Dobry den. Pozna niekto niekde second hand alebo niekoho co vykupi nosene oblecenie? Detske do troch rokov , damske , panske ... Po vypratani skrine sa to nakopilo za styri velke cierne mechy a nechcem ich hodit do kosa pretoze medzi nimi sa najdu kusky ktore su znackove a velmi zachovale... Ked vie niekto o niecom takom budem vdacna ... 🙂 Dakujem
@karkulka111 mozes odniest do H&M, daju ti zlavu 1 E na nakup :D
no ja mam ten isty problem rok co rok. Syn rastie ako z vody a oblecenie je mu male. Podavala som to aj na net za 2e kus, no mamicky nejako nechcu. Takze rok co rok to konci v kontajneri, alebo v zbernych kontajneroch na satstvo
@svetluska82 no uz ked nikto nechce dobre veci po 2eur tak asi mame vela penazi na Slovensku boze kde to spejeme... no nic musim nieco vymysliet 😠 🙂
@svetluska82 preco to nedas do detskeho domova? my tam stale nieco nosime...
@karkulka111
@liz_lemon no to je asi jeden z mála DD, buď oblečenie nechcú vôbec (na to dostávajú slušné dotácie od štátu) alebo ak áno, tak musí byť každý kúsok vyčistený v čistiarni, čo zas nie je lacný špás...
@karkulka111 tuším textilhouse aj vykupuje, ale ozaj za pár centov alebo skús www.nosene.sk - nedostaneš hotovosť, ale 15% zľavu na nákup u nich, ale podporíš fajn projekt 🙂
@sissy27 neviem, my sme oslovili taky, co mame v mieste bydliska, a tam beru vsetko, aj derave, spinave, ze oni si to vedia opravit/zasit, maju tam deti od 0 do 18, takze vsetko vyuziju, dokonca sme im dali aj postelne obliecky, pohare, salky...
alebo by som oslovila bezdomovecke utulky, rozne charity, krizove centra
@karkulka111 podaruj nejakej maminke, ktora je na tom financne slabsie 🙂 Nemusi byt jedna, mozes to nabalickovat a tak pomoct ludom.
Čo skúsiť to dať na internetový bazar? Alebo sem na mk? 4 mechy mix oblečenia za pár e, keby sa nepredalo tak za čokoládu? S osobným odvozom, samozrejme..
Pozývam ťa do skupiny Výmeny všetkého: https://www.modrykonik.sk/group/6818/
Tam môžeš ponúknuť oblečenie, urobíš si zoznam čo potrebuješ. Keď to dáš výhodne, tak sa určite minie. Potom je tu aj skupina Pomáhajme si, pozri v zozname presný názov, Ja som tam bola asi pred 2 rokmi, nakopilo sa nám dosť oblečenia nielen detského, ale aj pre dospelých, všetko som tam postupne darovala za poštovné, veď sú rodiny čo sú v podnájme, manžel síce pracuje, no žena je na rodičovskom príspevku a pre deti radi zoberú.
Nemusíš to fotiť každé osobitne, len napíš veľkosti a typ oblečenia. Môžeš zavolať aj na UPSVAR, ak majú odevnú banku, radi oblečenie vezmú.
Ja to mám tak že mám secondhandy a odkupujem si od ľudí aby nerobili bordel v meste tak núkam za vrece 5 eur. Teraz chodím už si aj brať a vždy donesiem dosť a roztriedim. Ak majú 10 vriec 50 eur sa im zíde. Známa ma tak po 4 deťoch po nich tak vždy si donesiem ale to len v okolí MT a obce a mesto okolo. Nie na posielanie .A hlavne robím to kvôli tomu aby nebol bordel v meste lebo nejaký dobrák rozpílil kontajner s oblečením na železo a veci vyhodil po celom meste. Odkedy to robím nikdy žiadne oblečenie som nevidela aby sa povaľovalo. Vždy každý deň mi niekto niečo prinesie. Neznášam skládky.
Nepoznám..my si radšej budeme tu ťahať veci zo západu na tony a tie naše končia v kontajneroch 😒 prečo asi?