Som strašne naštvaná potom čo sú už 2krat za tento rok v skole vši...moc sa v tomto nevyznám čiže potrebujem pomoc 🙂 môžem zavolať na hygienu anonymne a ak hej tak ake je číslo keď tak email
@mhorak a co hygiena - zavrie skolu? da pokutu? ono je to len a len o rodicoch. viem o pripade, ked ucitelka sama kupila sampon a poslala po detoch domov a mila mamicka prisla este vynadat, ze co si to dovoluje :( okrem toho ucitelky maju ucit, nie riesit hygienu deti. maju informovat o probleme a to je vsetko.
@mhorak ku nam do skoly prinášalo nonstop jedno dievča vsi. Ked to uz bolo viac krát po sebe, išla som ku obvodnej, vtedy este detskej doktorke a povedala som, že nech ma vypíše aspon na týždeň, lebo v skole su vsi a nechcem ich dostat, vzdy ma vypisala a nemala s tym problem. Keď som takto za nou prišla uz asi treti krát, tak uz to riešila ona. A áno, hygiena vie poriadne zavarit škole, je to verejné ohrozenie, pretoze vsi sa beru ako infekcne ochorenie a vedome šírenie hocijakeho ochorenia (nie len pohlavných ochorení) je trestné! Toto bolo pocas toho ako som chodila na strednú školu. Treba zájsť ku doktorke a ta je zo zákona povina to ohlásiť, nicoho sa neboj. A nenechaj chodit dieťa (deti) do takeho prostredia.
Kúpte si elektrický hrebeň. Zabije vši aj hnidy pri česaní. Vši nie je povinné hlásiť. Je to vec, ktorá nie je z epidemiologickeho pohľadu život ohrozujúca, ako napríklad šarlach, kiahne a pod.
Vsak zavolaj, ale ziadny zazrak nečakaj. Vsi nie su zivotohrozujuce ci závažne ochorenie a tak sa nic nebude diať
Ak cakas, ze rano bude pri vstupe komando v skafandroch kontrolovať deckám hlavy, tak cakas zbytocne
Aj u nas su casto. Ucitel uz dnes nemoze ani vlasy skontrolovat. Musi sa len spolahnut na rodica, ze da vsetko do poriadku. A ked je rodic nezodpovedny moze sa aj na hlavu postavit.
Ja som to riesila u starsej dcery ked bola stvrtacka. Od septembra do januara stale nosila vsi. Len tam na skole bolo 700 deti, a nikto nevedel ktore to priniesli. Uz som bola tak nasrana, a nepomohlo ani to ze som u triednej a riaditela bola. Napisala som mail na hygienu, ale taky ze po nom sa diali veci. Prisiel prikaz na poriadnu kontrolu hlav detom (ucitelia museli kontrolovat) ak nasli dieta co malo vsi, islo do prazdnej triedy. A bolo tam deti ze dost! Potom zavreli skolu na 3 dni a komplet musela byt deratizovana. Vsetko. A potom bol uz pokoj. Odvtedy sme vsi u dcery nenasli.
Preco anonymne? Sa hanbis zato? Aj moja dcera parkrat doniesla papier ze maju vsi abtreba skontrolovat hlavy a dvakrat aj papier ze maju v skole vsi ale ze moje dieta nema....takze im.hlavy kontrolovali,....
Hygiena ti nepimoze,zakup si bud prevent olejicok za uska alebo sprej a denne aplikuj.
Aj mna to vzdy nahneva do vybuchu,no skola zato nemoze,chyba je v rodicoch.
Ja len tak trosku odbocim - zijem vo Francuzku, dieta v sukromnej skole a vsi sa tam objavia tak min.2x do roka, samozrejme zakazdym ich dcera donesie, no mam dost, zbytocne jej kazem davat si velky pozor, vlasy uviazane, nepoziciavat ciapky, sale, nedavat hlavy dokopy...nic proste stale tu pliagu donesie ale aspon to uz vieme odhalit vcas. Prvy rok som bola v soku, v domienke z mojho detstva ze je to vec spinavych ludi a tuto? Jak domace zvieratka....😝👽 Ale co mam robit?
A čo chceš hlásiť hygiene? Ak sú zistené vsi, škola informuje rodičov, aby skontrolovali deťom vlasy a bodka. Či čo čakáš od hygieny? Ak škola neinformuje rodičov, pohovor si s učiteľkou alebo riaditeľom.