Na ako dlho pustate 14 rocne dieta same von s kamaratmi?
Ja tiez tak dceru , ale jej kamarati byvaju vonku az do 20.30. Podla mna to uz ma byt dieta v pyzame. Neviem ci nie som prisna
@tigris20 syn ma 10r, v lete moze byt do 8mej vonku.
Syn bude mat 10, vonku býva tak do 19.00 hod a cez leto do 20.00 hod.
Má pri sebe telefón, viem na ktoré ihriska chodí a s akými kamošmi. Na jedno ihrisko vidím aj z okna.
Učíme sa vzájomnej dôvere
Moja dcéra má 12 rokov... Býva vonku do cca 10:00-20:00.. V lete aj dlhšie...
@tigris20 ok, že neleží v posteli, ale aj tak by si mala prehodnotiť svoj postoj, veď napr. v lete sa dá isť von najskôr o 19stej ....a svetlo do 21.30
Je to len o dôvere, čím viac budeš prísna tým horšie to bude ...to je môj názor
Nehovorím, že má mať upnú voľnosť, ale už si zaslúži viac dôvery
Moja 17 ročná nechodí von s kamarátkami, jedine doménou alebo s mužom, aj jej kamarátky sú doma nenavstevuje nikoho
@galioska ona podľa mňa myslela všeobecne, nie teraz
@tigris20 V tomto ročnom období keď je dlho svetlo tak do 20 hod a to je dieťa mladšie. V zime to 18 hod. Záleží aj kde bývate, koľko ľudí je na ulici a či sú aj deti v tom čase vonku.
14 ročné dieťa je takmer dospelý človek . To mu tak "dôverujete"? Alebo ste ho tak dobre vychovali?Je to vaša vyzitka výchovi.Moja keď bola vo veku 14 rokov teda dva roky dozadu bez toho aby sme jej to povedali vedela do kedy má byť von.Jedinné krytérium ktoré sme jej dali bolo že ak sa rpzsvieti pouličné osvetlenie má byť doma.To bolo všetko.
moj ma skoro 15....moze byt vonku kym je vidno...ale ked je vsetko v normale, vonku nechodi, nakolko ma dvakrat tyzdenne treningy...a to chodieva domov sam aj okolo pol 9...ked povie, kam chce ist a do kedy bude, dohodneme sa...a spavat chodi cez tyzden o 22, cez vikendy a prazdniny aj o 1
A ked nechodia deti nacas ako sa s nimi dohodnete? A nestane sa to raz, dva razy ale casto.Tak co v tom pripade? Nepustit vobec?
Keď nedodrží čas príchodu tak poviem, že ešte raz sa omešká a najbližší týždeň von nejde. Väčšinou to funguje. Ale stalo sa také, že neprišiel, tak som naozaj zatrhla vychádzky na týždeň a už bolo dobre potom. Keď zavolá, že napr. sa ešte rozprávajú a príde o 20 minút neskôr a sú niekde blízko, tak dovolím.
@namornicka len moja nepride nacas raz, potom este ma zakaz 2 dni pride nacas a potom zas neskoro, nezavola . Ja neviem co uz mam s nou robit. Skusila som ju nechat dlhsie ale to iste. Tak neviem co robim zle
@tigris20 proste si to môže pri tebe dovoliť, buď dôsledná a každý krát jej daj zákaz, kľudne aj pol roka, bude to hra "kto z koho", ale nemáš inú možnosť.
nemyslela som zákaz na pol roka 😀 proste dokolečka dokola keď nepríde, zákaz, potom dva dni príde, ok, potom zas to isté.....
dve tri hodinky ..podľa toho kam ide, v lete aj dlhšie