Vyhrážanie sa z MBA financie

dajavina
27. feb 2017

Dobry den, prisiel mi list domov z MBA financie ze mam dlh v slovak telekom ze terax to maju uz oni. Som im dlzna 380€ pisala som mail firme MBA financie ze nemam dostatok financii ci nemozme sa dohodnut na splatkovom kalendari. Zial neodpisali mi tak som im volala tak nemozu mi dat splatkovy kalendar a ze musim zaplatil naraz vsetko. Tak som volala potom do telekomu co a ako tak mi odporucali platit mrsacne kolko som schopna. Tak tento mesiac som zaplatila zial len 10€ lebo viac som nemohla. Dnes mi volali z tej firmy MBA financie ze to nieje splatka ale vysmech a ziadaju nech to vyplatim naraz lebo to daju na sud. Chcem sa spytat ci ma niekto s nimi skusenpsti ci sa len vyhrazaju alebo uz aj niekoho dali ma sud. Budem vdacna za kazdu odpoved dakujem

merush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domin85
27. feb 2017

Telekomu ani nevolaj, ti uz nic nemaju s tym, oni proste posunuli pohladavku. Tu firmu nepoznam, ale evidentne ak je to daka vymahacska spolocnost tak ta mozu nielen dat na sud ale podat na teba exekuciu a to by vyslo ovela viacej ako to co dlzis teraz.

Inak nic v zlom, ale ked nemas na to poslat mesacne viac ako 10€ , preco si si niekde pobrala produkty ktore si neplatila, na ktore nemas? Resp. to si doteraz neriesila ze mas niekde nezaplatene faktury?

merush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marekdy
13. feb 2022

ALE VED TO JE GARAŽOVÁ FIRMA!!!!!!
https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x476c8951...

akiana
12. apr 2023

To je nejaka polomafianska garazova firma s pochybnymi praktikami, velmi silno pochybujem, ze by mala za klienta prave Telekom.

petka1997p
31. máj 2024

@akiana zdravým dnes mi došlo to isté 50€ mám zaplatiť !!

bambulka98765
10. dec 2024

Baby ak ste dopadli nakoniec s nimi? Mojej mamine dnes doslo ze im dlzi😱

matka_roka_
10. dec 2024

@petka1997p a zaplatili ste? Bol to skutocny dlh ci podvod? Vdaka

matka_roka_
10. dec 2024

@bambulka98765 aj mojmu otcovi dnes prisla sms okolo obeda. Budete tam volat? Viete za co by mala dlzit vasa mama?

bambulka98765
10. dec 2024

@matka_roka_ ukoncila poistenie majetku a vraj tam plynula nejaka lehota este po ukonceni… to mi dnes vysvetlovali z MBA ze za to vymahaju🙈

bambulka98765
10. dec 2024

@matka_roka_ vy idete platit? Mne dali termin do 12 teho ze potom to bude viac. Dlzna suma je mensia ako “ ich vypalne”
Co som googlila tak maju strasne recenzie vsade ale bojim sa ak su fakt zastupenie tej poistovne🙈

skusihu
10. dec 2024

Viackrát mi prišli smsky z vymahacskych firiem. Aj keď som si takmer istá, že žiadne dlhy nemám. Pre istotu som tam vždy zavolala a vypýtala si udaje pohľadávky. Väčšinou zistili, že niekto nadiktoval moje mobilne číslo a adresa ani meno nesedeli. Na základe smsky by som nič neplatila. Poslali by oficiálny doporučený list. Ale odporúčam aspoň zavolať tam.

matka_roka_
20. dec 2024

@skusihu mojmu otcovi poslali iba 2krat sms. Ked som tam volala, povedali ze mne ako 3tej osobe nemozu poskytnut ziadne info, ale ze mozu poslat list otcovi. List teda prisiel az na vyziadanie, pohladavka sa tykala Kooperativy a naozaj sme zistili, ze otec vynechal jednu splatku pred tym nez poistne ukoncil. Cize sme zaplatili co od nas MBA Finance pytala, bola to otcova chyba ze neuhradil sek a listy z kooperativy kde pisali ze ma neuhradene poistne povazoval za ich omyl a ignoroval ich. Cize urcite odporucam zavolat si do MBA Finance a zistit si, za co by to malo byt, inak tie uroky rastu dost rychlo a po 3-4tyzdnoch od prvej sms vraj zacinamu so sudnym vyrovnanim.

