Vyblednutá bielizeň

denisse1311
6. apr 2016

Ahojte, prosim poradte v com mam prat aby bielizen nevybledala a zostali farby krasne dakujem

evkafekete
6. apr 2016
Používateľ evkafekete je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evkafekete.

a doteraz si v com prala? ja pouzivam persil a este sa mi nestalo ze by mi nieco vybledlo

sissy27
6. apr 2016

@denisse1311 záleží nie len od pracieho prostriedku, ale hlavne od kvality materiálu, ktorý perieš...
ale úplne najlepšie ti farby zastabilizuje obyčajný ocot 🙂

xenia2
6. apr 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

@sissy27 ocot?? a to potom nesmrdia tie veci?

lorela
6. apr 2016

Presne tak ocot. A k čiernym veciam ho môžeš pridávať do každého prania, cca 1 - 2 dcl.
Nielen stabilizuje farby, ale aj oživuje a dezinfikuje (preto je vhodný aj k uterákom, ponožkám a pod.)
Málokedy ho je cítiť po vypratí a ak, tak počas sušenia prádla úplne vyprchá. Ale odporúčam pridávať ho rovno k prášku.

sissy27
6. apr 2016

@xenia2 nie, nesmrdia 🙂

mimla
7. apr 2016

Ak je vyblednutie spôsobené tým, že sa v žmolkoch usadili zvyšky prášku, alebo rôzne iné materiály, ako zabudnuté vreckovky, či kúsky iných textílií ,pomôže aj čierne korenie. Tiež to necítiť. Dáva sa lyžička. A samozrejme treba prať vec naruby a tiež ich tak aj sušiť. Ak žehlíš, tak aj žehliť. Ak je však vec tzv jednosezónna handrička, tak tej nieto pomoci.

svetluska82
7. apr 2016

vybledne pradlo aj na slnku ak nechas dlho susit.

denisse1311
autor
7. apr 2016

Ahojte ja pouzivam gelove kapsule myslim ze je to aj tym...chcela by som zmenu