Vstavaná umývačka riadu bez dvierok

kikidee
10. jan 2021

Byvame uz rok a stale nemame dvierka na umyvacke riadu. Stolar co nam robil kuchynu ich namontoval a zistil, ze sa potom umyvacka neda otvorit az dole, lebo sa tie dvierka zospodu opru o podstavec tej umyvacky a nepusti to. Mali k tej umyvacke byt dodane nejake konzoly na ktore sa tie dvierka namontuju (nic take k nej nebolo), alebo to treba niekde dokupit, alebo ako to mate vyriesene vy? Umyvacku mame Beko, kupovanu v Alze.

nelca84
10. jan 2021

@kikidee tak ja nie som odbornik na vstavane spotrebice, ale ked sa pozriem na tu fotku, chyba mi tam sokel, umyvacka je prilis nizko na podlahe, preto tam nie je dostatok miesta na otvorenie dvierok... my to aspon mame vyssie, sokel ma urcite aspon 10 cm, ci len fotka skresluje?

nelca84
10. jan 2021

@kikidee a pod pracovnou doskou je spara? dobre vidim? vrch umyvacky ma byt upevneny o spodok pracovnej dosky, ale fakt je to tazke posudit z tejto fotky

kikidee
autor
10. jan 2021

@nelca84 este sme ju neupevnovali lebo sa este kvoli tym dvierkam bude posuvat trosku vzad, nevieme kolko tak ukotvena zatial nie je. Cize ano je tam.spara asi na dva prsty. A stoji na zemi, ona ma taky vlastny soklik akoby... Teda vravis ze vyssie ju treba celu dat? (Netusim ako sa to kotvi, v zivote som to nevidela🙈)

kikidee
autor
10. jan 2021

Takto je odspodu

nelca84
10. jan 2021

@kikidee a ten stolar nasadil dvierka v tejto polohe? Lebo takto urcite nema byt, ona ma svoje nozicky, tie treba vyskrutkovat, aby dosadla pekne pod pracovnu dosku a tym padom bude aj viac miesta pre uplne otvorenie dvierok

nelca84
10. jan 2021

@kikidee a takymto Lkom sa upevni o pracovnu dosku a bocne steny linky, cize ano, uplne hore natesno musi byt. Odporucam aj takuto protitepelnu foliu nalepit, chrani dosku pred horucou parou.

kikidee
autor
10. jan 2021

Aha, dobre....dakujem ti za rady 🙂

kikidee
autor
10. jan 2021

@nelca84 ale teraz rozmyslam, ze tym dvierkam nezavadzala zem☝️ tam bol problem ze sa tie dvierka opreli o tu spodnu cast umyvacky, takze vlastne je to jedno ako bude vysoko🤔 ano, teraz si spominam ze takto to ten stolar vravel, aj manzel teraz hovori. Jasne, preto sa vlastne pytam na tie konzoly🙈

nelca84
10. jan 2021

@kikidee neviem si predstavit ako sa mohli dvierka dotykat spodnej casti umyvacky, iba ak tie dvierka spravil prilis dlhe, dvierka maju koncit na urovni dvierok kuchynskej linky a na ten spodok ma ist po celej dlzke sokel, ktory je zasadeny hlbsie, pod linku

dnld
10. jan 2021

Neviem ci to vidno ale my mame zo spodnej dosky vyrezane aby sa to vpohode otvaralo. A vidno to iba ked sa zohnem uplne k zemi

nelca84
10. jan 2021

@kikidee takto to ma vyzerat, ak je spravne vycentrovana na vysku aj na hlbku, dvierka zaroven so zvyskom kuchynskej linky

nelca84
10. jan 2021

@dnld tak s tymto som sa teda este nestretla, ze by niekto vyrezaval dieru do sokla, asi ju nemate spravne umiestnenu

kikidee
autor
10. jan 2021

@nelca84 no, spravil ich take dlhe ako treba, ako su na linke..ale nemame standardizovanu kuchynu, tak to moze byt tym. Neviem kolko maju standartne dvierka, nase su dlhe 75 a sokel 10cm. V tom pripade ale neviem ako to riesit.

nelca84
10. jan 2021

@kikidee aha, no tak to bude chciet asi nejakeho kutila, co nad tym pospekuluje, lebo normalne to naozaj nie je zlozite osadit, my sme mali umyvacku v servise a muz teda nie je ziaden majster, ale dokazal ju namontovat bez problemov naspat

kikidee
autor
10. jan 2021

@nelca84 moj praveze je majster, vsetko spravi, ale niekedy privelmi spekuluje a nevidi jednoduche riesenie😁 tak ze sa opytam tu ci niekto nema podobnu skusenost...dnes sme tak premyslali ci k tej umyvacke nezabudli nieco dodat 🙂

nelca84
10. jan 2021

@kikidee ked ste to s tymi dvierkami skusali, bola vycentrovana? Ze zabudli nieco pribalit je podla mna malo pravdepodobne, lebo balenie ide od vyrobcu.

katie253
10. jan 2021

@dnld my máme tiež presne takúto špáru V sokli, lebo keby tam nebola, tak dvere neotvorím na umývačke, tie dvierka by sa O ten sokel opreli.
Stolár čo nám robil kuchyňu urobil asi milión kuchýň, takže určite je to OK.

