Všímam si, že ľudia mávajú plné nákupné košíky

7. máj 2024

Zakazdym, ked idem do vacsieho obchodneho domu (lidl, kaufland, tesco atd..), ostanem zarazena, ze ake neskutocne plne kose ludia maju :D stala som za jednou obeznou pani a len tak som sa pozrela, co vyklada na pas. A same nezdrave veci, polotovary, neskutocne vela sladkosti, tukove veci. Ako, ju neriesim, ale jej dve deti ( dievcata...vek jedna asi kolo 8 rokov, druha tak 12...obe obezne. A ich matka plne kose...ale to nebol plny kos, ale nalozeny nakupny kos az po okraj. Ja som tedy nikdy nemala problem s financiami, zijeme si doma nadpriemerne, ale v zivote som takto nenakupovala :D ani ked sme sli na dovolenku, ani ked sme robili oslavu. Mna vy zaujinalo, ze ci to ti ludia skonzumuju alebo nakupuju na par mesiacov :D a toto som zazila uz velmi velakrat, ze takto ludia zbesilo nakupovali. A velmi velakrat to boli prave obezni ludia.

babovka2321
7. máj 2024

Tiez nakupujem plny kosik, nebudem sa otacat autom zakazdym po par veci, trvanlive potraviny nakupujem do spajze do zasoby vo vacsich mnozstvach vzdy, ked sa nieco minie. Mam rada mat vsetko po ruke, ked sa rozhodnem, co chcem varit, nebudem vtedy s dvoma detmi behat na nakup. A nie som obezna, ani moje deti. Vobec nejde o plny kosik ale o to, co v nom je.

30katrusa40
7. máj 2024

Tak ono záleží čoho je plný kôš. Ja chodím s manželom ja nákup veľký cca každých 7-9 dní. Napíšeme zoznam nakúpime. Máme síce plný košík ale to sú bežné ako vajcia.zelenina mäso maslo jogurty. Bývame na dedine je tu jeden obchod a šialené predražený. Iné je keď je košík plný polotovarov . To už v poriadku nie je.

sevrin
7. máj 2024

Sú dve možnosti, buď silný sociálny štát Roberta Fica funguje dokonalo alebo tí ľudia v snahe ušetriť na benzíne chodia nakúpiť na pol roka dopredu a potom sa doma trasú, aby im ten nákup fakt do tej jesene vydržal.

kitycat
7. máj 2024

Hovori sa, slusne, ze nadvaha.

A ano zjedia to. Aj tie deti.
Je to lacne.
Je to nezdrave.
Je to pohodlne.
Niekto skratka nema bunky na varenie.
Zdrava strava stoji peniaze.

Tie deti budu casom rovnake baculky.
Moja mama tiez neriesila, ze som malo vonku a babka vyvara mucne sladke jedla...

zuzubb007
7. máj 2024

Tiež nakupujem košík kopcom každý týždeň a neriešim druhých, kupujem lebo potrebujeme 4ja zjeme za celý týžden dva nákupné koše, už len keď hodím 10 hajzliakov a vyťahovacie vreckovky pol koša plného

anjelicek26
7. máj 2024

No ja mam tiež kos plný,ako keby sme nevedeli,čo zo sebou. Ale nás je 7, dve mačky ako bonus a chodím len 1x v tyzdni... a áno kupujem aj hovadiny na desiatu, obézny nie je nikto....

autor
7. máj 2024

@sevrin to som si aj ja hovorila, ze ked sa ludia stazuju, ako sa tu zle zije a potom vidis obycajnych ludi s takymi kosmi :D u naa v dedine zila jedna zena a ona takto nakupovala. Vzdy, ked som ju stretla v obchode, tak mala taketo kose plne. Az jedneho dna im zobral exekutor chalupu. Tiez mala teda poriadne vela kg navyse. Myslim si, ze velakrat je to financna negramotnost. Ja si neviem predstavit ist nakupit raz za mesiac. Ja teda chodim kazdy tyzden na nakup a nakupujem teda aj do zasoby, ale takyto kos som teda v zivote nemala. A to chodim nakupovat uz dlhe roky 🙂 preto ma to zaujima, ze co tych ludi k tomu vedie. Lebo ja silno pochybujem, ze vsetci nakupuju do zalohy. Mna by asi zaujimal nazor predavaciek, ze co zazivaju v praci :D oni by sa vedeli asi najlepsie vyjadrit 🙂

hugigugin
7. máj 2024

Nakupujem pre 3 rodiny, a každý stvrtok alebo kazdy druhy. A mám nákup aj okolo 200€.Tebe to moze byt jedno. Staraj sa o svoj nákup. Od teba peniaze nepýtam.

