Pridajte prosím nejaké názory, postrehy, že všetko je relativne. Ako vnímate vy život na zemi, vzťahy medzi ľuďmi a dôležitosť pravdy, či taka vôbec existuje. Vďaka
Keď nič nie je isté, tak všetko je možné🤣
relativita je vasade - leziz v posteli a nehybes sa , alebo lezis na kuse skaly a svistis okolo slnka jak male jojo
Vsetko je relativne v zavislosti od pozorovatela, ak je niekto s tebou v izbe tak sa nehybes, ak sa na tebe kukaju z vesmirnej stanice tak im utekas pred nosom, a si to futy len ty, ta ista a v tom istom momente.
@martinmmartin nie je vsetko relativne. Z orikladov co davas je napriklad jasne, ze existuje objektivna pravda - objektivna pravda je, ze sa hybem vzhladom k slnku a nehybem vzhladom ku posteli...
Pravda nie je len jedna
Vieme, že všetko je relatívne, pominuteľné a naša vlasť je v nebi. Tam sa potom aj vzťahy rozvinú do krásy. Tak to vnímam ja. Pravda určite existuje. Len ju treba hľadať.
@h2 áno, objektívna pravda je, že to či sa hybes, je relatívne vzhľadom na pozorovateľa. Ale - nie je to relatívne podľa ľubovôle pozorovateľa. Je objektívna pravda vzhľadom na koho je to ako. Nemôže človek na Marse tvrdiť, že ja v posteli sa voči nemu nehybem. Je objektívna pravda, ktorú môžem (mám právo a výsadu 🙂 ) hľadať a spoznávať.
Pohyb sa vztahuje vzdy na nieco, k niecomu.
Cas je relativny. Ked sa citis dobre, uteka, ked sa nudis a chces utiect, vlecie sa. Pritom nezavisly merac casu nameria rovnaky casovy usek 🙂
Znak 6/9 je "relativny". Karticka so znakom moze byt polozena medzi oproti sediacich tak , ze jeden moze vidiet cislo 6 a ten druhy 9.
I - niekto vidi velke "i", iny rimsku jednotku, dalsi zvislu ciarku, iny spinku na obrazovke 🙂
Rovnaka teplota caju. Jednemu je horuci, druhemu studeny
A tak sa da filozofovat. Podla zvykov, vychovy, nalady. A potom brat fyzikalne pojmy v uvahu.
Ja som počula takých viac právd v živote:
Ešte nikto nikdy nepriznal, že má veľa peňazí a málo rozumu 😉
Jediné istoty sú dane a smrť!
To, že ľuďom vždy d....o a d..e je istota 🤭
Komu není shúry dáno v apatiece nekoupí 🤷♀️
Vždy ťa horší kôň kopne....
Prípadne aj tu: https://is.muni.cz/www/384/Zaklady_teorie_relat...
Mozno aj nasi politici hovoria nieco, o com nemaju tusenia a "tooooolko nazorov" okolo toho vznikne 😉
Život je ako studňa.