dobrý den,žienky šikovnice nevie mi niektora poradit ako spravne všit rukáv na sako alebo kabat aby pekne smeroval dopredu,alebo neaku fintu,snažím sa na to príst ale nedarí sa mi
velmi dobre,som totiž vyučena krajčirka ale toto je pre mna zahada už 10 rokov,mam obeznejšiu mamu a stale sa snažím jej niečo ušit a tie rukavy ju stale tahaju ,som s toho na nervy lebo by som jej chcela niečo pekne ušit,skušala som aj upravit strih aby bol rukav širší ale bude asi problem v sadzaní rukavov,takže stredový šev rukava nemusí vždy sediet s bočným švom?ked to dam na vešiak a pojde mi rukav pekne dopredu tak bude sediet aj na postave,alebo by bolo lepšie to našpendlit na postave?
@kola1986 ja som vždy najprv fercovala....teraz už nešijem.....šila som aj kabáty, vetrovky, saká,,,,ach bože,,,,na mraky hodín....držím palce.....možno treba zvýšiť oblúk na rukáve....Moja mama bola krajčírka a ked si nebola istá, tak skúsila zo starej látky na nečisto vystrihnúť.....
dakujem,velmi ste mi pomohli,vyskušam
najprv si ho nafercuj....rukáv sa musí v mieste pleca úplne mierne nariasiť, aby ho neťahalo a mal fazonu....ak sa po nafercovaní točí tam kam nechceš, poznač si jeho polohu a trochu ho pootoč. Niekedy je šev rukávu treba stočiť dopredu alebo dozadu /podla strihu a aj postavy/ Nie je na to stopercentná šablona. Väčšinou by malo platiť že to označenie na prednom diele saka a na prednej polohe rukáva /taká čiarka akoby kolmo na obrys/ sa priloží pri fercovaní k sebe....neviem či rozumieš....