angeli121212
7. máj 2024

Kedže žijeme na mieste kde nemáme obchod tak keď sa konečne dostanene do supermarketu áno nakúpime uplne plny kôš, už len wc papier viac kíl múky či cukru nejake tie granule pre mačku a psa a máš plny košík...

h2
7. máj 2024

Nedávno tu bola podobná diskusia. Nechápem, že niekoho trápi, ako, čo a koľko iní ľudia nakupujú.

ahhola
7. máj 2024

To tu dostanes vyprask🤣

januska12323
7. máj 2024

Ja zas nechápem ľudí, ktorí chodia nakupovať každý deň 5 vecí.

maranco
7. máj 2024

* Ja si neviem predstavit ist nakupit raz za mesiac. Ja teda chodim kazdy tyzden na nakup *
Mňa covid naučil že netreba tak často chodiť do obchodu, ale radšej urobiť veľký nákup so zoznamom a plánovať si veci dopredu.

zuzinka888
7. máj 2024

Ano aj ja nakupujem uplne plne kosiky- chodim od lidlu raz za tyzden a nakupujem vsetko od zelovoc, maso, pecivo ......vsetko a potom cely tyzden do obchodu ani nepachnem. A to mam tri deti , ktore nechidia na obed do skolskych zariadeni a manzel aj ja si berieme z domu. Tak tie nakupy su velke. Samozrejme s porivnanim ak maju deti v skole desiatu, obed olovrant a dospeli v praci sa nakupy mozu zdat az nemormalne velke. Ale ja 35 ranajok, obedov, veceri adesuat a olovrantov nenamutim iba z vody.

bluka2
7. máj 2024

Ja by som o tom sice nezakladala temu, ale vcera v LIDLI, ti co mali vylozene jedlo na pase za mnou, to bol samy vyber najnezdravsieho mrazeneho jedla, cervene maso z uzavreteho chovu, cukriky a pod. Som sa musela len otacit, ze kto sa tak stravuje a nebola to ziadna modelka...no co uz, kazdy si vybera podla seba

bluka2
7. máj 2024

@januska12323 To ja chapem. Cerstve ovocie a zelenina 🙂

dzupi898
7. máj 2024

nuž tak niektorí ľudia hľadia skôr na cenu ako na tú kvalitu a nie je to tak len pri jedle..

nevenka
7. máj 2024

@anjelicek26 to sa mi paci, ze hovadiny na desiatu. Nas je 6 a este su dvaja pomerne mali (3 roky a 16 mesiacov), ale aj ti co to pojenia uz, o predpuberte ani nehovorim 🤭. A nadvahu mame my dvaja s muzom, no. My si tie hovadiny veru aj doprajeme tiez. Ale zase v tom kosiku je aj ovocie a zelenina, vajcia, maso. Varim doma, starsi jedia v skole, ale aj tak...

eff007
7. máj 2024

Ja si vobec nevsimam, co maju ludia v kosikoch a ani to, co vykladaju na pas. Nejako ma to vobec nezaujima.

janci27
7. máj 2024

@bluka2 my na cerstve ovocie a zeleninu nechodime kazdy den, ovocie v pohode vydrzi aj cely tyzden a niektora zelenina tiez, 4-5 dni urcite

vyrovnanaosoba
7. máj 2024

Keď si ju videla 8x za sebou, asi by som tiež zirala, ale keď si ju videla raz, tak nemôžeš vedieť, či to bol mesačný nákup, či to bolo len pre ňu. A vlastne čo teba do toho.
Ja tiež chodím na veľký nákup a niekedy aj dva plne košíky. Lebo tam mam múku, cukor, zemiaky, ryžu, cestovinu, mäso, plus nejaké pečivo, mlieko 2 kartóny, voda tiež balená.
Plus zelenina, ovocie, šunka, syr, mäso. Jogurty. A to ešte chodím počas týždňa na jogurty, pečivo a také malé spotrebné potraviny. My vtedy zaplatíme aj 200e za nákup. A zvyšná 100-150 sú na drobné nákupy keď niečo vypadne.

