Ahojte, chcela by som vás poprosiť o rady a názory. S mojou mamou som nikdy nemala blízky vzťah. Bitky a krik na dennom poriadku nikdy žiadne objatie alebo iné prejavenie lásky. Veľmi mi to chýbalo no pochopila som že to nezmením.
Asi pred rokom som spoznala človeka, ktorý mi ju ako keby "nahrádza". Vždy keď mi niečo je, nebežím za mamou, ale za ňou. Stačí, aby ma objala a hneď sa cítim lepšie. Je mi veľmi ľúto, že nedokážem zabrániť tomu aby mi záležalo na cudzej osobe mám pocit akoby som mame ubližovala tým že mám rada inú osobu čo si o Tom myslíte? Veľmi si to vyčítam ale zároveň som rada že som sa znovu stala dieťaťom tentokrát takým ktoré má niekoho kto ho ľúbi...vyčítam si to a trápi ma to čo robiť?
@0silvia0 a je to v poriadku ak sa to stane?
Takmer kazdy clovek potrebuje nejaku blizku osobu.ak ju nema v rodine tak je prirodzené ze ju hľadá inde.len bud opatrná...
@cacianka ako to myslíš s tou opatrnosťou?
Je fajn, ze si to zazijes, lebo ludia, ktori tu blizkost, objatie nepocitili a neprezili od svojej mamy to hladaju cely zivot od muza, deti.....a tuzia po laske.Ano ako, keby si znova bola dietatom, ktore chce, aby niekto nad nim drzal ochrannu ruku dobre si to napisala
Necit sa vinna moze to byt babka, teta, suseda, ucitelka zo skoly....asi ste sa mali stretnut😜
@eliska13 takže je to v poriadku,áno?
Nie je to tvoja vina. Je normálne, že ak si to nezažila doma tak to hľadáš inde
Neviem kto je ta nahradna osoba,tak len moje male memento aby nezneuzila tvoje city a doveru
Kto sudi co je v poriadku a co nie?😉
Jasne ze je;) za to, ze ta niekto prevedie svojimi porodnymi cestami alebo sa nazyva rodinny prislusnik, neznamena, ze k tej osobe musis byt zaviazana, ked sa k tebe nesprava pekne, resp ked si s nou neni stastna;)
Je to uplne v pohode. Hlavne nech si stastna
Jasne ze je to ok. Mozes ju mat radsej ako vlastnu mamu ktora ti nedala dost lasky a podpori. A ak Ta sklame aj tato osoba mozes lahšie spalit mosty. Krv Nie je voda. Mama je len jedna tu bolest nezmažeš nikdy. Ale nemusis sa citit vinna ked mas s nejakou ženskou postavou co ti nahradza rolu matky lepši vztah ako so svojou biologickou. Ak Ta to robi stastnou nemoze to byt zle.
Ja nemám moju mamu absolútne vôbec rada. Pre mňa je to človek čo ma porodil nič viac. Ona to vie veľmi dobre. Ale čo sa iné dá čakať, keď nedostaneš lásku od vlastnej matky ty, nemôže to žiadať ona. Ja som jej nedovolila ani moje deti zobrať na ruky. Bohužiaľ moje deti,, babku,, nemajú. Radšej žiadna ako,, hento,,
Nevycitaj si to. Aj keby si mala s mamou idealny vztah, tak nie je nic zle na tom, ze ti je niekto "cudzi" natolko blizky, ze toho cloveka uz beries ako rodinu 🙂
Vobec si nic nevycitaj, je ktasne, ze si stretla taku osobu...ja mam tiez s mamou podobny vztah ako opisujes ty, rodinu si zial nevyberas....pre mna boua takou tou blizkou osoboh babka...moja ma je mi uplne cudzi clovek a za to vsetko, co mi urobila, nikdy mojou skutocnou mamou nebude...tou bola jej mama, moja babka a ja som jej tak bola za to vdacna, ze som mala mamu.. tu skutocnu mamu...ber veci tak ako su a tes sa z toho...
@erikavesela babka bola aj u mňa naj človek ....velmi mi chýba babička.... Škoda že dobrí ľudia žijú krátko.. Budem hnusná ale vymenila by som život babky za život matky.... Aj keby som hneď ja nebola..
@adalmba ja som na tom podobne...je len skoda, ze uz jej niet...dnes by mala cez 95 rokov...ale som jej vdacna aj tych par rokov, co mi bola skutocnou oporou
Mama si to odcudzenie medzi vami spôsobila sama. Neľutuj, všetko je tak ako to ma byt.
Tak pre nieco sa toto stalo. Keby si mala dobry vztah, keby ste vychadzali, tak by si sa neupla na niekoho ineho. Nevycitaj si to, bud rada, ze mas takehoto cloveka pri sebe 😉
Kolik ti je? Máš rodinu, děti? Máš někoho jiného, ke komu máš důvěru?
Je to tak ako píše @0silvia0 . Mne tiež veľakrát "cudzí "boli a aj sú bližšie ako rodina. Našla si si spriaznenú dušu,tes sa. Je vzácne nájsť dobrého priateľa,kto vypočuje a pochopi. Ako píšeš s mamou to nezmenis,s ňou to je tak ako to je. Máš dvoch ľudí mamu a teraz aj tu blízku dušu. To je super.tes sa z toho a nekaz si to výčitkami.
@berenika39 mám 15 rokov
nevycitaj si to
nic nemas robit, ber to tak ako to je. Niekedy su nam cudzi blizsi ako pribuzni....