Bojim sa soferovat nikto to nevie , nechcem im to pobedat aby ma nevysmiali alebo aby sa ma nepytali na to, vela krat ma ponukali aby som sla ja autom, ako sa mam vyhovorit? Aby som nemusela ist? Lebo je mi to neprijemne ale nechapu to proste… nejake tipy ako s avyhovorit aby som nemusela soferovat ked ma ponuknu,??
A prečo musíš použiť výhovorku...jednoducho poviem, že sa bojím...A nech sa smejú koľko chcú, ja môžem byť zodpovedný vodič, ale ostatní byť nemusia a strach je strach...so strachom šoférovať je asi to najhoršie, čo človek môže urobiť, pretože sa potom 100%tne nesústredí na šoférovanie, nemá dostatočne rýchle reflexy, nevie predvídať atď. Nevyhovárať sa, povedať pravdu a hotovo.
Poznám niekoľko ľudí, ktorí aj keď majú vodičák, tak nešoférujú, či už je to strach alebo proste nechcú.. neviem o tom, že by ich niekto niekedy vysmial 😊 povedala by som na rovinu, že sa na šoférovanie necítiš… sú ľudia, ktorí ťa začnú tlačiť do toho, že to len praxou ti chyba, ale zjavne to proste nie je pre každého a aj oni si zvyknú, že tvoje nie je nie
Kto ťa núka šoférovať? Keď nechceš tak nejdeš a hotovo. A už vôbec nie na cudzom aute.
Si slobodná bytosť, tak prečo výhovorka? Normálne povedz, že si dávno nešoférovala, necítiš sa na to a ani to nechceš prekonať a zmeniť, nebaví ťa šoférovanie a vieš žiť aj bez toho.
Ja soferujem rada a nemam s tym problem. Jedine do cudzieho auta nesadnem. Cize to nie je ani vyhovorka,ale fakt. Ked niekto chce,aby som isla jeho autom,poviem,ze ja cudzie auta nesoferujem. Predtym mam ozaj respekt. Do cudzieho sadnem ozaj len ked uz nie je ina moznost. Normalne povedz,ze cudzie nesoferujes a hotovo. Nech si mysli,kto chce,co chce. Po mne toez divne pozeraju a mudruju,ze je to to iste ako na mojom. Darmo vysvetlujem,ze ja technicky nemam problem viest akekolvek vozidlo. Pocitovo je vo mne zopodvednost,ak sa nieco stane,nemusim byt ja na vine,no uz mas opletacky.
Veď normálne povedz, že sa bojíš. Ja mám vodičák cca 20 rokov a išla som asi 5 krát autom, lebo sa bojím. Proste sa na to necítim, všetci to akceptujú a nikto sa nesmeje. Muž občas nadhodí, že kedy začnem, ale nič si z toho nerobím 😉
Normálne že sa bojíš. Veď to neni hanba. Ja nerada chodim aj na muzovom aute, najradšej len na svojom
Načo klamať? Tiež sa bojím a nesoferujem. A to som soferovala 10 rokov, lebo to bola nutnosť, báť som sa neprestala. Takže akonáhle pominul dôvod, že musím, tak proste nesoferujem a v pohode s tým žijem. Všetci to vedia a nik nemá blbé reči.
Načo si vymýšľať výhovorky?Kto ťa núti v práci, rodina?Nejdem, necítim sa na to, nebudem šoférovať veď nebudeš roky žiť v klamstve a vyhovorkach
@tanyag nechapu to a hovoria ze ako sa mozem bat, a ze co chcem cely zivot nesoferovat
@lindous presne tlačia na mna že prax prax ale ked ja sa necitim komfortne a nechcem sposobit neštastie
@marsmykkok smazila som sa to vysvetlit takto ale pre ostatnych je soferovanie ako povinnost, ako nezbytna vec a nechapu ma
@sima234 bohuzial u mna to neakceptuju kazdy, priatela to štvr stale mi to hadze pred oci a neprijemne, tlaci ma do toho a nechape ma…
Ja sa tiez bojím, a aj som skúsala raz, ale neviem OO. Vodicak mam keby niečo, ale radšej budem chodiť s dvoma malými deťmi busom, a co. A keď niekto rype, poviem ze není ekologické sa vyvazat sam autom a radsej idem mhd alebo vlakom.
