Zdravim mamičky..prepacte ze takto anonymne ale neda sa mi teraz inak volam sa Gabika mam 22 rokov momentalne som tehotna a 26.3 mam prvy termin..čakame s manzelom dcerku na ktoru sa uz velmi tesime..ide o to ze doteraz som sa velmi nebala porodu..samozrejme ze mam pred nim respekt ale nijak moc som to neriesila co ma caka..stale som si hovorila ze zvladli to ine zvladnem to aj ja..lenze pred dvoma mesiacmi sa ku svokre ( ktora byva o dom dalej od nas) prestahovala naspat svagrina aj s 5 rocnym synom ( byvala predtym v bratislave ale rozviedla sa s manzelom tak sa pristahovala nazad k mame),,no a svagrina odkedy prisla a stretneme sa zakazdym mi hovori ako mi nezavidi ze idem o chvilu rodit..ze aky ona mala strasny porod ze uz by to nechcela nikdy prezit.rozprava mi co vestko na porodnej sale zazila..ako ju šili ake su to nenormalne bolesti ze chcela vyskocit z okna..a akoby to nestacilo rozprava mi ešte aj pribehy jej kamaratiek ake mali priserne porody ze niektore skoro zomreli a podobne..svokra mi vzdy povie ze ju nemam pocuvat ze keby to bolo take strasne tak mi ona nemala 4 deti..rovnako aj moja mama ma ukludnuje..ale neviem doteraz som bola taka v pohode a teraz uz pomaly revem co sa tak bojim..neviem preco ma musi svagrina tak desit..aj vas takto strasili?.a nakoniec to bolo v pohode?..aspon niekto ma prosim ukludnite..dakujem..
@dskjhfdlkdjhl snazim sa uz aj mminule som bola relativne v pohode..zas som svagrinu nahodou stretla v obchode a zas zacala na cely obchod..jooj ty moje chuda no nechcela by som byt v tvojej kozi zas tie bolesti prezivat..no snad to ty zvladnes lepsie..a zakazdym toto..:(
V pohode to zvládneš a keď budeš počuť prvýkrát svoje bábo tak aj na nejakú bolesť zabudnes 😉
rodila som 4 krát bez akehokoľvek oblbováku...prežila som. Nie je to zas až tak hrozné... Takže švagrinú pošli do prdele - potrebuje ťa len vystrašiť a možno je tam aj máličko závisť...normálna žena sa takto nespráva...Držím palce.
zavidi ti, to je jasne....nabuduce ju normalne pevnym hlasom stopni, ze si nezelas byt takto stresovana, nech prestane
ja so jej to uz naznacila ze mi je to neprijemne a ze preco ma takto stresuje ale ona akoby to jednym uchom dnu druhym von..a potom sa stretneme zas a zase..
Tvoja švagriná je riadne necitliva, nabudúce jej povedz že sa o tom nechceš rozprávať. Pôrod nie je žiadna prechádza ružovou záhradou,ale ver že tieto stresy co ti teraz spôsobuje sú horšie ako samotný pôrod. Neboj sa , zvládneš to. Aj ja som sa veľmi bála, ale som šťastná za tú skúsenosť. Čím viac budeš v strese a v strachu tým to bude horšie. Užívaj si ešte tehotenstvo, netráp sa pôrodom, hľadaj o ňom iba pozitívne informácie, ako dýchať atd
Prosím ta, nepočúvaj ju!!! Keby.to bolo také strašné, tak by ženy nemali aj 3-4 deti 😂😂
Žena je na pôrod stavaná, áno, bez bolesti to nejde, ale keď uvidíš ten malý uzlicek, tak na všetko v ten moment zabudneš, to ti garantujem 😉
A šitie?? Malú mi dali hneď po pôrode a sili ma, vôbec som to skrz ňu nepostrehla, bola som taká šťastná, že také sitie mi bolo suma fuk 😉
Ked zacne, proste odid. Upozorni ju raz ze ta to nezaujma, ked neprestane, odid.
tvoja švagriná je trochu mimo, ako netvrdím, že moj porod bol super, ale tak stresovať tehotnú ženu je od veci, naznačovanie asi nepomohlo, musíš jej to povedať rázne do očí, nech s tým prestane a aj tak každá žena má úplne iný porod, iný prah bolesti, takže u teba to može byť úplne iné ako u nej
Ved jej povedz, ze ani Ty by si nechcela byt v jej kozi a mozno pochopi.
