Baby som na nervy. Hráme sa, všetko je v poriadku až si všimnem, že má malinká niečo podozrivé na gaťuškách, zobrala som ju teda prebaliť, mysliac si, že je pokakana,ale plienočka čistá. Zrazu si všimnem, že má h....o na topánočke. Utrela som, lenže ti som nevedela,. že aj hračky s ktorými sa v piesku hráva maju tiež túto "hmotu" na viacerych miestach.Snažila som sa to nejak vyčistiť a aj som popri tom objavila to miesto v pieskovisku s h....om a dala ho do koša, aby ostatne detičky nedopadli ako my. No najhoršie je na tom to, že malá dala predtym ako som si všimla ten fliačik na gaťkách do pusy piesok a neviem, či tam nebolo aj to! Bojím sa, čo z toho môže mať a ako to zistiť, keby sa niečo dialo.. Piesok bol vlhký, nevšimla som si, že tam proste je ☹ Tažko. Aj kopec inych deti sa pri nás hralo. Je to park, o ktorom som si myslela, že sa to tam nemôže stať ☹ Čo robiť?
@pimpulienka Nerob nic, bude to v poriadku. Kolkokrat daju deti do ust vselico mozne, pooblizuju travu, drevo, hracky vonku a pod. a nic sa nedeje.
Urcite si zapamatas, ze sa take nieco stalo a ked by NAHODOU mala dcerka teplotu, vyrazku, zaludocne problemy a pod., nahlasis to lekarovi. Ale nemyslim si, ze z toho nieco bude.
Kamoska ma dcerku, ta vbehla na miesto, kde "spinia" holuby, kompletne si v tom vymachala ruku a kym ona stihla k nej od druhej dcerky doletiet tak si to pooblizovala. Ona hned volala na 112 o radu, a tam jej radili len tolko, aby ju sledovala, ci sa neobjavia hnacky, teplota, alebo ine. Ak nie, tak si z toho netreba robit tazku hlavu, ak ano, tak treba ist k lekarovi a povedat o tom, aby sa spravili potrebne odbery a vysetrenia. Ale myslim si, ze ak by ten piesok tvoja dcerka oblizla, bol by jej v pusinke neprijemny a prejavila by to krikom. Aspon tak to mam u syna a bolo tak aj pri prvorodenej dcerke.
momentalne nemozes urobit vobec nic "iba" niekolko tyzdnov sledovat malu, ci sa nestazuje na bolenie bruska, ci ju nesvrbi ritka alebo ci sa celkovo nesprava inak - nepokojna, teplota atd. Moja dcerka si doniesla z pieskoviska parazitov, brala tabletky. Ja som si priznaky nevsimla, hoci ked sa spatne zamyslim, dcerka sa stazovala na bolesti bruska aj na bolest ritky ale pripisovala som to niecomu inemu (ale to je uz do inej temy). Nebyt zlatuckej pani doktorky, ktora nam brala krv koli podozreniu na celiakiu a preventivne urobila testy na parazity, tak neviem, neviem. Inak, aby som ta ukludnila, vraj je to velmi casty problem u deti. Nechcela som ta vystrasit, mozno jej nebude vobec nic, deti maju uzasny organizmus, vydrzia viac, nez si myslime.
dominika bolo to v krásnom parku Tegelhoffa blízko Polusu. Chodime tam skoro každý deň,. no takéto niečo sa nám ešte nestali.Je udržiavany, peknučký, chodi tam veľa detičiek
Ďakujem vám. Čítala som totiž, že z toho môže mať naozaj veľa problémov..Jedno dievčatko z výkalu osleplo ☹ No hrôza
@pimpulienka a bolo to ludske alebo psie hovienko?
@pimpulienka neurobis nic. MOzes akurat dufat, ze jej nic nebude.MOj maly dostal z pieskoviska crevnu virozu, macky sa vycikaju vsade a necitis to. A nase ihrisko je tiez udrziavane, ohradene, robia sa pravidelne brigady... Ale toto neustrihnes.
@pimpulienka a radsej necitaj 😉 Nerobi to dobrotu 😉
stardust to fakt netuším. Neuveriteľne, že tam vôbec nejake bolo. Dominika veru malo by sa to aj zakrývať, nestačí zamknúť..
no pekne....tiez by som bola v strese....my mame v bloku mackara (krmi, hladka, prenasa vsetky macky sveta asi) a ked vidim, ze mala chyta tu istu klucku co par sekund pred nou on mam dost....tak verim ze to dopadne dobre..drzim palce...
a len taka pikoska...moja maja neter sa v zoo podelila o rozok s danielom....kym sa brat stihol spamatat ze jej do rozku kusol daniel, ona v klude pokracovala v jedeni...no stane sa 😀
Budem ju sledovať. Porazí ma. A to som stále pri nej. Toto sa fakt ustriehnuť nedá ☹
Hútam, či aj nezavolať zajtra pediatričke..
Moja sestra jedla v piesku mačacie hovienka a hrala sa s macacimi potratenymi macickami.....kym to mamka nezistila.
Teraz ma 30 a krásne babo.
Moja sestra jedla v piesku mačacie hovienka a hrala sa s macacimi potratenymi macickami.....kym to mamka nezistila.
Teraz ma 30 a krásne babo.
ale
Pozor na piesok!!!
tak mna by pinclo fakt poznam chlapa ktory od maciek dostal toxokarozu a ma dozivotne problemy fakt nezavidím od vtedy co to zistil kdeze na dvore mali macky tak uz macky nemaju ale co z toho ked vyliecit sa to nedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aj sa liecil ale nic mu nepomohlo
@pimpulienka vsade sa moze nieco stat.... myslim ze malej nic nebude, pretoze deti jedia piesok bezne, napr. aj tak ze si hlavne tito mali obliznu pieskovu ruku, a aj ked tam nic nevidis, tak sa tam vycura macka atd.
max. moze mat "olezenu" pusu. keby sa ti ale fakt nieco nezdalo,tak sa da vysetrit stolica dietata na parazity. ale myslim ze to nehrozi. zial my sme na pieskovisku nenasli len hovno, niekedy som uz bola v pomykove ci ludske alebo psie,... ale aj pouzite striekacky, ci rozbite sklene flase po vyrastkoch... no co na to dodat... niektori su debili...