matka_roka_
20. dec 2024

@bambulka98765 mojmu otcovi poslali uz 2krat sms. Ked som tam volala, povedali ze mne ako 3tej osobe nemozu poskytnut ziadne info, ale ze mozu poslat list otcovi. List teda prisiel az na vyziadanie, pohladavka sa tykala Kooperativy a naozaj sme zistili, ze otec vynechal jednu splatku pred tym nez poistne ukoncil. Cize sme zaplatili co od nas MBA Finance pytala, bola to otcova chyba ze neuhradil sek a listy z kooperativy kde pisali ze ma neuhradene poistne povazoval za ich omyl a ignoroval ich. Cize urcite odporucam zavolat si do MBA Finance a zistit si, za co by to malo byt, inak tie uroky rastu dost rychlo a po 2tyzdnoch od prvej sms vraj zacinamu so sudnym vyrovnanim.

matka_roka_
20. dec 2024

@akiana v nasom pripade Kooperativa vymaha pohladavky cez MBA Finance. Po prekontrolovani vsetkych nasich platieb sme naozaj zistili, ze jednu sme neuhradili. Nastastie uroky este moc nenarastli, kedze hned po prijati sms o tom ze vymahaju pohladavku sme to zacali preverovat a riesit. Urcite neodporucam ignorovat, tiez sme si boli na 100% isty ze nic nedlzime.

matka_roka_
20. dec 2024

@marekdy v nasom pripade Kooperativa vymaha pohladavky cez MBA Finance. Po prekontrolovani vsetkych nasich platieb sme naozaj zistili, ze jednu sme neuhradili. Nastastie uroky este moc nenarastli, kedze hned po prijati sms o tom ze vymahaju pohladavku sme to zacali preverovat a riesit. Urcite neodporucam ignorovat, tiez sme si boli na 100% isty ze nic nedlzime.

tetapetra
20. dec 2024

Píšete na neaktívne účty

bambulka98765
20. dec 2024

@matka_roka_ u nas "uzera" pre mba vyssia ako dlzna suma 🙈
a to sme platili po prvej ich sms🙈

vlastnynazor
20. dec 2024

@matka_roka_ to fakt? A aj ho poisťovňa kontaktovala, že ma nezaplatenu splátku?
A by ma zaujímalo, že keby mal poistnú udalosť av case nezaplatenej splatky, tak či by mu niečo aj vyplatili. Zrejme nie a uvedené by využili ako dôvod pre nevyplatenie poistneho. Ale napriek tomu posunuli pohľadávku bez informovania klienta hneď na vymahacsku firmu?
Sa pamätám, keď kamoska pracovala v banke a mali tam produkt, kde sa zaviazal sporiť pravidelne a tuším zato získal mal buď nejaký urok alebo nejakú výhodu. Ak prestal pravidelne sporiť, tak nezískal urok/výhody, ale na sukr.majetok (vklady mu nikto nemohol siahnuť a banku by ani nenapadlo posunúť uvedené na vymáhanie, že porušil zmluvu a teda banka z toho nema prachy. A ani by nemohli, veď štát by im hneď ukázal, kde je sever. A pri poisťovniach sa toleruje takýto prístup.)

bambulka98765
20. dec 2024

@vlastnynazor urcite by nevyplatili, presne by sa ohanali tym co pises... u nas detto

matka_roka_
21. dec 2024

@bambulka98765 u nas dlzna suma 16€ a poplatok MBA 10€

matka_roka_
21. dec 2024

@vlastnynazor ano Kooperativa poslala asi 3listy kde pisala ze neeviduju platbu, potom aj upozornila ze poistenie zanika lebo nezaplatil. Ale otec to ignoroval, lebo si bol isty ze vsetko zaplatil a ze to je ich omyl. Ale bola to chyba mojho otca a aj to ze ignoroval tie 3listy.

matka_roka_
21. dec 2024

@tetapetra mne ide o to, aby ten co si googlil o MBA aby vedel, ze to nema ignorovat ale preverit si. Nejde mi o to aby som odpovedala prave konkretnej osobe

tetapetra
21. dec 2024

@matka_roka_ reagovala som na to,že sú to neaktívne účty a obe ste písali na ne