Výlev - kupovanie plaviek je pre mňa tragédia

24. máj 2023

Prosím povedzte mi, že nie som jediná s takýmto pocitmi.
V septembri idem po 11 rokoch k moru, naša prvá spoločná dovolenka s manželom. Veľmi sa na ňu teším, snažím sa urobiť všetko preto, aby sme si ju užili a cítili sa tam príjemne, tak som sa rozhodla si kúpiť nové plavky..
Bývam v menšom meste, žiadne veľké nákupné centrá, jedine Gate, Pepco a podobné obchody.

Tak som teda zašla do Gate. Na vešiakoch výber veľký, na prvý pohľad pekný. Ale vedela som, že to nebude také jednoduché, síce nie som po deťoch, mám 26, ale nemám dokonalú postavu, prsia mám asi 80C, takže všetky tieto látkové trojuholníčky a bezramienkové plavky sa automaticky vylučujú. Zopár som si ich vybrala, výber ostal na jednofarebných tmavších... Zo všetkých podprseniek mi sedela 1, tak že som bola spokojná a mala som pocit že mi úplne nedeformuje postavu... Lenže mali ju len v tyrkysovej. Veľmi sympatický je mi spodný diel s vysokým pásom, je to neopísateľne pohodlné, schová to brucho, jazvu po operácii, paráda.. tie samozrejme mali len v asi 3-4 farbách. Ani jedna z nich nebola tyrkysová. Čierny diel a tyrkysový vrch bol síce pohodlný, ale nemohla som si pomôcť, mala som pocit že je to len taký zlepenec.

Hovorím si, že mi stačí nájsť v inom obchode čierny vrch, ktorý mi bude sedieť a problém vyriešený. Tesco - úplný humus, len také handry doslova. Pepco nič, Kik mi boli úplne nesympatické nekvalitné. V 2 butikoch na námestí nemajú a vysokým pásom, ani možnosť si kúpiť len vrch... Intersport len také športové, nie vystužené a 20€ za kus...

Mama ma straší, že oni už plavky nebudú doskladňovať, a že treba kúpiť teraz, keď je výber najširší. Ale mne príde dosť rozmarné ísť kdesi 70km do veľkého centra kvôli plavkám. A z internetu sa mi nepáči objednať, ja to naozaj musím vidieť, ohmatať a vyskúšať.

A koruna toho všetkého je, že som sa manželovi poslala video s kabínky, čo je teda jediný kandidát a keď som to video videla... Och mám postavu ako úplná tetka, ako žena v prechode. Som z toho celého veľmi deprimovaná a znechutená.

Zažili ste niečo podobné? Ako ste to riešili?

Poprosím mudrlatky, ktoré si prišli kopnúť, tie ktoré mi idete povedať že sa správam ako 15 ročná a že neviem čo sú skutočné problémy, aby ste si to odpustili. Nepomôže mi to. Ďakujem

1ryba
24. máj 2023

Veď si objednaj cez internet velkosť ako nosíš podprsenku aj nohavičky. Zbytočne strácaš čas v obchodoch. Napr. Bonprix.A rozdielny vrch a spodok sa bežne predáva. Mám niekoľko vrchov aj spodkov z rôznych značiek a kombinujem to. A navyše je to aj tak každému jedno. Úplne jedno.

x_mery_x
24. máj 2023

Ja si len cez Bonprix objendnavam.

autor
24. máj 2023

@x_mery_x @1ryba ale ako to viete že vám sadne strih? A ako to na vás bude pôsobiť? A ako to bude pôsobiť? Či si objednáte 10 a 9 vrátite? V horšom prípade 10 vrátite?

1ryba
24. máj 2023

Veď taký strih ako ti sedí aj podprsenka.

januska12323
24. máj 2023

Choď na výlet do iného mesta, kúp plavky, daj si dobrý obed, prejdi sa. Nemusíš len kvôli plavkam ísť. Alebo kúp cez net a čo nesadne vrátiš.

autor
24. máj 2023

@1ryba ja viem, určite nikto na pláži nebude zalamovať rukami že aký hroch tadiaľ kráča.. ale pre mňa osobne je aj taká vnútorná pohoda dôležitá.. niekedy si neviem pomôcť no :(

1ryba
24. máj 2023

Jasné, objednaj viac a niečo sadne. Ale hlavne sa dobre zmeraj a recenzie tiež pomôžu.

zuzinka888
24. máj 2023

Ja mam vela takychto zlepencov, nevidim v tom problem. Aj taj 2-3 krat vymienam spidny diel ked idem z mora sa opalovat a potom znovu-

gagik
24. máj 2023

To su problemy

gejb
24. máj 2023

Vacsnou som nakúpila v New Yorkeri, majú najväčší výber a nájdeš tam aj kúsky pre nie najsťrocne 😁 mam rôzne vrchy, a univerzálny spodok ktorý sa mi hodi ku vsetkemu. Keď som si chcela kúpiť aspoň jedny také "lepsie" objednala som z answear 6ks a tie co mi sedeli som si nechala ostatné som vrátila. ..a úplne ta chápem, v tej kabinke ma tiez chytala depresia ale po vyskusani rôznych strihov som si nasla ten svoj.

