veľmi rada čítam tieto knihy a mnohé z nich mám doma . vychádzajú už niekoľko rokov, neviem to odhadnúť, ale minimálne desať - pätnásť, možno aj viac.
tie čo vychádzajú priebežne si kupujem a staršie knihy z tejto edície zháňam v rôznych bazároch a antikvariátoch ale ide to dosť ťažko. najmä preto, že neviem nikde zohnať zoznam (najlepšie kompletný) všetkých titulov, ktoré vyšli v tejto edícii.ftakže ani neviem, čo konkrétne mám hľadať.
kontaktovala som už aj priamo vydavateľstvo, ale nikto sa mi odtiaľ neozval.
nemá niekto skúsenosť alebo radu, ako by som zohnala tento zoznam alebo zdroj, kde by sa dali tie staršie knihy kúpiť?
veľká vďaka.
tie z knižnice mám už všetky prečítané a tiež ich nemajú všetky.
a snažím sa kúpiť si aj tie, ktoré som už čítala.
rada by som ich mala všetky (to sa mi asi nepodarí) alebo aspoň čo najviac.
takže nikto nevie poradiť... dúfala som, že tu natrafím na niekoho s podobnou vášňou pre tieto knihy alebo aspoň na niekoho, kto by mi vedel poradiť, kde ich hľadať.
Ahoj, mám podobnú vášeň pre tieto knihy. Robím si vlastný zoznam danej edície už niekoľko rokov. Zo začiatku boli knihy edície číslované, ale postupne sa tie čísla stratili z kníh a už niekedy ani nepíšu, že to je edícia Historické biografie. Avšak spoznávam ich podľa charakteristického hnedého obalu. Ak chceš, môžem ti poslať môj zoznam, ale určite tam nie sú všetky knihy.
aj ja som si všimla, že v tých starších sú jednotlivé tituly očíslované a neskôr sa tým už prestali zaoberať. Presne, aj ja hľadám podľa hnedého obalu.
Aj tak si myslím, že priamo vo vydavateľstve by mohli disponovať nejakým zoznamom kníh, ktoré v tejto edícií vyšli, ale odtiaľ nikto nekomunikuje.
Veľmi by ma potešilo, ak by si mi poslala svoj zoznam.
a ty ako zháňaš tieto knižočky? Alebo ich pravidelne kupuješ už od začiatku? máš predstavu, ako dlho už túto edíciu vydávajú?
ešte raz veľká vďaka, že si sa ozvala.
Na dve otázky som ti pred pár dňami odpovedala správou. A na tú poslednú (keďže som ju objavila až teraz) odpovedám tu: Prvá z edície vyšla v roku 1996 s názvom Lásky trónu Habsburského od Grossingovej.
Ďakujem.
@mamahanka ahoj,ak netrvas na kupe,tak sa skus na ne pozriet v najblizsej kniznici.