Vydajú mi doporučený list, ktorý patrí manželovi?

18. jún 2024

Ahojte vydaju mi doporuceny list ak je na manzelovo meno? S mojim obcianskym?

miriamik77
18. jún 2024

nie, nevydaju.

muchotrafka298
18. jún 2024

Ako kde. Vyskusaj. NIekde daju, niekde nie. Ale urcite nevydaju nikomu inemu doporuceny list do vlastnych ruk.

peter0123
18. jún 2024

Ak nie je do vlastných rúk tak na malej pošte kde sa s poštárkou poznám 100 rokov tam dajú

maranco
18. jún 2024

Oprávneným prijímateľom zásielok adresovaných fyzickej osobe sú:

a) manžel/manželka adresáta,
- manžel/manželka adresáta nie sú oprávnení preberať za adresáta zásielky s doplnkovou službou Do vlastných rúk,
- manželovi/manželke adresáta nedodá SP zásielky, ku ktorým sa vyžaduje potvrdenie prevzatia v prípade, ak tieto osoby adresát vylúčil z prijímania zásielok podľa bodu 6.7.1. týchto poštových podmienok,

b) osoby, ktoré dovŕšili 15. rok života a bývajú s adresátom v tom istom rodinnom dome/byte
- tieto osoby nie sú oprávnené preberať za adresáta zásielky s doplnkovou službou Do vlastných rúk,
- týmto osobám nedodá SP zásielky, ku ktorým sa vyžaduje potvrdenie prevzatia v prípade, ak ich adresát vylúčil z prijímania zásielok podľa bodu 6.7.1. týchto poštových podmienok,

c) osoby, ktoré adresát splnomocnil, aby zaňho prijímali jemu adresované zásielky,

kacena4
18. jún 2024

ak mate rovnaké trvale bydlisko a priezvisko ano ak nie je do vlastnych rúk

basulaak
18. jún 2024

S jeho obcianskym ano. Bezne mi tak dali aj v petrzalke na poste ked ma mama poslala po jej postu. Napisala som do kolonky dcera a podpis. To iste aj muzovi.

drakvak
18. jún 2024

Doporučený áno, ale k podpisu pri preberaní listu napíšete manželka, ja to tak bežne robím, keď manžel nie je doma. Do vlastných rúk musí prebrať len adresát.

maranco
18. jún 2024

Keď už budeš na pošte zapni si pre seba aj manžela bezplatné oznamovanie o zásielkach emailom a SMS.
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/

ibrunova
18. jún 2024

@basulaak to áno, ale so svojim občianskym.

gabriela2952
18. jún 2024

Keď mi poštárka zvoní tak mi dá lebo ma pozná, ale keď zostane žltý lístok tak vtedy mi ho dat nechceli aj keď som mala jeho op. Bežne mi dáva naša poštárka aj postu pre rodičov.

basulaak
18. jún 2024

@ibrunova mozno, ja som nosievala mamin. 😅

mamickalisticka
18. jún 2024

Mne dala minule, muž bol odcestovaný, nestihol by si ho vybrať ani na pošte, nadiktoval mi číslo OP cez mobil a ja som podpísala. Ale bola to kamarátka. Iná pani by mi to nedala. A bolo to do vlastných rúk

autor
19. jún 2024

Ale ludia … Ved ja sa pytam na Doporuceny list.. Nie do vlsstnych ruk!! Cisto ide o doporucený list ! Jasne ze do vlastnych ruk by mi nevydali.
Ale ja s konkretne pytam na doporuceny list.

muchotrafka298
19. jún 2024

Doporucenych listov moze byt viac druhov, preto sme Ti tu pisali, ze do vlastnych ruk Ti nedaju.

autor
19. jún 2024

@muchotrafka298 Dobre , ale ja sa pytam na doporuceny list ktory nie je do vlastnych ruk. Ten mi daju? S mojim obcianskym OP, nie manzelovym

muchotrafka298
19. jún 2024

Pisali sme Ti vyssie, ze zalezi od posty. Niekde daju, niekde nie.

