po lidsku... navíc je živý, dynamický, mimo čas a prostor.
@bonavoxa Dedičný hriech neexistuje.
Opäť je to výmysel. Odporuje to tvrdeniu o Bohu, že by bol Spravodlivý a dokonca aj tvrdeniu že je Milostivy. Spravodlivý a Milostivy Boh nenechá pykať nevinné dieťa za hriech nejakého dospelého z minulosti.
Ja tiež nebijem deti kamarátky , preto že mi ona v minulosti ublížila. Ak máte takúto mienku o Bohu tak sa nad tým oplatí možno trochu zamyslieť a prestať z Neho robiť tyrana.
Inak presne to čo píšete - nemá to zmysel modliť sa za mŕtvych. Ak niekto niečo zle urobil, Boh mu odpueti iba keď to oľutuje a snaží sa to napraviť. Nie preto že ho niekto iný prosí a pritom dotyčný to vôbec ale vôbec neľutuje..
Proste toto čo tu píšete o Bohu znie hrozne. Taký Boh nie je.
@lenkakravcova Nikde nepíšu, že by Bůh nebyl milosrdný a spravedlivý. Mě zase zní hrozně to, co píšete Vy. Ale to je mimo téma. Bůh je lepší, než si obě myslíme.
Nenosim veci z bazara, ale ak to takto beries, neviem, ci vypratie pomoze. Ani do mrazaku asi nie. To nie je bakteria.. radsej kup nove a mas pokoj.
@lenkakravcova Toto co pises nie je az tak uplne pravda ale bolo bybto na tak tazku debatu ze sa do toho ani nechcem pustat.
To fakt niekto tomuto verí?