autor
24. máj 2023

@gagik vidíš, presne tvoj komentár som nepotrebovala

1ryba
24. máj 2023

Inak v Tesco majú teraz pekné plavky, skús aj tam.

zeldia
24. máj 2023

Vyššie ceny ale doporučujem bepon samozrejme pomeraj sa a objednaj on line

autor
24. máj 2023

@1ryba no hovorím bola som v našom, bola to pohroma.. možno 10 druhov dvojdielnych a to je celé. A len také nevystužené, neforemné.. veľmi som bola sklamaná lebo podprsenky si len z Tesca kupujem a sú perfektné.

trema
24. máj 2023

Ja roky nosim cierny spodok s vysokym pasom a farebny vrch, nepride mi to ako zlepenec, citim sa v tom dobre, tak co riesit 🙂 spodok mam z bonprix a vrch bepon

jan510
24. máj 2023

Ja kupujem cez shein a som spokojna vzdy kvalitou

zuzubb007
24. máj 2023

Chapem tvoje problemy, v tychto lacnejsich obchodoch su tie plavky strasne, ako aj strihy, aj farby aj vsetko, mama ma pravdu, predaju a uz v polke leta maju len dopredaj, ja uz roky kupujem v calzedonii nadhera vyber, strihy, velkosti nakombinujes si k podprsenke rozne druhy gatiek co je mega, a sedia brutalne, vydrzia roky, kazdy rok si musim z tade o jednat

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1ryba
24. máj 2023

Tak zvoľ internet. Veď raz to skús a možno už len tak budeš kupovať. Nevyskúšaš, nevieš

koray
24. máj 2023

Za mna su top plavky z tesca ,maju stahovaci efekt

syslik81
24. máj 2023

k moru ti stacia lkacne plavky a aspon 2je ,3je kedze slana voda ich aj tak ponici .. tak si zajdi k cinancoma poskladaj rozne farby ..pripadne si sprav vylet-70km nieje vela a hned si sprav aj pekny den ak mas dceru etc - kava zakusok , mozno kino obed ...

malykonik
24. máj 2023

vylet do najblizsieho mesta s obchodnym centrom. Ja som si tento rok kúpila prvýkrát celé plavky, a sú úžasné, skryjú bruško, nič mi nevypadávalo pri skákaní vo vlnách mora :D

autor
24. máj 2023

@syslik81 no áno, svedomie mi nedovolí dať 60€ za plavky..

Asi to ozaj skúsim s tým výletom.. a keď ani tam si nič nenájdem, tak skúsim Bonprix.

Ďakujem za každé míle slovo a pochopenie

lelelienka
24. máj 2023

Ja som clovek absolutne zatazeny na pohodlnost, vzdy nosim len cele plavky, nejdem sa na plaz predsa pretrcat 😁 A tie nemam problem kupit a su skvele, nic nepada, nevytiahne sa, neomina a navyse schovaju jazvy, no proste dokonale 😉 Skus vyskusat aj take.

autor
24. máj 2023

@lelelienka @malykonik musím sa priznať že celé som ešte nemala (teda keď nerátam keď som mala 12 rokov a menej) 😂😂 možno pre zaujímavosť skúsim aj tie. Ajtak sa domov vrátim ako bleduľa tak čo sa budem trápiť, že mám brucho snehovobiele 😂

zuzanaa239
24. máj 2023

Odporúčam Lindex a body positivity, idete po 11 rokoch manželstva na prvú spoločnú dovolenku, na niekoho po 11 rokoch manželstva už ide prechod…

syslik81
24. máj 2023

ja mam plavky z tesca..na vesiaku nic moc ale ked som skusila sadli perfektne .. vela ich mam aj z primarku co asi na sk nieje ... neviem .. no skus co najviac poskusat a dat sancu aj takym kt mozno nevyzeraju pekne na vesiaku ... btw tyrkysova a cierna k sebe pasuje .. dokupit este neaku zltu ci cervenu na vrch a mas hned 3 modely ... aj nemali u vas farbu aku chces mozno v meste bude ..

deti95060810
24. máj 2023

autorka si myslíš že keby máš štíhlu postavu tak si vyberieš? Sama som toho príkladom... Ja mám problém s každým vrchom.... tiež ešte pre mňa asi nevyrobili - neušili...

oblecenie99
24. máj 2023

Ja idem skúsiť objednať cez SHEIN, dajú sa tam nájsť konkrétne recenzie s fotkami.
Presnejšie také "tankini", ale s vysokým pásom, a ja si potrebujem vyrobiť prsia, čiže s nejakým nariaseným vrchom - skús popozerať, sú tam celkom pekné, nie na štýl "prišli prababky k moru" :D.

Napr. : https://eur.shein.com/Women-Beachwear-c-2039.ht...

Z BONPRIX-u mi nesedeli, musela som vrátiť, mám pocit, že tebe možno budú dobré - na mňa boli mohutné v oblasti pŕs. Tam je aj cena celkom OK a kvalita si myslím fajn.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
24. máj 2023

@zuzanaa239 nie nie, ja som ako 15 ročná bola pri mori naposledy.. s manželom sme 4 roky 🙂