zltalienka
7. máj 2024

A? Tiež máme plný košík, už by sa aj druhý zišiel 😉. Chodíme 1x za 2 týždne do mesta na väčší nákup. Je nás 6, chlapci idú do puberty, aj slona by zjedli.

lienka.7
7. máj 2024

Autorka, no počkaj, ako ta tu o chvíľku zhejtuju 🙈👌🤣 ja to vidím u nás tiež, neboj sa. A nie, nie je to tým, žeby chodili do obchodu 1x do týždňa.
Btw, zajtra je voľno, treba nakúpiť ako keby mala prísť 3.svetova 👌👌👌🤣🤣🤣

tiezjedna
7. máj 2024

mne práve Rohlík priviezol 9 tašiek nákupu, 2500,- Kč. Naposledy tu bol pred 3 dňami, tiež zhruba v tej sume a počítam, že v piatok je tu zas... Na plný vozík by to určite vydalo, pretože tam bolo viac než 40 položiek vrátane melóna, celého balenia tretinkových pív, 3 kg zemiakov, balenie prosecca... Teraz pri peknom počasí to je raz tak často ako v zime, pretože máme kopu návštev, grilovačiek atď. Už neraz sme vyrazili na nákup s dcérou a naplnili aj dva vozíky. Nič neštandardné. Ale teda u mňa by si nenašla žiaden polotovar ani podobné hnusné záležitosti. Aj ten alkohol z dneška je najmä preto, že zásoby sa cez víkend dopili a dnes zase príde návšteva, tak aby tu niečo bolo...

jankalukasova
7. máj 2024

🤣🤣🤣 keby si videla môj nákupný vozík 🙏 nakupujem pre 5 člennú rodinu. Do obchodu musím ísť tak 2x za týždeň (hlavne v zime, v lete čo to dopestujeme), pretože potrebujeme zeleninu a ovocie. Z každého nákupu vlečiem domov 2 až 3 veľké nákupné tašky zeleniny a ovocia. Ďalšia zložka je mrazená zelenina a ovocie 🤣 potom nejaké mliečne výrobky, šunka, vajíčka, mäso kupujeme v reťazcoch málo ale sem tam aj to.
Tiež mám plný vozík vecí ale zas nie sladkosti a polotovary vôbec. Podľa akcie potom kupujem ešte celý kartón ryže, mlieka... a podobne trvanlivé potraviny. Priemerný nákup nás stojí asi 90€.

bosorkabb
7. máj 2024

Keby si mňa stretla dostaneš infarkt. Bežne mam 200-300 eurovy nákup niekedy až dve vozíky tovaru. Kartón mlieka je u nás bežná vec v nákupnom košíku.
Ale prečo ťa to trápi netuším. Je to môj nákup a moje peniaze. Aj dnes príde tesco nákup keďže som chorá tak ho dovezú.
Je nás 5 a jesť treba tak to je dôvod prečo kupujem jedlo.

vafinka
7. máj 2024

Autorka vidavam to tiež,a najmä u ľudí čo sú fakt riadne pri sebe,
Ja iba sem tam robím veľký nákup potravín,aké to iba vtedy keď fakt vymieňame doma čo sa dá,tak si pokupim aj do zásoby,ináč som v meste každý deň a robím si také priemerné nákupy,ale aj to nie každý deň

rozculena
7. máj 2024

@lienka.7 to nie je pravda.....minule som išla do lidla pred sviatkom a prázdny skoro bol.

bosorkabb
7. máj 2024

Jaaaj a mam 75 kg čiže obézna nie som ani nikto z rodiny.

rozculena
7. máj 2024

chodím len na velké nákupy,musím mať všetko doma,nebaví ma denne kupovať po troche.