A priateľa nechápem, pokiaľ ta nemusí vyvazat hore dole a si sebestacna tak mu to môže byť jedno.
A čo ich je do toho či šoféruješ? Musí ťa niekto vyvážať?
Autorka tak ak je niekto obmedzený ťažko potom. Proste každého vec čo robím. Ja napriklad bicyklovať viem, ale nebicyklujem, lebo ma sedadlo tlači. Niekto zase lyžovať vie a nelyzuje lebo ho to nebaví. Niekto má ako ty vodičák, ale nešoféruje, lebo ho to nebaví. Ak radšej chodíš hromadnou dopravou, pešo, bicyklom tvoja vec a druhých do toho nič.
Preto nemam vodicak lebo viem ze by som nesiferovala. Mam 45 vydrzala som diteraz uz prezijem aj bez neho. ni chlap nemA. Auta ho nikdy nezaujimali. Ma 5surodencov vsetci soferuju on nie
Každý jeden začínajúci šofér sa boji. Každý
To je úplne normálne. Auto ide rýchlo, človek ho ešte poriadne nevie ovládať do toho premávka, skratka stres. No čím viac prejdenych km tým je to ľahšie a jedného dňa ten strach a hrôza z atuta u 99% ľudí prestane. Nakoniec to veľa ľudí začne aj baviť.
Preto ta všetci presviedčajú, lebo si tým prešli a vedia že tie prvé km sú najhoršie. Povzbudzujú ta lebo ti chcu pomôcť.
Aj pre partnerov je ovela ľahšie ked sú šoféri obidvaja, môžu ist aj na dlhšiu cestu ked sa vystriedajú za volantom, ked je šofér len jeden musí robit druhému vkuse taxikára, musí chodit na nákupy lebo auto odvezie atd
Pre mňa sú ľudia ako ty úplne nepochopitelní. Načo si potom zaplatila toľké peniaze za vodicak ? Ved ked niečo nechcem, tak nechcem nebudem si platiť kurz.
Ja nesoferujem. V živote som to nechcela, nikdy ma nelakalo šoférovať, mám z toho hrôzu. Normálne som,ked sa ma niekto pýtal, povedala, ze nechcem vodičský, ze sa bojím volantu. Nikdy som ani nerobila autoškolu, lebo viem, ze skrátka by som nikdy nejazdila.
Nikdy nikto si nerobil srandu a keby, tak by som na to kaslala.
Proste jednoducho mam fóbiu zo šoférovania a je mi fuk, co si kto mysli o tom.
@marca12 toto mam aj ja. tiez najradsej svoje auto a aj si to sama odsoferujem... uz mi vadi, ked aj muz niekam soferuje... najhorsie bolo, ked som dostala kluce od sefovho bmw pluginu a mala som s nim robit taxik po cudzom meste. este ani som ho poriadne odpojit z nabijacky nevedela 🙈😅
@lujza123 autoskolu som dostala ako dar na 18stku, ale nikto sa ma nepytal ci chcem ci nie, autoskolu som zvladla ale v strese
@januska12323 vyvažat priam nie, len sem tam ma priatel berie z prace alebo do prace alebo niekde kde potrebujem/e ale nieje to zas kazdy den alebo často
@lujza123 tak napríklad ja som šla na autoškolu dobrovoľne, zvládla som ju v pohode, ale nikdy som sa za volantom necítila ok. A to som predsa nemohla tušiť, keď som sa na kurz hlásila. Miera stresu bola u mňa vždy priamoumerna hustote premávky a počtu idiotov, ktorých šofér stretáva. Šoférovala som 10 rokov denne, pretože som musela rozvážať dieťa, plus som mala takú prácu. Dieťa vyrastlo, prácu som zmenila a pominul dôvod šoférovať a odvtedy som nesadla za volant. Áno, je to občas otravné, že nesoferujem, ale pre mňa je oveľa horšie šoférovať a preto tých párkrát do roka, čo niekoho vyslovene že otravujem, aby ma odviezol, to prežijem jednoduchšie, ako by som mala sadnúť za volant ja. Pešo chodím veľmi rada a MHD mi tiež nevadí. Blbé kecy majú len nechapavi ľudia, v tomto momente žiadnych takých ja v okolí nemám, všetci v pohode akceptovali moje rozhodnutie. Ja tiež neriešim niekoho za to, že nerobí niečo, čo ja robím bežne a neviem si bez toho predstaviť život.
