Ahojte aku majú výhodu a nevýhodu ?
Ja som raz mala a nikdy viac by som ich nechcela. Ak svieti slnko sa nestmavia na úplne tmavo a keď je šero a tma tak neboli číre. Mne to vadilo.
+su to okuliare
-nevyzera to dobre
-nenahradia slnecne
-hned sa nevratia do normalu
@palinohavino ja mam aj normalne okuliare, aj samostmievacie aj ciste slnecne doptricke. V lete pouzivam tamker vylucne tie samostmievacie. Mozem chodit dnu aj von a stale vidiet. Slnecne pouzivam vylucne iba pri vode - ak mi na okuliare frkne voda, ci uz slana alebo chlorovana. na tych samostmievacich to vyrobi taku cmuhu, ktora zmizne iba umytim. Kedysi som si menila obycajne okuliare a slnecne, ale otravovalo ma to - vosla som do obchodu, slnecne dole, vytiahnut obycajne. Vysla som von, to iste v opacnom poradi. Takto som spokojna.
Nesuhlasim s
@yvfkfk , ze to nevyzera dobre. Moje posobia normalne aj ako slnecne aj ako obycajne. Co konretne ti na nich vadi? To, ako rychlo sa vratia k ciremu sklu, zalezi od druhu skla, ktore bolo pouzite. Niektore reaguju pomalsie, ine rychlejsie. Samozrejme, ina je potom aj cena. Samozrejme, asi najviac sik je mat operovane oci alebo sosovky a obycajne slnecne okuliare... ale to sa neda kazdemu. A preco myslis, ze nenahradia slnecne? Moja sa stmavia tak, ako slnecne... uplne dokonale. Aj filter maju.
Mám už roky. A osobne neľutujem. Otázka vyzerá nevyzerá dobre mi príde blbá (sorry) buď potrebujem alebo nepotrebujem. Tu nejde o módny doplnok. To asi tak ako keby niekto odpisoval na nejaký liek chuti/nechuti mi 🤦♀️
Na bežne nosenie vonku super. Áno chvíľku im trvá kým sa vrátia do normálu, takze keď vojdes zvonka dovnútra nejaký čas to trvá. Ale nič nezvládnutelné. Vedľa toho mám aj dioptricke slnečné. Pretože napríklad pri šoférovaní potrebujem keď svieti slnko, tam na vyber nemáš.
Neviem, nenosím so sebou viacero okuliarov... slnečné sú väčšinou v aute, alebo keď idem k moru. A vonku nemám čas prehadzovat slnečné a normálne... A áno keď je pološero tak môžu stmavnúť. Tak ako stmavnúť napríklad v zime. Lebo reagujú na svetelnost nie na slnko. Mne to vyhovuje, ja mám oci citlivé na svetlo
@simsalabim ja som so svojimi nebola spokojna vobec, aj ked som ich mala len "na doma"
Ja bezne kazdodenne nosim sosovky, ak je to mozne odporucam vyskusat autorovi, komfort je neporovnatelny 🙂
@yvfkfk ano, komfort je neporovnatelny. Ja som tiez fungovala so sosovkami - do urcitej doby. Uz roky vsak sosovky nemozem, skusala som vsetky dostupne. Ocna mi povedala, ze vekom sa ich tolerancia u mnohych zhorsuje a ja patrim medzi nich. Ak vsak nemas volbu a musis mat okuliare, su podla mna kvalitne stmievatelne okuliare super.
@palinohavino ja odporúčam tento štýl 🙂
Raz som si ich dala spraviť nikdy viac. Lacné určite neboli, keď odrátam rám, tak okolo tých $500, vyjasnenie v interiéri je pozvoľné, nie okamžité a vonku mi to tiež vadilo, keďže som nemala veľký rám, svetlo sa mi dostavalo po stranách k očiam a tie nevedeli ako reagovať, keďže tma rozširovala zreničky ale svetlo prenikalo stále k ním... vydržala som s nimi rok a musela sa rozlúčiť, lebo mi to absolútne nevyhovovalo. Radšej by som si dala spraviť dioptrické slnečné.... mne slnko nevadí, v okuliaroch normálnych je už UV filter, takže neriešim... Ak niekto znesie šošovky super, ja nie, výnimočne na plávanie a lyžovanie...
ja som mala kedysi stmavovacie, vadilo mi to. teraz mam klasicke a na ne magneticky klip so slnecnými sklami a som max spokojna
@palinohavino mala som, a dala som ich preč. ( Rám som dala mamke a dala si tam normálne dioptrické sklá). Vadilo mi, že jednoducho číre okuliare som nosila hranaté, užšie, a slnečné zase oblejšie, veľké . Tvar okuliarov vyzeral dobre iba s jednou variantou. Úzke - číre, veľké- tmavé. Kombinácia úzke - tmavé vyzerala fakt otrasne.
Obnovím diskusiu. Neviete mi povedať, je možné reklamovať samostmievacie dioptrické okuliare (ešte ich nemám ale sú vo výrobe) v prípade nespokojnosti? Keď by som tam chcela iba obyčajné dioptrie, nie stmievacie.
@palinohavino Uvedom si, že sú to v prvom rade dioptrické. Čiže zrejme nie rozmerovo veľké(nepriliehajú na tvár) a po tom stmavnutí Ti slnko svieti zhora i z bokov. A to je veľmi nepríjemné.
@vulka Dal som si napokon s klipom slnečným
@palinohavino Tak uvidíš aká bude Tvoja spokojnosť. Daj potom vedieť.
@vulka som spokojný je tam možnosť viacerých krytov
Pripojim sa tiez, budem take potrebovat 🙂