Výber nájomníkov - zaujatie na obhliadke

18. aug 2023

Ahojte, čaká ma sťahovanie do nového mesta a s tým súvisiace aj obhliadky bytov. V tomto smere však vidím, že dopyt výrazne prevyšuje ponuku a na jeden byt je často mnoho záujemcov. Tak sa chcem opýtať, máte nejaké rady, ako zaujať pri obhliadke? Teda možno aké údaje uviesť, čo sa opýtať, nejaké skúsenosti od ľudí, ktorí prenajímate byty, čo vás presvedčilo, ktorého nájomníka si vybrať?

Ďakujem krásne.

bolarazjedna
18. aug 2023

Tak nám vždy závaží, že je to párik (máme dvojgarzónku), obaja pracujúci, nefajčiari, nerobí im problém zaplatiť 2mesacny depozit +nájom. Tým pádom vieme, že nežijú od výplaty k výplate, a v prípade výpadku príjmu nehrozí, že prestanú platiť.
A potom aj podľa osobnej sympatie a prvého dojmu, s tým veľa nespravis.

martinka13
18. aug 2023

Náš presvedčilo žiadne deti, jeden alebo dvaja zamestnaní, vlastný nábytok, spotrebiče (plánujú ozaj dlhšiu dobu prenájmu...). 2x nájom plus depozit 200 eur (jednoizbak)

belllinka
18. aug 2023

Bez deti, bez zvierat, slusna komunikacia

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. aug 2023

@mb2021 hľadám v Prahe aj ja a o tomto som tiež počula, no prišlo mi to trošku cez ešte pred podpisom zmluvy takto

anonymanonym
18. aug 2023

V dnesnej dobe najlepsie aby si bola sama ako jednotlivec a do bytu idealne chodila len prespavat a nic viac 😉

katkaseiner
19. aug 2023

nam sa práve konci prenajom a ja to práve vidim opacne...vacsinou chcu prísť fajciari, 2dospely a 1-2deti (cize mamina na materskej) este k tomu idealne pes ci macka. Za mna ideal 2 depozity+1 najomne, 2pracujuci, nefajciari, bez zvierat. Dali sme vsak šancu aj rozvedenej mamine s 2 detmi v striedavke - vsetko zavisi od ludi a sympatie su velmi individualne.

lelelienka
19. aug 2023

Ako prenajimatel by som zobrala jedine slusnych pracujucich, nefajciarov, bez zvierat a bez deti. A ano, riadila by som sa aj podla toho ako su mi sympaticki. Mnohi si mozno neuvedomuju, ze ide o nie lacny majetok, takze je uplne na mieste, ked si prenajimatel vybera podla vlastnych poziadaviek. Rovnako ako najomca tiez neberie vsetko.

sendy1977
19. aug 2023

môj syn hľadal podnájom v Prahe koncom júla, že od septembra. Na jeho vlastné prekvapenie našiel relatívne skoro. Utorok začal hľadať a v piatok mal definitívne potvrdiť záujem a v pondelok už podpisoval zmluvu, Hľadal aj cez veb- bez realitky https://www.bezrealitky.sk/vypis/ponuka-prenajo...
musel zaplatiť 400 korún aby sa tam prihlásil. Bol aj na jednej obhliadke cez nich byt špinavý, zničený a smrad ako v krčme . Naraz boli štyria na obhliadke a jeden Ukrajinec už hneď chcel zložiť zálohu tak syn odišiel.
Deň predtým bol cez jednu realitku byt je na úplnom prízemy, bez balkóna ale na dobrom mieste, tak ho zobral. Ale musel ho zobrať hneď od augusta. Keď už mal podpísanú zmluvu sa mu začali ozývať aj iný čo im písal