Všetko a všetci mi lezú na nervy

7. mar 2022

Ahojte, potrebujem to asi zo seba dostať von a možno počuť názor žienky ktorá to zažila tiež.
Som v 29tt a naozaj všetci a všetko mi lezie na nervy. Za posledných 10 rokov sa v našej rodine narodilo 11 detí, všetko chlapci. Aj ja mam staršieho syna. Momentálne čakám dievčatko a všetci ako keby sa zbláznili. Niesom veľmi kontaktný človek, nemám rada cudzie dotyky, jediný od koho zvládnem dotyk/objatie je môj syn, partner a ešte môj otec. Neviem prečo ale všetci majú potrebu chytať mi brucho, rodina, kamarátky, susedia.. aj keď im poviem že mi je to neprijemné tak mi len odpovedia že oni si chcú chytiť malú princeznú, cítiť ako kope atď... Všetci už plánujú ako mi ju budú obliekať, ako jej budú šatičky a sukničky kupovať.. Ja nechcem znieť nevdačne ale nikoho nezaujíma či s tým súhlasím... Každý už plánuje kedy prídu na návštevu, že nás prídu pozrieť do nemocnice a znova "o nás bez nás ". Keďže som druhorodicka viem ako dlho som sa dávala dokopy po prvom pôrode, mastná, neupravena, unavená, domácnosť čistá katastrofa. Svoju rodinu si vážim a neviem ako im s citom vysvetliť že si návštevy želám až keď sa na to budem cítiť, bez toho aby som ich urazila?
Ďalšia vec je moja matka. Už od detstva nemáme veľmi dobré vzťahy, žila som celú pubertu u otca. Ale predsa len je mi to matka a tak som jej oznámila tehotenstvo. Prvé čo urobila ona bolo že to oznámila aj rodine z "pätnásteho " kolená len aby sa pochválila. Nepýtala sa ma ako sa mám, ale oznámila mi že keď sa narodí aby som jej poslala fotku,aby sa mohla pochváliť na soc. Sieťach. Že keď sa narodí ona zavolá rodinu ktorú som naposledy videla X rokov dozadu a musím prísť lebo ona sa chce vnučkou pochváliť. Všetky tieto drobnosti mi strašne lezú na nervy,najradšej by som porodila tajne a rodine sa ozvala až po šestonedelí ale žiaľ úcta voči ocinovi a starkej mi to nedovolí urobiť, na druhú stranu viem že keď im to poviem tak to bude vedieť celá rodina. Partner moje pocity akceptuje a sľúbil mi že so svojou rodinou sa dohodne tak že na návštevu prídu až keď sa na to budeme cítiť. Ako to mám ja vysvetliť svojej rodine bez toho aby som ich urazila? Bez toho aby si mysleli že som nevdacna? A hlavne ako ľuďom vysvetliť nech mi to brucho nechytaju furt? 😡 hlavne takým ako sú susedy mojej starkej, t.j. 70+?

kormino
7. mar 2022

Máš nejakú divnú rodinu.My máme dvojmesačného vnúčika,na návštevu chodíme raz -dva krát do týždňa,takisto aj starí rodičia z druhej strany.Raz tam bola moja mama t.j.prababka malého na pol hodinu a raz krstní rodičia.To je celé .Ostatná rodina tety,sesternice atd prídu pozrieť neskor.Neviem si predstaviť,aby sa k novorodencovi dotrepala celá široká rodina.Podotýkam s malým sme v respirátoroch.

autor
7. mar 2022

@kormino my ako rodina z ocinovi strany sa stretávame celkom často. Stále je nejaký dôvod na oslavu, posedenie spoločné. Korona sa u nás nerieši, každý z nás ju mal a každý ju zvládol. Ale tá predstava že sa ku mne nanominujú do domu kde je staršie dieťa, pes, prebieha rekonštrukcia a ja tam budem ubolená po pôrode s par daňovým bábätkom je pre mňa nepríjemná, priam chytám úzkosť. A neviem ako to s citom vysvetliť že si to jednoducho nezelam.
Čo sa matky týka tam je to ešte horšie , tam nie že ona chce prísť ale ona chce aby som ja s malým dieťaťom, starším dieťaťom čerstvo po pôrode s ani nie pol ročným vodicakom prišla k nej, len aby sa ona mohla pochváliť. Tu už ma chytá až zlosť.