Závidí ti 😉
taku trubku radšej obíď naďaleko...😉
@dskjhfdlkdjhl 👍👍
Ha presne ako hovori
@dskjhfdlkdjhl povedz ze chudatko ona sama bez muža ze nechcela by si byt v jej koži. Ona to robi asi ze zavidi ze ty mas chlapa stastny vztah ona zije u mami tak je zla a chce ti urobit nervy.
možno to tak bolelo švagrinú, len ti zabúda povedať, že tá bolesť za to stála, stojí a vždy bude stáť, pretože akonáhle uvidíš svoje dieťa, všetko bude preč, bolesť, nepohodlnosť v tehotenstve, na všetko zabudneš a povieš si, že to nebolo nič, 🙂
Evidentne Ťa chce rozhodiť. Nedaj sa. Ja na Tvojom mieste aj keby som mala ten najhorší pôrod na Zemi, tak jej by som povedala "úúúplne v pohode to bolo" 😀 Ale priprav sa, že pôrodom sa to komentovanie/poučovanie/nevyžiadané rady neskončia, práve naopak 😲
Ako vsetky moje porody boli trochu masaker. Prvy 37h nakoniec ma zachranil epidural+oxytocin 2 porod vobec nebolel lebo bol v 18tt a bolel najviac v ❤️ Treti bol vyvolany s oxytocinom lebo som mala vysoky tlak a trval 4.5h od podania oxytocin a kopec srandy az kym ten oxytocin zacal poriadne fungovat vtedy som uz pytala epidural lebo to bolo take cudne mala som pocit ze explodujem no tlačila som iba 9 nekonecnych minut epidural Nebol cas dat . A to šitie akoze extra prijemne nie je ale ani nic hrozne len uz chces mat pokoj a dole nech ti uz nic neriešia. No das si babo na prso a nejak Ta rozptyli Ta radost ze konecne je vonku žive a zdrave. Po tom prvom porode som asi rok verila ze to nechcem zas zazit ze jedno dieta staci. A teraz som mesiac po porode a maly je take dobre babo ze by som aj tretie chcela 😆ale nebude lebo nam stacia 2deti. Svagrinu nepocuvaj ver si. Das to. Teš sa na to. Hlavne nesmies byt v krči nebran sa tomu musis tie kontrakcie rozdychat. Bude to dobre neboj.
Neboj, ja som napríklad mala tak že mi odtiekla voda a kontrakcie neprisli. Tak mi za 1a pol dňa dali vyvolávaciu tabletku do pôrodných ciest. Do 2 hodín som porodila. Dcéru som vytlačila asi na 3 potlačenia ale ešte s pomocou oxytocinu,. ktorý mi dali na sále s tým že po ňom príde silná kontrakcia a musím silno tlačiť. Tak som tlačila čo mi sily stačili. Doteraz neviem ako bolia kontrakcie a ako sa rozbieha pôrod. Bola to bleskovka, ani som si nestíhala uvedomiť čo sa deje pomaly 😁 Jedine tú noc pred vyvolanim som mala bolesti v podbrušku ktoré som rozdychavala, ale vždy ma poslali na izbu že kontrakcie to nie sú. Ľudia radi strašia s hocičím, ale zabúdajú na to že každý to má individuálne...
Ahoj, ja mám 23 a mám malú 10 mesačnú dcérku, pôrodu sa neboj, si mladá a telo funguje úplne inak, vôbec nepočúvaj zlé veci, ktoré ti hovoria druhí ľudia, zbytočne sa vystresuješ, mysli na to, že konečne stretneš to malé bábätko, ktoré hrdo nosíš pod srdcom, prajem ti veľa síl, aby bol tvoj pôrod taký rýchly ako môj alebo aj ešte rýchlejší (tlačila som 4 minúty a malá bola von, sestričky a doktori nechápali ako je to možné u prvorodičky), ak si veriaca len sa o to úprimne modli, Boh nedovolí väčšiu bolesť akú zvládneš, hlavne veľa zdravia tebe aj maličkej 🙂
Ja by som zas bola rada, keby ma niekto realne pripravil, ze to ozaj boli a ze to bude mega sok atd. Ja som mala v hlave iba veci z kurzu hypnoporod, ze kontrakcie su len vlny, ze to neboli :D boze aku facku som dostala od svojho tela :D neboj, najhorsie si uz zrejme pocula, takze podla mna to uz moze byt v realite len lepsie, aspon nemas moc ruzove okuliare 🙂 inak akoze bolelo ma to otrasne, ze by som dala vtedy vsetko za oblbovaky :D ale nemam ziadnu traumu, porod prebehol velmi dobre, ani ma nenastrihavali, nesili a druhy porod bol bohovsky, lebo som uz vedela, co cakat a uplne inak som sa k tomu postavila, cele som to zvladla bez epi, vedela som, ze to dam aj bez toho a bol ro zazitok 🙂
Moja kamoška keď porodila pred 7r tvrdila aký mala strašný pôrod ako sa trápila atď že už nechce ďalšie deti a minulý rok porodila dievčatko 😃. Mňa tiež strasili kadecim no ja som to brala s rezervou. Neboj zvládli to iné zvládneš aj ty.
