Ahojte baby potrebujem poradiť najlepšie od niekoho kto ma vlastnú skúsenosť.....
Zacala som chodit na VŠ a začiatkom decembra som prestala chodit a nechala som sa vyhodiť školou. Lenže stale mi nič od skoly neprislo a neviem ako to funguje kedy pride od skoly papier ...... moja otázka znie ze kym pride papier od skoly nebudem neskor platit poisťovn a podobne ?
Ďakujem vopred za radu lebo ja už som zúfalá
ja som z vs odisla tak ako ty, ale po skuskovom,cize na zaciatku duheho semestra, ku koncu semestra som si ja zaniesla ziadost o ukoncenie studia , potom s papierom od zaciatku do konca studia som isla na urad prace
takze pekne krasne chod na studijne po papiere aby si si to zariadila co najskor
Ak si to sama všetko nevybeháš a budeš len doma čakať na papier, tak potom budeš nemilo prekvapená koľko budeš musieť doplácať do SP a ZP, takže sa čím skôr rozhýb.
A to Ta ako vyhodili bez papiera? Ustne? To sa aj dá?
Myslim ze VS vyhadzuje automaticky az po roku, nie po pol roku (mozno su aj ine) dovtedy ta veduako studenta... ak si teda len prestala chodit do skoly... podmienkou je totiz mat istypocet kreditov za rok a ak ich nesplnis =lebo nechodis do skoly a nespravis skusky tak az na zaciatku leta ta prestanu brat ako studenta... neni to ale overena informacia, ja vychadzam z toho co nam hovorili na zapise a podobne ale teda ked ta prijimu tak myslim ze rok si student pokial sama skolu neukoncis...
Na tvojom mieste by som žiadnu žiadosť na študijné neodnasala ak si samozrejme nechceš platiť zdravotnú. Odniesť ju tam chod iba v tomto prípade ak si rozhodnutá ísť do roboty, aby tieto poplatky platil zamestnávateľ. Ak však by si chcela ísť opäť študovať od septembra, tak v júni ti pošlú list o vyhadzove a ty sa buď prihlasis na tie dva mesiace na úrad práce alebo si nájdeš robotu (ale neviem či by ťa niekto zamestnal na 2mesiace). Takže ak plánuješ ísť normal. do roboty, tak choď na študijné až vtedy keď ju budeš mať istú a budeš vedieť dátum nástupu do práce. Aby hneď po tom čo ti prestane platiť zdravotnú štát ti začal platiť zamestnávateľ. 😉 Píšem z vlastnej skúsenosti (ale ja som išla z jednej vysokej školy na druhú)
@prasiatko123 ale ved ked by aj teraz sla na urad prace tak jej stat plati zdravotku...a vsetci dobre vieme ako urad prace dohadzuje pracu :D takze prace sa nemusi bat...ale ano este si moze do konca skolskeho roka uzivat bez kontaktu na upsvare
@lavieenrose samozrejme 😊 ale chcela som jej poradiť čo najjednoduchšiu cestu, tak ako píšeš užívať si ešte nič nerobenie 😉
@lavieenrose cize ked začínal letný semester ty si isla do školy ukončiť ano ?cize niekedy vo februári dajme tomu zaciatkom marca?
@fefe123 ale ja som štúdium neprerušila vies ked prerušis to je iné ☺ ale ďakujem ti za snahu mi pomoc 😘
@nikelca ano aj ja som to takto pochopila a overujem ci to tak je fuj dlhá doba sediet doma pojdem si to na začiatku druheho semestera ukončiť dakujem pekne za radu 🙂
@karinsochova ja len že si napísala, že si sa nechala vyhodiť.... tak som myslela, že si teda u nich skončila :D
@prasiatko123 napisem ti dovod preco to riešim takto do spravy 🙂
A dakujem vam každej za ochotu poradiť 😘
@karinsochova ja som sla v maji ukoncit studium , lebo som si dala vyberat mandle este ..tak som doma lezala a sa liecila..to vsetko zalexi od toho co chces robit teraz ..ak chces ist do prace tak najlepsie je to uzavriet ak chces doma sediet tak mozes este pockat
@lavieenrose písala som správu 🙂