Všetko ma prestalo baviť

10. aug 2022

Ahojte...prosim poradte ako zase najst chut zit.
Zacali sme stavat, samozrejme velke plany, kopec penazi. Zrazu toto vsetko co sa deje, nam navysilo rozpocet o asi 40000 eur...a ja sa zrazu citim ako najposlednejsi chudak na svete.
Ano viem, maju sa aj horsie, a ano viem su aj ludia ktori su chori... Mozno to aj mna caka... Ale prestalo ma tesit cokolvek. Najradsej by som zaliezla do jaskyne a nikdy z nej nevyliezla... Nezanasam ze musim mat koli detom dobru naladu, proste ledva zijem.. Ledva chldim do roboty.. A po pravde uz ma ten dom ani netesi... Ked viem, ako sme na tom. Ine mi nechyba nic, nepotrebujem nic extra, handry nekupujem, nikam nechodim... Ale toro ma nici.... A aj tie ceny. Vsetko je strasne drahe... Ano viem, poniektore ma tu dobre zkritizujete... Ale ja som na tom tak, ze uz ani nespavam koli tomu.

monkasponka
10. aug 2022

Čoby sme kritizovali, nuž kto sa rozhodol stavat alebo kupovat byt/ dom posledny rok tak si bucha hlavu o stenu že to nespravil skor. Pri tychto stavbach sa navyši rozpočet aj bez inflacie. Treba hrať s kartami ake maš.Ak to neutiahnete , predajte a kupte dom ďalej a lacnejši, alebo sa Vam predlži stavba...

autor
10. aug 2022

@monkasponka nuz praveze my sme zacali este tak, ze nic z tohto sa nedialo. Zacali sme september 2019🤦

wtroa001
11. aug 2022

Ahoj MonkaSponka. Dokladne som si precitala tvoj prispevok a vela z toho co si napisala sedi presne na moju situaciu zpred roka. Vidim tam priznaky depresie, co vobec nie je sranda, a treba to podchytit cim skor, kym to nezajde pridaleko. Navyse, ty si clovek, o ktoreho sa musim starat v prvom rade, a potom ries vsetko ostatne: rodinku, domacnost a pod. Ak ty v sebe nemas radost, ako ju dokazes dat dalej? To je len recnicka otazka z mojej strany. Kazdopadne, z vlastnej skusenosti ti odporucam vyhladat psychiatra, psychologa - jednoducho odbornika na danu problematiku. Nehanbi sa prosim, depresia je bezne ochorenie, a nemalo by byt tabu sa na tuto temu bavit. Ak sa chces porozpravat, kedykolvek mi napis, rada ti pomozem. Drzim palce. 🙂

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
11. aug 2022

My sme kolaudovali teraz začiatkom roka, stavba sa nám predražila niekoľkokrát drahšie ako tých 40 tisíc, počítali sme s tým, rátali sme s tým. Staviate 3 roky, to je strašne dlho. Čiže asi svojpomocne. V takom prípade ten, kto to má pod palcom mal vedieť, že ak budete stavať takto dlho, tak sa to predraží (bez ohľadu na to, že prišla korona) pretože ten materiál stúpa každý rok. Tu by som pripisovala frustráciu aj tomuto faktu, staviate 3 roky a nemáte dokončené. Koho by to bavilo. My sme stavali veľký dom necelý rok a to už posledné 2 mesiace som prešľapovala nervózna. Takže sa ti vôbec nečudujem. Možno by si sa mala venovať niečomu, nájsť si nejakú aktivitu, ktorá ti myseľ prenesie inam, proste prestať sa venovať domu a začať sa venovať sebe. Musíš dať seba na prvé miesto teraz.

luccija
11. aug 2022

Si na tom ako vela ludi, ktori stavaju dom.Zatat zuby a co spravite, to spravite...My, ked sme stavali sme isli nadoraz a pre mna ten pocit mat par eur na ucte bol hrozny.Budes mat byvanie..uz teraz si zhodnotila peniaze.Ano, staviate dlho a zvysivanie sa avizovalo dlho mozno bolo treba kupit material skor...je to uz jedno...co Vam este chyba, alebo co sa predrazilo?

janetinka27
11. aug 2022

ahoj, je to neprijemna situacia a tlak, obavy, je to pochopitelne. no nemalo by ti to vziat chut do zivota. mozno ta to dostalo do depresie, pripadne sa blizi vyhorenie.
skuste pouvazovat nad dalsimi moznostami,aby tvoje podvedomie pochopilo, ze kazda situacia ma riesenie.
napriklad: ak vam budu chybat peniaze, navysite uver (konkretne), navysite prijmy (konkretne) alebo predate dom atd.
svet sa nezruti, najdete inu cestu, inu moznost, inu pracu alebo ine byvanie.
zivot ma vacsiu hodnotu ako pekny dom a stastne byvat sa vzdy da aj v byte. s depresiou alebo vyhorenim sa ten zivot zije tazsie.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadula_15
11. aug 2022

Nečudujem sa ti, ale nie ste jediní, mnoho ľudí je v podobnej situácii. Treba hľadať to pekné, mám kamarátku ktorá takto začali stavať, všetko sa im navýšilo, musela ísť z materskej skôr do práce, ale teda dom chcú a to ich ženie pred.

monkasponka
11. aug 2022

@wtroa001 too, asi nepatrilo mne ale autorke.. 😁

wtroa001
12. aug 2022

@monkasponka spravne, prepac nejako som sa doplietla, som tu nova :DDD

wtroa001
12. aug 2022

Ahoj Autorka prispevku 🙂 . Dokladne som si precitala tvoj prispevok a vela z toho co si napisala sedi presne na moju situaciu zpred roka. Vidim tam priznaky depresie, co vobec nie je sranda, a treba to podchytit cim skor, kym to nezajde pridaleko. Navyse, ty si clovek, o ktoreho sa musim starat v prvom rade, a potom ries vsetko ostatne: rodinku, domacnost a pod. Ak ty v sebe nemas radost, ako ju dokazes dat dalej? To je len recnicka otazka z mojej strany. Kazdopadne, z vlastnej skusenosti ti odporucam vyhladat psychiatra, psychologa - jednoducho odbornika na danu problematiku. Nehanbi sa prosim, depresia je bezne ochorenie, a nemalo by byt tabu sa na tuto temu bavit. Ak sa chces porozpravat, kedykolvek mi napis, rada ti pomozem. Drzim palce. 🙂