Ahojte, minulý rok sme boli stanovať a decká mali veľký zážitok. Mali sme požičaný stan pre 2os a spali sme tam všetci 4 tak veľká sranda teda 🤭 Tento rok sme si kúpili stan pre 4 len potrebujeme už vlastne vnútorné vybavenie.minuly rok sme narýchlo kúpili samonafukovacie karimatky s výškou tuším 5cm a to bol des na tom spat. Čo podľa skúseností odporúčate. Také tie samonafukovacie matrace s výškou 20 alebo 20cm? 1 veľký alebo radšej viac malych? Máte tip na spacáky alebo čo nezabudnúť?
Ja viem, ze ma asi zozeriete, kedze stan uz mate, ale priatel je rybar. A od kedy som vyskusala rybarske vysoke bivaky a tie ich vysoke skladacie postele, tak na stanovanie so spanim na zemi by ma uz nik nenahovoril :D predsalen clovek po 25tke sa potrebuje dobre vyspat, aby ho nebolel chrbat. A inak na tie ich postele su najlepsie spacaky, co rozzipsujes ako paplon, lebo do mumie sa len zamotas. Ale zase na zem je lepsia mumia, zamuchlas sa a neni Ti zima odspodu...
Spacák za mňa tiež, boli sme nedávno stanovať a drkotalo mi zubami, šupla som sa do tenkého spacáku a spala ako miminko ďalej.
Potom my máme ešte varič do kempu. Aj na elektriku a aj na plyn, a využívame podľa výbavy kempu.
Stôl, stoličky sú samozrejmosťou, samozrejme skladacie. Ak sa.chystate na dlhšie, tak určite.nejaka skladacia skrinka aspoň na najnutnejšie veci, ktoré sa používajú denne, riady, taniere atď.
Baterky na noc, nejaké hry na zlé počasie (kdyby Neco).
Mnoho veci majú možno v športových obchodoch, pre.camping. skladacie pomôcky, ktoré zaberú málo miesta. Malý vankúš a tak.
Neviem ake máte batožinové priestory.
Ešte mi napadlo, keď pôjdete do Decathlonu kúpte si aj mikrovlaknove uteráky, nezaberu veľa miesta, rýchlo schnu, saju vodu aj vlhké a ešte sú neskutočne hebké. Kúpili sme na dovcu a už sme doma zrušili froté osušky aj uteráky
"samonafukovacie karimatky s výškou tuším 5cm a to bol des na tom spat"? To su nejake hrube, asi nedrzia makkost. Kvalitne su napriklad Mammut atd, vyska zo 2,5-3cm. Ale nestoja 20€ ako tie z Decathlonu 🙂
samonafukovacie karimatky maju problem, ze ked ich nafuknes moc, tak su prilis tvrde, a ked len trochu menej, tak sa ti pod zadkom splasnu a zase spis zadkom rovno na tvrdej zemi a karimatku mas nafuknutu len pod lahsimi castami tela. Cim vacsia karimatka (a mensia osoba), tym horsie, lebo zostava po okrajoch vacsia nezatazena plocha kde zostane vsetok vzduch. Este pre ludi co nespia na boku je to znesitelne, ale ak spavas len na boku tak sa s takou karimatkou len natrapis. Nafukovacie matrace su pohodlnejsie, ale su na dotyk dost studene a vrzgaju, je lepsie na ne dat este hrubsiu plachtu (frote alebo fleece) a pre istotu zobrat aj deku. Pri nafukovacich matracoch pozor na rozmery, aby vam dobre sedeli do stanu. Je lepsie aby mal kazdy svoj matrac, lebo ked sa jeden clovek v noci prehadzuje tak vsetci ostatni na tom istom matraci nadskakuju. A urcite k tomu rovno kupit aj opravnu sadu ak nebude v baleni.
Pri nakupe spacakov pozeraj teplotne udaje - byvaju oznacene komfort, limit, extrem. Zaujima ta ten komfort a ber to vzdy s rezervou, radsej nech je do trochu nizsej teploty nez je najnizsia aku ocakavas (zase nie prehnane, v stane bude kusok teplejsie nez vonku).