Nešoférujem. Vodičák mám, nejazdím. Všetci okolo to vedia a nikto to nerieši.
Ja som si robila síce vodičák neskôr ako na 18tku ale vieš ako som sa bála chodiť do mesta,do škôlky s malým a cuvanie bola moja nočná mora. S manželom som neradala jazdila a iba na svojom malom aute a aj radenie hrôza pre mňa. Prvý rok som ako tak zvládla ale keby nemusím chodiť autom do práce nenabrala by som odvahu vôbec jazdiť. Osobne by som si kúpila menšie auto a keď budeš sama skúšať krátke trasy ktoré poznáš zvykneš si😉 ja som jazdila ako sviatočný vodiči ale vôbec ma to netrápilo išla som podľa seba pomaly a to je hlavné. Načo výhovorky povedz,že nejdeš a hotovo. Moja bývalá švagriná tiež mala vodičák 10r a nesadla do auta(ako šofér) len keď ozaj musela s nebohým švagrom. Ja by som ostatných neriešila čo si povedia je to tvoja vec. Tiež som sa bála a začínala som jazdiť na Fiat bravo a dnes už šoférujem kombi,momentálne mám veľké SUV 😂 neboj sa kašli na ostatných keď sa bojíš nejazdí a vybavené😉
Tak sa bojíš šoférovať a čo je na tom smiešne? Niekto sa bojí pavúkov, ďaľší chodiť po tme von. Vysmeje ťa akurát tak hlupák. Bodaj by sa báli šoférovať tí tzv. vodiči čo sa správajú na ceste ako by im patrila. Alebo tí čo majú vypité, bodaj by sa báli s promile v krvi sadnúť za volant.
A reči že je to povinnosť ? 😀 To by asi nechodili potom vlaky, autobusy.. veď povinne by sme sa všetci mali prepravovať v autách potom.
Tak ja mám vodičák rok, jazdím aktívne každý deň asi 8 mesiacov, ale len po meste cca 6 km denne , mimo mesta si netrúfam a poviem ti, že sa tiež bojím. A tiež sa mi manžel aj synovia, ktorí majú vodičák smejú. Že šoférovanie nič nie je, že to je ešte ľahšie ako jazdiť na bicykli atď.. Lenže ja sa nebojím šoférovať. Ja sa bojím, že nestihnem zareagovať. Napríklad sa mi stalo, že išiel cyklista na bicykli po chodníku a zrazu si zmyslel a vletel mi pred auto. Skoro som infarkt dostala, lebo som ledva ubrzdila. Chodec mi stúpil na vozovku mimo prechod, minule mi pred auto z kríku vbehol pes, ktorý nebol na vôdzke.. Už pár krát mi nedali prednosť keď som bola na hlavnej, po meste ma obiehali, lebo som si dovolila ísť "len" 50 a mnoho iných vecí.. Ja sa bojím, že nestihnem zareagovať, alebo zareagujem zle.. A teraz, ako nasneží asi so šoférovaním skončím.. Takže úplne ťa chápem.
Mas kopec moznosti, od - nerada soferujem cudzie auto po dala som si kavu s Bailey’s.