Musím touto cestou, vzdať holt všetkým oteckom, lebo iba vy dokážete to, načo my mamy sme už prikrátke. A preto, som rada, že tatkovia sú, a sú takí akí sú. Napríklad môj muž, malá v noci nespí. Bol vyslaný na nocovanie so svojím malým pokladom v spoločnej izbe. Tatovi spinká, celú noc. Dopátrala som sa ako to môj mužíček vymyslel. Skôr náhoda, náš tatíček príšerne chrápe. Tým nikdy nedokázal z vlastných somatických príčin znepokojovať sa a reagovať na detské mrnčanie, pretáčanie, nebodaj zobudenie. Ak sa malá zobudila, dal jej mlieko a či spala alebo nespala spokojne odfukoval ďalej. Po pár nociach naše vynaliezavé dieťa zistilo, že s tatkom nepohne nič, a spinká pri tatkovi ako budulínček. Nehovoriac o tom, že tatíčkovi nehrozí spinkanie v spoločnej posteli, vraj by ju rozpučil 🙂 Za jeden deň, skoval všetky moje mesačné pokusy naučiť malú pýtať sa na nočník. Išla som na nákup. Tatíček si zapol tv, futbal a neriešil. Až kým zistil, že izba je zamorená smradom, odhodlal sa ju prebaliť, kým našiel pomôcky k tomu potrebné, malá s vyštípaným zadočkom hlásila "tata poeeee" radšej ani nezisťujem ako dlho bola "poeeee" Jeden deň, a nedbalosť, a dieťa sa pýta na nočník. Prechádzky realizované naším tatíčkom, malá šľape v plnej poľnej aj 3 km, a tatík nerieši nič. Len cieľ, kúpiť si v tescu pivo. Dieťa sa umrndžané vracia, unavené a šup do postele. Žiadne mamine dlhé uspávanie, reči, rozprávky a truc. Tatko, oznámil, len sucho, že nejako zabudol kočík 🙂 Malú naučil vnímať príkazy a rozkazy. Tatík letmo prehodený cez gauč sleduje televízor, a prikazuje malej. Prines mi telefon, odnes tanierik, povedz mame.........za každú kladnú reakciu dieťaťa podpláca malej keksami, ktoré sám pri pivku konzumuje. Hra. Tatík sa hraje, stavia si lego. Malá sa díva, búra, a tatík stavia. Vždy nájde hru, ktorá nemá absolútne logický základ, malá ju miluje, počuť odduševnený detský smiech.
Niekedy rozmýšľam, či tá naša materinská láska a reflexy naozaj dokážu také divy, keď príde tatík svojím jednoduchým počínaním niekedy dokáže viac ako ja za celé mesiace. Nikdy nečítal knihy a časopisy, ale výsledky má svojím "spôsobom" niekedy brilantné. Ak keď ma niekedy jeho počínanie dokáže vytočiť na ultimum 🙂))))))) Ak máte podobné zážitky so svojími "tatíčkami" napíšte 🙂))))
U nas tatino tiez protezuje nasu " narocnu" starsiu dceru. Ja ju skor vystavujem "zatazovym situaciam", nech si zvyka. A dcera je teraz radsej so mnou. Predtym ju tatino aj uspaval, teraz chce skor mna 🙂
u nas tatino obdobne, len to pivo a futbal nastastie nemusi ( a teda ani ja)...naj bolo, ako maleho oducil od cumlika...bol s kamaratom na billiarde, on ma o 2 mesiace starsieho syna...kamarat sa ho pyta: A vas este nosi plienky? Nosi....A cumel? Este ma... ako dosiel v noci odhodlany domov, lahol si k malemu do izby, ked sa zobudil na cumlik..vzdy mu povedal, ze cumlik nie je...maly spal dalej...rano sa zobudil, cumliky boli schovane aj na moje prekvapenie...potom si maly este parkrat vypytal cumlik a uz sa aj sam naucil si odpovedat: neni duda...mal vtedy nejakych 18-19mesiacov a bolo to uplne bez placu, priprav a super vybavene...este ho naucil: jest priborom pred 2.rokom, na nocnik, na velky zachod, dlhe prechadzky, bicyklovanie, samostatne sprchovanie, stavanie lego a vsetky take tie "technicke" specialitky, na ktore ma nas tato trpezlivost
vierka to mas tak nadherne napisane 😀 😀 😀 by si to mohla aj niekde publikovať 😀 😀 😀
u mna prví,,tatino,, starsich detí zlihal uplne tak som bola mamatata v jednom no a pri Marekovi si tatinkovanie uzivame naplno a niekedy ma fakt prekvapi ako otec ovplivní chovanie lebo viem ze pri mne by spravil uplne nieco iné 😀 😀 😀
@vierasab - je to uzasne napisane, fakt mas talent, som sa nasmiala!!! u nas to takto nie je, bohuzial, tato chodi moc neskoro, a nestiha taketo veci ... ale ja som nad vecou ... blaznim sa so synom, a vsetko ... 😎
@vierasab 😀 😀 😀 😀 krásne napísané, naozaj si talent, podľa mňa by si to mohla a mala poslať do Mama a ja, nemá to chybu... 😅 😅 😅 kebyže sme na facebooku aj zdieľam... 😉 😉
Jééj, dakujem veľmi pekne, ani neviete babuľky ako veľmi ste ma potešili. Niečo vymyslíme, ale najprv to prejde vašou recenziou 🙂
@carodejnica fb Nájdeš ma tam ako Viera Sabanošová
tak u nas je to presne opacne. ja som ako vas tatik. mame doma zabehnuty system, vsetk funguje, ale iba do chvile kym pride nas tatino. potom sa maly nemusi krmit sam, nemusi slapat peso, nemusi chodit po schodoch, nemusi nic. ved na co, tatino to urobi. 😠 😠