Zbehni do decathlonu. Tam maju kempingovu kuchynu za cca 90e. Kamoska ju pouzivala teraz na dome, kym im urobili normalnu. A inak ked otvoris decathlonacku stranku, tak mozes pozerat zaradom a co ta zaujme...
@lopka1313 mozes hodit nejaky link? Vobec neviem, co si pod tym predstavit
Ak ide o kempingove vybavenie odporucam Coleman. Maju excelentne kuchyne, varice, vsetko... Este aj stany su super ze maju ponuky vacsich stanov kde je cela podlaha - spojena so stanom takze nelezu mravce a chrobaky do vsetkeho, stan nepodfukuje a ked sa spravi dierka v podlahe tak to isti druha podlaha v spalni a tak nemas vedla spacaku mlacku ked prsi.
@elizita take tie rybarske stolicky s operadlom, stol. Spavali sme na obycajnych nafukovackach do vodya pod nimi karimatky. Kamene a konare citit aj cez x vrstiev.
Varič, nahradne bomby, hrnce, svetlo, repelent, celty, kladivo a kombinačky!!!, nahradne koliky, predlzovacka, tie mikrovlaknove uteraky veru su super, a oblecenie rychloschnuce, šnúra a štipce (to som nikdy nemala), este nemam redukciu z karavanovej pripojky na normalnych 230V ak to vobec existuje.
S detmi sme este neboli,ale stan by som kupila pre 4 aspon 5-6miestny a muzik uz ma podmienku poriadnu predsien,kde sa netreba plaziť 🤣.
je tu skupina "kempujeme s detickami"
tak je tiez par rad co nezabudnut a co je na stanovanie lepsie
my mame v stane 2 spalne, deti maju samostatne nafukovacie matrace 20 cm vysoke / 70 cmi siroke, davam na ne frote plachtu aby sa nesmykalo
my s muzom mame matrac 140cm jeden siroky, taktiez na neho davame frote plachtu.
Tie frote plachty mame len na stanovanie, doma ich nepouzivame.....
urcite co je potrebne, pozri v decathlone (kedze ste zaciatocnici 🙂 musite si to vychytat co ano / nie.
stol so stolickami je nutnost. snury (niekolko), stipce (veeeela), odkladacie boxy (do kuchyne sa zidu
tie uteraky zneju fajn, mame taky 1 doma, ale asi nejaky drahy smejd, lebo ze zle saje.. 🙂 spacak sme minuly rok kupili v decatlone a ano naj, co sa da komplet rozzipsovat.. mame odtial aj tu nafukovaciu karimatku a to nebola lacna a otras spat na tom. Mate aj tip na konkretne skladacie stolicky a stolik? lebo je toho tiez kopec, nech nekupim nejaku otrasnu blbost.. a stan uz mame kupeny, tak to neriesim @quaxi presne toto sme vcera zvazovali, ci kupit 1 velky alebo viac malych.. ci sa nam zas tie jednotky nebudu rozchadzat.. asi naj kupit 4xjednolozko a keby sa dali aspon suchym zipsom pripojit.. vnutornu sirku na nas stan uvadzaju niekde 235 a niekde 250, tak nechapem.. je to dost rozdiel..
@guiseppinka https://bivaky-a-pristresky.heureka.sk/ normalne v nich vies stat a zmestia sa tam 2 postele, stolik a vela rybarskych somarin... Je to proste obrovsky stan pre rybarov. Nevadi Ti ked fuka, leje, voes mat s podlahou, aj bez, uplne otvoreny predok, uplne zazipsovany, so sietkou, ma niekolko vrstiev a tak. Fakt pohodlne "byvanie". A postele taketo:
https://rybarske-sedacky-a-lehatka.heureka.sk/f... je to pohodlnejsie ako niektore normalne postele :D
@lopka1313 vdaka
@elizita na letne stanovačky maju fajn spacaky v decathlone, za fajn cenu