Výkrik do tmy. V ktorom týždni tehotenstva bolo dieťa narodené?

10. okt 2024

Nemám otázku je to iba môj výkrik do tmy po niekoľkých často nezmyselných otázkach tu na fóre. Že si človek iba drží za hlavu ako to mohol niekto napísať. Nejako je týchto.otázok čoraz viac.
Moja skúsenosť z dnešného dňa, pediater sa pýta mamičky 18m dieťaťa:
-V ktorom týždni tehotenstva bolo dieťa narodené?
-Bolo narodené predčasne....neviem...v siedmom mesiaci
-V ktorom týždni tehotenstva bolo dieťa narodené? Do tlačiva treba treba presne uviesť mesiac.
-Hmmm tak v 36tt...

anjelicek26
10. okt 2024

Ja som to nepochopila. Co je zle na tej otázke? Pri predčasne narodenych deťoch je priepastny rozdiel v tom, či sú narodene v 25.tyzdni, 30.tyzdni ci 36.tyzdni a oficiálne sú predčasne všetky z nich...a áno pro tých veľmi skorych to ma dopad a vyznam sa pýtať aj pri 18 mesacnom dieťati, lebo bývajú následky a oneskorenia vyvinu.

cyberk
10. okt 2024

Narazas na to ze si to nepamatala? Mozno dostala okno :D + bola v strese, ze sa tolko ludi na nu kuka/pocuva 😅 Ale pokial viem, v dotazniku sa vyplna o kolko skor bolo dieta narodene, to si doktorka mohla pozriet aj sama…

pribinak
10. okt 2024

Ja som to nejak nepochopila…..veď toto sú úplne normálne otázky
Je rozdiel či je dieťa narodené riadne v termíne, alwbo predčasne
Veď to kedy sa dieťa narodilo a či bolo riadne donosene ma vyplýv na jeho psychomotoricky vývin
A je rozdiel či sa narodilo v 28tt, v 33 tt, alwbo 37tt
To ovplyvňuje veľmi veľa

januska12323
10. okt 2024

@pribinak ja som pochopila, že mamička vôbec nevedela kedy to bolo, siedmy mesiac a 36. Týždeň je dosť rozdiel.

deti95060810
10. okt 2024

ja som zas pochopila že maminka nevedela kedy v ktorom týždni sa narodilo dieťa... neberiem to ako nejaký veľký prešľap, však nie každý má hlavu na dátumy a možno mala maminka viac detí...kto vie.

autor
10. okt 2024

@januska12323 áno,.ja sama som rodila.v 35tt, a 7 mes a 36tt je sakra rozdiel pri novorodencovi

deti95060810
10. okt 2024

7 mesiac je 35 tt? to veru nie...

dskjhfdlkdjhl
10. okt 2024

Ak je toto jediny problem danej mamicky, pripadne Tvoj, tak je svet v poradecku😉

dskjhfdlkdjhl
10. okt 2024

Inak, pediater mal mat davno uz spravu z porodnice, kde mal vsetko isto vyznacene, takze je celkom zvlastne, ze sa to pyta, ked ma dieta 1.5 roka.

ivik4
10. okt 2024

Ja som vobec nepochopila na co si chcela touto temou ukazat. Ze sa dr. Toto pyta ? Bezna otazka
Ze si nepamäta matka presne ? No tak stalo sa

doriiis
10. okt 2024

Autorka asi poukazuje na to,že daná mamička nevedela že 36. tt je už 9.mesiac a nie 7. mesiac tehotenstva.
Fakt strašný problém🙄

diewcatqoo
10. okt 2024

Ked som bola prvorodicka, boli dni, kedy by som doktorke nevedela ani odpovedat na otazku ako sa volam ja alebo dieta. Takze to, ze siedmy mesiac je 36.tyzden je uplne v pohode. Iba by som sa nad tym pousmiala 🙂