vvrga1
7. mar 2022

Presneeeee toto iste sa deje aj u mňa. Ja som otehotnela v júli a rodine sme to oznámili až v septembri. Do Vianoc bolo ticho, nikoho nezaujímalo, že som tehotná a ani raz sa ma nepýtali, že ako sa mám. Zlom nastal pred Vianocami keď som bola na 4D a tam mi povedali pohlavie.. Chlapec.. U nás prvý v rodine. No zbláznila sa hlavne rodina môjho muža. Bezhlavo začali kupovať postieľku, komodu, oblečenie a pre mňa ako prvorodičke to padlo strašne zle. A nie nepýtali sa, len muž po každej návšteve vláčil domov "túto ich výbavu". Vtedy sme sa s mužom aj pohádali, lebo on bol spokojný, že však ušetríme a ja som zúrila lebo vlastnému prvorodenému synovi som nemohla vybrať čo sa mi páči. Potom som mužovi vysvetlila, že ak chcú niečo kúpiť, tak sa majú opýtať, alebo dať priamo peniaze, aby sme si MY mohli vybrať. Už som bola v tom, že to pochopili, ale svokra zase začala bezhlavo kupovať sprostosti, ale už sa nasral aj muž a povedali sme si, že to nebudeme riešiť a jej sme to posledný krát vysvetlili, že malý má zatiaľ všetko nachystané 😂 čo sa týka návštev. Chvala bohu u nas v pôrodnici je ešte stále prísny zákaz návštev. Za čo som veľmi vďačná. Môže prísť len muž a aj to len mne podať veci a dovidenia. Takže v nemocnici ma nebude nikto otravovať. Ešte ma čaká veľký rozhovor s rodinou, že ak niekomu pošlem fotku malého, tak aby tá fotka neskončila na sociálnych sieťach, lebo malého naživo nikdy neuvidia. Proste ja som na toto strašne háklivá. Fotka novorodenca nemá čo hľadať podľa mňa soc. sieťach. A návštevy budem riešiť podobne. Prísť môžu, ale samozrejme v malých skupinkách a na krátko. Nebudú tu vysedavat od rana do večera. Lebo aj presne toto mi bolo oznámené, ale ja si to neželám. Všetko si ešte prejdem s mužom a on im to povie. Komunikácia je základ a je mi to ukradnuté či sa nahnrvaju.. Moj pôrod, môj syn, moje pravidlá. Mňa by ani nenapadlo hneď niekoho po pôrode otravovať. Povedz im to na rovinu a uvidíme ako dopadneme 😂 držím palce

luccija
7. mar 2022

A ty si nemá?veď poviem prídete až vtedy, keď nebudem ubolena a pod...sama si to robíš.S mamou nemáš dobrý vzťah, ale divadlo pre ňu a jej okolie by si išla hrať?

Veď všetkým povedz pekne a slušne, že Ti je nepríjemné, keď Ti chytajú brucho a bábätko uvidia a prídu na návštevu, keď povieš...

bashee
7. mar 2022

Keby radsej rodina planovala ako ti pomoze v domacnosti, navari, ci pomoze okolo syna a nie tam riesit pretrcanie sa s vnuckou. To by sa ti zislo omnoho viac. Uplne ta chapem. Bud razna, vypytaj si skor takuto pomoc. Ak o nu stojis. Ak nie musia pekne pockat na pozvanie. Ty si pani domu a mamina.

kormino
7. mar 2022

Sú aj iné choroby ako kovid.K malému bábatku sa nemá chodiť prvé týždne .Voľakedy ženy tiež dodržiavali šesťstonedelie.Neviem si predstaviť,že by som chcela od dcéry,aby k nám chodila s novorodencom.Malý ešte u nás ani nebol.Povedz svojej matke,že nepojdeš,neželáš si návštevy a hotovo.Našťastie v našej rodine nebol takýto problém,u nas sa chodieva na návštevu až ked ma bábo 3 a viac mesiacov.Fotky si posielame a to stačí.

autor
7. mar 2022

Samozrejme divadielko sa mi pre jej rodinu nechce hrať, len ma vytáča už len to že vôbec na to pomyslí a povie mi takúto vec.

@vvrga1 nemám na socialnej sieti ani jednu jedinú fotku staršieho syna, raz si to moja matka dovolila urobiť bez môjho vedomia a to bola strašná hádka. Ja si to jednoducho neželam. Vtedy bola veľmi urazená a fotku nestiahla aj tak 🙄
Aj mne partner furt posiela fotky : pozri aha toto kúpila moja mama, a aha toto kupovať nemusíme lebo nám kúpili a toto nám dá ten a toto ten 🙈 strašne nervy. Ja niesom nevdacny človek, veľmi si vážim akúkoľvek pomoc či už materiálnu alebo napr. Aj to ze mi starká sama od seba zavolá dones mi staršieho prespať, ty si oddýchni, urob si pekný večer s priateľom. Tento človek je na nezaplatenie. Preto mi aj svedomie nedovolí jej povedať starká viesco nehnevaj sa na mňa ale nechcem aby si ma prišla pozrieť. Keď som porodila prvorodeneho tak som u nej dokonca žila prvé dni a ona bola ta čo mi so všetkým pomohla, všetko ukázala. Ona by mi ani nevadila keby prišla pozrieť, len to ze potom sa urazí zvyšok rodiny lebo oni chcú prísť pozrieť tiež a prečo ten mohol a ten nie 🙈 začarovaný kruh v našej rodine. A ja som z toho nešťastná.
A
@luccija ja som všetkým povedala ze mi je neprijemne že mi chytaju brucho. Ale nikto to neakceptuje. Ja neviem či som proste neakceptovatelny človek za to ze mam ledva 155cm a nikto ma neberie vážne už aj keď som veľmi nervózna a nepríjemná.. ale proste nikto to neakceptuje. A ak aj niekto ruku odtiahne na moje upozornenie alebo ja cuvnem o pár krokov... keď sa stretneme znova tak to skúšajú znova 🙄 proste ako keby to ani nebolo moje tehotenstvo