Tá švagriná mi pripomína môjho 11 ročného syna... Najstaršieho z 3 detí. . Keď chce na seba upozorniť alebo sa mu zdá že sa mu málo venujeme tak buď robí alebo hovorí blbosti a obyčajne aj dosť preháňa.... Úprimne, pôrod bolí, to vie asi každá.. Ten môj prvý nebol vobec ukážkový, a určite som merať povedala, že nikdy viac a pozri, mam 3 deti.... Občas si spomeniem aj na ten prvý pôrod, ale na tie bolesti vôbec... To je už dávno zabudnuté... Možno švagriná potrebuje trošku pochvaly, obdivu, a možno aj nie, ale čo ja viem, lepšie by asi bolo zvrtnuť vždy rozhovor na niečo úplne iné a najmä nech sa zo týka JEJ
Švagriná si asi kompenzuje nejaký komplex z rozvodu alebo neviem z čoho... Toto by sa nikomu dobre nepočúvalo, snaž sa jej vyhýbať alebo tému zahovoriť. Každý pôrod je iný a tiež každá žena je iná. Nastav si v hlave že to zvládneš a určite to zvládneš. A nie, nieje to také strašné. Ja som sa na oba pôrody tešila, som netrpezlivý človek, už som sa nevedela dočkať kedy uvidím svoje bábätká. A všetko išlo hladko. Pôrod môže byť aj pozitívny zážitok, mysli pozitívne. Nebojuj s tým, prijmi to, uvolni sa a hlavne teš sa! Je to najkrajší pocit v živote.
Moje oba pôrody radím medzi najkrajšie dni môjho života, najmä druhý, ten som mala v domácom prostredí. Takže nie, svagrina nema pravdu. Ale mnoho zavisi od vnútorného nastavenia ženy.
No mne napríklad pôrod neprišiel ani z polovice taký strašný ako som si myslela, a to som ako tehotná revala mužovi že určite tam pôjdem umrieť. Ja som nemala ani epi a tie bolesti boli celkom ok, poslednú hodinku to už bolelo dosť, ale ani som neplakala, ani nekricala. Za mňa je vŕtanie zubov horšie. Jasné, že nikto nevie aký budeš mat pôrod ty, ale dopredu stresovať je zbytočné.
Ešte dodám, si mladá, s veľkou pravdepodobnosťou porodíš ľavou-zadnou a zistíš že obavy boli zbytočné. Užívaj si tehotenstvo, relaxuj, čítaj, prechádzky, venuj sa partnerovi, chystaj výbavičku. V prvom tehu som si užívala každý deň naplno. V druhom tiež ale už nebolo toľko času. Držím palce.
Normálne jej daj facku, nech zavre zobák.
Pôrod je uplne super 🙂 hrozný ho má ten kto si ho taký spravi.
Ja osobne ? Nikdy by som už nikoho nepocuvala,nečítala nič 🤦 zbytočne som sa stresivala a môj pôrod bol úplne super. Šili má hodinu a ? Vôbec som to v tom momente neriešila bola som rada že je po všetkom malý je zdravý. Takže bolesť pominie.
Tvoja švagriná ma zrejme strach ze už ona a jej dieťa nebude v kurze, nerieš nepočúvaj ju, niekto ma pôrod ľahší niekto ťažší, ale ver ze keď ti položia dieťatko ku tebe na všetko zabudneš, hlavne nech ti to dobre dopadne a obaja ste boli zdravúcky. Želám ti nech ti všetko dobre dopadne a zbytočne sa nestresuj, užívaj tie posledne dni kopancekov, stojí to všetko za to 😘
Pocuvaj svokru, nie svagrinu. Nedaj sa vystrasit, lebo stres nicomu neprospieva.