Ahojte, na balkóne sa nám v kvetináči (je prevesený cez zábradlie) uhniezdili vtáky. Neviem čo s tým robiť. kvetináč sa zhodiť jednak bojím (mohol by dolu niekoho trafiť;) ) jednak tam je stále malinký vtáčik. Nechať ich tam nemôžem, veľmi sa ich bojím. Celú dobu musíme mať zatiahnuté balkónové rolety a teraz je už predsa len veľmi teplo. Máte niekto skúsenosť??????? ☹ 😒
bohužiaľ som o tom nevedela 🙂 neboli sme v byte veľmi a teraz som upratovala balkón odtiahla tie žalúzky a tam vtáky. netuším čo je to zač. nemám odvahu viac si ho obzerať, ja mám naozaj neuveriteľný strach. neviem si predstaviť byť tu celé leto a mať ich tu :( neexistuje niekto/ nejaká organizácia, kt. by ich premiestnila? ☹
@mimi171 kedysi sme s dedom chovali holuby a papagaje, andulky a perlicky ci zlate bazanty. Urcite hniezdo nechytaj a ani vajicko ci vtacika. Stare vtaky by sa uz nemuseli vratit
Nemaju ti celmi ako ublizit, jedine, ze by branili hniezdo a mlade, ale urcite su to male vtaky, takze ta nemaju ako zranit
Vydrz tak do konca septembra, nevim ci poznas, ale ak su stahovave, tak najneskor zacitkom oktobra budu odlietat
@lilimoni tri 🙂 ale práveže toho sa bojím, že odtiahnem budeme na balkóne ako cez leto bývame a vtáky to vyhodnotia tak, že ich nejakým spôsobom ohrozujeme a zaútočia. naviac na toto leto máme dohodnuté maľovanie ako balkóna tak nahradenie tej drevenej zábrany (neviem to dobre vysvetliť🙂 ) na ktorej je práve to hniezdo zavesené... takže ono aj tak bude musieť ísť dolu...
@mimi171 ozvi sa sem, pozeram, ze si KE, to je blizko trasy pre stahovave vtaky a je v okoli urcite nejaky ornitolog co ti pomoze
Neviem ci je to ten isty
@lilimoni neutocia len dravce...na nas skrekotali a nalietavali beloritky, ked sme im nechceli dovolit stavat hniezda na balkone. Uzili sme si s nimi svoje, plne chapem
@mimi171 Snad nejaky ornitolog pomoze, ked tam uz hotove hniezdo aj s vtacikom je, uz by sa asi nemali rusit... divne, ze je tam len jeden. Zeby sedel na vajickach?
@mimi171 urcite tam nebudu do septembra. Ak je to drozd alebo dazdovnik, tak za par tyzdnov bude lietat a opusti hniezdo. Este mozes kontaktovat Vychodoslovensle muzeum, u nich su tiez ornitologovia. Potom zavolat na veterinu (tu VS na Lokomotive) na pohotovost, tam su tiez "vtackari". Ale to vsetko asi az v pondelok.
Odporucam im povedat, ze idete prerabat balkon aby vedeli, ze ten vtacik tam nemoze stravit detstvo 😀
@mimi171 ja ta z tym strachom uplne chapem, mam tiez takuto fobiu 😀 hocico od vrabca az po sliepku... co ma zobak, katastrofa, bojim sa, infarktove stavy chytam 😒 keby sa mi nastahuju na balkon, tak tam ani nepachnem, ale kedze sa na balkon chodi pocas dna, tak im to snad nenapadne 😀 ja viem, ze sa to nema a muz by ma asi ani neposluchol, ale snazila by som sa ho donutit, aby hniezdo zlikvido 😒 val, premiestnil alebo hocico, len nech to nie je blizko mna
@0silvia0 zrejme to maju z toho filmu Vtaky od Hitchcoka. Myslim tu predstavu ako ich vtak ohrozuje na zivote.
@anatalia77 žeby? Vidíš, ja som ten film ani nevidela, radšej si ho ani nikdy nepozriem, aby som neschytala zobákovú fóbiu 🙂
@mimi171 skus sa ozvat tymto: http://dazdovniky.vtaky.sk/sk .. podla mna poradia, oni sa snazia riesit ochranu vtakov aj netopierov na sidliskach. minimalne ta snadnasmeruju na nejakeho cloveka, co pride hniezdo neskodne premiestnit ... alebo ta presvedcia pockat s rekonstrukciu do septembra 🙂
.... a esteSOS BIRDLIFE SLOVENSKO su velmi aktivni - takze obrat sa aj na nich.... http://www.vtaky.sk/
@lilimoni nuz takeho vtaka mas "pod kontrolou". Co sa ale neda povedat o pavukoch. A tie su aktivne v noci. V tme.
Dobru noc.
No uz teraz nic, je tam maly vtacik a ten uhynie. Musis pockat do jesene. To si mala riesit skor ako tam zniesli vajicko.
Strasne sa ich bojis? Co su to andske kondori? Ci zabludene tatranske orly? To sa skor oni boja teba a nie naopak