@kikidee vy ste mali V sokli takúto špáru A vám to vtedy nešlo otvoriť, alebo to nešlo otvoriť dokorán aj bez tej špáry V sokli?

atikab
10. jan 2021

@nelca84 my tiež máme výrez v sokli ako @dnld a @katie253

nelca84
10. jan 2021

@atikab pokial ma kuchyna standardne rozmery, tak tie spotrebice musia pasovat, ale ak mate vyrabane kuchyne, tak je mozne, ze sa s rozmermi hybe a uz to nesedi. Ja mam skladanu kuchynu od Decodomu, nie od stolara, tak mozno to bude tym. Normalne sa ale diery urcite nerobia.

nelca84
10. jan 2021

@atikab dobry stolar by ale mal vediet usposobit rozmery na vstavane spotrebice, v podstate vam to poskodil

atikab
10. jan 2021

@nelca84 nemyslím, že poškodil. Linku nám robila stolárska firma s veľaročnou praxou a množstvom kvalitnej práce za sebou, myslím, že vedeli čo robia 🙂 Keby si ty, ako nazinteresovaný človak, vošla do našej kuchyne, ani si nevšimneš, že tam nejaký výrez je 🙂

nelca84
10. jan 2021

@atikab ved ak vam to nevadi, tak mne uz vobec nie 🙂 ale logicky mi vychadza, ze keby bol rozmer spravny, netreba robit ziadne vyrezy, lebo vstavane spotrebice maju standardne rozmery

kiqusiq
10. jan 2021

My sme mali rovnaky problem. Linku mame z Ikei, umyvacku Bosch a nešla otvoriť pretože spodok dvierok buchal o spodok umyvacky. Priatel to vymyslel tak, ze umyvacku dal az uplne dole a tym padom dvierka idu otvorit ale medzi umyvackou a pracovnou doskou je teraz medzera, ale povedal ze tam dame vyzerat potrebny rozmer aby to drzalo. A vyriesene 🙂 Tiez som mala z toho obavy, ako sa to bude riesit

ninkamamka
10. jan 2021

stačí kúpiť len kolajničky na umývačku a vybavené 😉my mame z ikei

barboratoth
10. jan 2021

Treba kupit koľajničky-konzoly na umývačku v ikey. Potom nato namontovať dvierka a vybavene.

kiqusiq
10. jan 2021

Tie kolajnicky v Ikei nemajú maju ich nedostupne informovala som sa tiez a nevedeli mi povedať kedy naskladnia

qetka
10. jan 2021

@kiqusiq v ikei teraz nemaju polku veci, co sme potrebovali 🤦‍♀️ sestra si menila nabytok v izbe - kedze este mala detsky 😂 a po jednej veci nakupovala. Komodu, skrinu, policu, stolovu dosku este stale nema. Naskaldnili jedno, druhe vypredali, nic nevedia povedal, kedy pride. Asi problem s dodavkami, lebo korona. No tak vzdy ked bola jedna vec, hned utekala kupi. Ja som cakala na skatule a tiez, jeden rozmer dostali, druhy vypredali, farby uz som brala hocijake 😂 A o lego krabickach ani nehovorim, to vypredali a uz nie je, nic nevedia povedat... Takze asi len cakat, kym sa to tam dostane do normalu a naskladnia aj kolajnicky 🤷‍♀️

kikidee
autor
10. jan 2021

@katie253 my este nemame sokel, to bola niekoho ineho fotka. Nam sa tie dvierka ale opru o spodok umyvacky.
@kiqusiq no len my tu umyvacku mame na zemi, najnizsie ako sa da. Aj tak sa opru o ten spodok. Dvihnutie to tiez nevyriesi.

@ninkamamka
@barboratoth prosim vedeli by ste mi blizsie popisat, kde su tie kolajnicky namontovane, ako to vyzera? Vdaka 🙂

kiqusiq
10. jan 2021

@kikidee Aha, no nam sa to podarilo takto vyriesit ze sme ju dali uplne na zem a tým pádom to nebucha o ten spodok umyvacky 🤷‍♀️

qetka
10. jan 2021

@kikidee pochopila som spravne, ze v podstate su dvierka prilis dlhe a dole sa suchaju o umyvacku? Cize teoreticky by pomohlo dat dvierka vyssie - teda by medzi umyvackou a pracovnou doskou bola medzera, ktoru by dvierka zakryvali? Alebo druha, este blbsia moznost, ze mat dvierka kratsie - cize by nelicovali s ostatnymi dvierkami v linke? Alebo ta tretia moznost (co si myslim, ze by boli na to presne tie listy) je, ze by bola umyvacka viac vzadu, dvierka by neboli priamo na nej, ale na nejakych konzolkach (tym pdom by bola medzera medzi meszi dvierkami umyvacky a drevenymi dvierkami a tym, ze by vznikla medzera, tak by sa uz ani dole nesuchali? Ale neviem, ci som to teda spravne pochopila 🤷‍♀️