Ahojte baby, idem si vyliať srdiečko, mám malu prevádzku,robím od pol 8 do 14, ide o to že si na to ešte len zvykám , musím riešiť dodávateľov atď, muž mi pomáha samozrejme.Ide o to ,že som pracovala vo firme normalne ranné, ale ako to býva malo roboty,tak nás nechávali doma .ale došla som domov , zatvorila dvere a venovala sa deťom .
Teraz ešte poobede koľkokrát ešte behame ,kvôli prevádzke a mám výčitky, že oni by možno chceli niečo iné robiť ,ale musia s nami riešiť .možno je to len prechodné, že si zvyknem,nájdem si režim , lepšiu organizáciu všetkého .ale momentálne to je takto.depku som z toho dostala nejakú 😏
Viem ,že keby robím nočné alebo 12 ,by to bolo zase iné, takto sme v podstate spolu ,každý deň,prvý odchádzajú zo škôlky ,len mi je to ľúto že ešte v čase keď by som sa mohla venovať im ,tak riešime
@koniarova nie nie, to je luxusná pracovná doba, zato že musia s nami ešte riešiť poobede veci , lebo keď treba niečo , vieš a tým že je to nové pre nás nemáme to ešte podchytené tak nemám toľko času na nich
Volakedy by si cely den robila na poli, okolo statku a proste deti by fungovali s tebou, s rodinou...
To ze deti vidia, ze pracujes, ze mas povinnosti a vnimaju to, je normalne - nie si ich animatorka, toboz, ked zaciatky su uplne vsade narocnejsie.
Zabehnes a bude to lepsie.
Ja som rok robila na HO s dcerou doma, teraz je uz v skolke. Nemam vycitky svedomia. Robila som pracu, aby mala rodina viac penazi a aby som prispela k tomu, ze budeme mat vsetko to, co potrebujeme. Vycitky svedomia mozu mat alkohlici, nasilnici, fetaci, psychopati atd.
My sme sa casto s otcom vozievali v solksrdkom veku cez vikendy aj 5 hodin autom ( po 2,5 hodiny prestavka a zas. Mali sme hracky, pesnicky a pacilo sa nam. Babka nas bravsla zo skolky po obede o 12:00 a boli sme s nou v praci so 16:00 ( pracovala v otcovej firme) Bolo nam fajn. Aj u mamy v robote sme obcas boli cez vikend, ked sa inak nedalo ( robila v kuchyni) Kreslili sme si, chodili s kucharkou do skladu pre veci ( miestnost vedla) hrali sa s babikou 🙂 A cez letne prazdniny sme s ocinom casto travilu na cestach autom, ked chodili pre tovar. My sme to nebrali ako otravu, bolo to pre nas fajn 🙂. Samozrejme, ze rodicia s nami travilu cas aj vyletmi, hranim sa a nie len pracovne. Aj u babky ame potom byvali cez vikendy a prazdniny. Boli sme tam piati aj s bratrancami sesternicami a nemozem povedat, ze by nase dedstvo utrpelo, koli tomu, ze rodicia popri nas riesili aj pracu 🙂 Dokonca ma par krat aj babka vzala do prace ( robila kucharku v cementarni) To bol zazitok. Ukazala mi ako funguje miesacka, bolo to super 😃 Minule som to hovorila mame, ze to bolo super, ta skoro odpadla. Ze co si to vymyslam, mna babka NIKDY nebrala do prace 😁 Potom som je detailne nakreslila tu jedalen s kuchynou, opisala exterier aj co presne babka v ten den robila, vratane vyzdvihnutia potravin pocas prace, cestu autobusom do prace ( mali firemny autobus) pocas ktorej si robotnici po ceste do nalady uliali po stamprliku 😂😂 Bola som skolkarka vtedy.
Po tom podrobnom opise mi az uverila, inak by bola schopna ma asi vyhlasit za svihnutu alebo dieta s bujnou fantaziou. Nuz, aj babka mala svoje tajomstva a ja mlcala ako partizan ( ale mame nepivedz ze si bola so mnou v robote 🤣)
Takze neboj, deti budu v pohode a uvidia, ze praca patri k zivotu a ved s nimi travite cas aj inak predsa 🙂.
Neries,hlavne,ze ste spolu. Aspon vidia ako sa zarabaju peniaze a ked chces nieco mat,musis na tom pracovat. O nic nie su ukratene. Nie je dolezita kvantita,ale kvalita. Aj hodinka s detmi denne pri plnom vedomi bez mobilu v ruke je viac ako poobedie,kedy ta deti otravuju,nebavi ta s nimi hrat a si duchom nepritomna alebo s mobilom v ruke.
Však to máš super. Nemáš si čo vyčítať snažíš sa. Si dobrá mamička.
Nemusíš mať výčitky, nie si jediná, ktorá takto funguje. Čo myslíš ako to majú učiteľky? Tak ako Ty. Dorába sa doma.
Hlavu hore, najdete si rezim. Vsetko sa utrasie s opat bude dobre 🙂
Poviem ti ako dieťa mamy dlhodobej podnikatelky( už je mama na dôchodku teraz). Mňa to strasne práveže bavilo s ňou " behat" jej podnikateľské aktivity. Zase niečo iné v živote som mala než len bežný deň dieťaťa. Ale ja som mala rada spoločnosť, ľudí,tak som rada s ňou " podnikala". Takisto u nás doma môj chlap " vlacil" vtedy ešte malú dcéru so sebou do práce kade tade a úplne si na to zvykla, brala to úplne samozrejme a prirodzené. A to ona je antispolocenska. Nie je dobre podľa mojich skúseností deti hyckat v bavlnke a dat im priestor len pre nich..musia sa naučiť, že nikdy nebudú stredobodom vesmíru a robiť len to co chcú oni a hrajkat sa a robiť im animátorov. Toto nie je až taká dobrá cesta.
Poznám to a deti spokojné keď je aj mama spokojná .kluuud
Ty si robíš výčitky pre pracovnú dobu od 8 do 14? Či len nechápem.