autor
19. jún 2024

@muchotrafka298 Tak to je super bananistan, ziadne priame pravidla, dakde daju inde nie.. Vyborne.. Na poste kde je zasielka ulozena mi ani nedvihaju ako je den dlhy

lalilla
19. jún 2024

Nerozculuj sa, baby ti dali odpovede ako to chodi, podla pravidiel ti to vydat nemaju. Ber to tak teda ze nie, uz je na tebe ci tam pojdes a skusis to prebrat osobne, myslim ze skocit na postu nie je az taky problem.

muchotrafka298
19. jún 2024

Pokial by si potrebovala castejsie brat muzovi zasielky, mas moznost vybavit si preukaz splnomocnenca na poste a vydaju Ti cokolvek.

autor
19. jún 2024

@lalilla Manzel je chory jak pes, lezi v horucka h, ja som doma na rizikovom tehotenstve vkuse zvraciam, a postarka odmietla priniest doporuceny balik k dveram lebo ze je nadrozmerny ( je tam 1 uterak)… Nasledne na dalsi den led uvidela ze som stale doma povedala ze prinesie… A vybodla sa na to nepriniesla. Za to zistujem ci mi vydaju , pretoze posta je cez pol mesta u nas, nech tam nemeriam zbytocne trasu a neporyham sa 5x pocas cesty, ak mi nakoniec nevydaju. Nikto mi tam nedviha.

lneviemmeno
19. jún 2024

Tak mne na dedine dávala poštárka manželové listy aj tie čo sú len do vlastných rúk 😀 sme sa tak dohodli medzi sebou. Teraz som v meste a nemám šancu, tak sme si vybavili na pošte vzájomne splnomocnenie a tam vieš dať aj do vlastných rúk, čiže už preberám všetko

lneviemmeno
19. jún 2024

Viem, že si sa nepýtala na list do vlastných rúk. Ale aj na doporučený to máš rovnako, niekde ti dajú niekde nie. Žijem v meste a keby prídem so žltým lístkom na manželove meno tak ma pošlú kade ľahšie. Neviem ako to máte u vás, treba veď skúsiť a uvidíš, alebo si tam zavolaj a tak sa opýtaj

muchotrafka298
19. jún 2024

Mas zlty listok? Tam je napisane, kolko je odberna lehota. Vacsinou byva 18 dni. S podacim cislom vies pozriet na stranke posty, dokedy to tam mate ulozene.

lalilla
19. jún 2024

Ok ale kocka na do mnou ma dobru poznamku! Ved na zltom listocku je lehota tusim aj 18 dni sa mi zda na vybratie, tak aj keby o tyzden hadam muz dovtedy bude na tom lepsie a vyzdvihne, tym padom vobec neries. Pozri si tu lehotu

maranco
19. jún 2024

Píšete tu hlúposti že niekde dajú a niekde nie, nemôžu fungovať podľa počasia a aktuálnej nálady.

Treba si prečítať poštové podmienky, už som ich hore dával https://www.posta.sk/subory/36961/postove-podmi...

Bežný doporučený list vydajú manželke, aj inej osobe nad 15 rokov ktorá býva v danom dome/byte. Keby nechceli treba sa odvolať na bod 18.3A poštových podmienok a volať na 0850 122 413 aby vysvetlili pracovníčke poštové podmienky.
Nevydajú iba vtedy ak je to do vlastných rúk, alebo manžel vylúčil manželku z preberania jeho zásielok.

maranco
19. jún 2024

Každý list ktorý je hrubší ako 5mm, že neprejde cez štrbinu na schránke je už nadrozmerná zásielka a ostáva na pošte. Inak je to len dobrá vôľa poštárky že ho donesie.
Ak chceš aby tučný list doručili treba to posielať nie ako list, ale ako balík, vtedy to dovezie kuriér autom.

dankakuc
19. jún 2024

doporučený áno, do vlastných rúk nie