Ja som bola vždy milá ku každému, ale asi začnem každému odplácať. Všade arogantní ľudia. Dostala som výpoveď v práci a zatiaľ mi neposlali zápočtový list, niekoľkokrát som to urgovala. Tak som dnes volala zase a pani bola drzá, že ja som im výpoveď tiež neposlala podpísanú hneď. Poslali mi to totiž na email a nevšimla som si to. Ale do Max 4 dní som to poslala. Ja to firme urgujem už dva týždne. Ale ok.
Ide o to, že je to všade. Nikdy som nebola na úrade práce, vždy som pracovala alebo som bola samoplatca. Takže ani neviem ako to tam chodí a slušne som sa spýtala, či mi nemôže poradiť kam sa mám ísť registrovať a páni sa takým tým pohľadom pozrela na inú pani a vymenili si také tie blbé úsmevy. Neviem čo tak hrozné som urobila. A môžem pokračovať...
Prepáčte za tento výlev, ale už mám toho dosť ako do mnou ľudia jednajú.
Zápočtový list je zamestnávatel povinný vydať po skončení pracovného pomeru automaticky, inak porušuje Zákonník práce. Asertívne, bez hádky by som im to pripomenula a podotkla, že inak sa obrátim na inšpektorát práce.
Pohlady iných ludí sú zákerná vec, do hlavy nikomu nevidíme a v svojej hlave si kreslíme scénáre podla toho ako sa práve cítime. A aj keby si o mne niekto niečo nelichotivé myslel - tak čo, aj ja v svojej hlave mávam nepekné názory na iných ludí a tí sa z toho nehrútia, veď prečo by mali?
Všade sa dá naraziť na blbca, niekedy je to ťažké, ale treba sa nad to povzniesť, inak by ťa šľak trafil... Držím palce.
Vseobecne co som sa stretla s najviac arogantnymi ludmi ,boli zeny pracujúce na uradoch ( zopar ich bolo ok) . Praca s ludmi je narocna, aj ich chapem, pracujem trocha s ludmi tiez a niekedy mam fakt velke nervy. U nas na urade to je tak, ked pridu osadnici narobia krik ,bozechran by im uradnicka neporadila, za to si to potom "odskaceme" my normalni zdvorilí ludia, lebo vedia ze my kricat a cirkusovat nebudeme, tak sa vyventiluju potom oni nas 🙂 alebo su niektore take povahy co su vzdy take. Ale pokial nejde o zivot, nejde o nic, nech je kazdy aky chce. Mas zly den a prisla som ti do rany? No nech sa paci, ja byt taka mam vycitky. My musime byt v praci mili, a nemozeme sa dostat do ziadneho konfliktu, neraz sa stalo ze boli kolegovia napadnuti, vazne zraneni, nase vedenie je schopné obvinit nas , za neasertivne spravanie 🤦♀️
Najarogantnejší ľudia sú vždy na úradoch, česť výnimkám. Mám skúsenosť, že ak je tam niekto nový milý, tak o pár mesiacov ho tam už nestretnem, kolektív ho/ju doslova vyženie. Na úradoch sú málo platené a vyhorené pracovníčky a treba tam chodiť už vopred na to pripravená.
@twins2007 je mi ľúto, ja pracujem na úrade, nie som arogantná, snažím sa byť ústretová... Teraz som bola 10 týždňov PN a ľudia čo mi volali boli veľmi šťastní, že som späť, báli sa, že som dala výpoveď. Moja kolegyňa ma dobre zastúpila, ale boli zvyknutí na mňa.
@mimimoje pracujem na úrade a nie som vyhorená 😂😂😂
Ja na úradoch nikdy problém nemám. Chápem, že je to byrokratický moloch a postupy si ludia čo so mnou jednajú nevymýšlajú.
Mňa štve že jednajú arogantne a stretávam sa s tým často. Ja sama nie som arogantná, vždy som milá, slušná a fakt to nie je len moja domnienka.
A tá ženská ma dnes fakt vytočila, že ani ja som im to neposlala hneď. Veď oni si firma a majú nejaké povinnosti. Ozaj, nevie niekto dokedy najneskôr mi to musia poslať?
Aj ked nemile spravanie ludi zamrzi, skusme byt nad vecou. Ak da niekto pomyselnu facku, nemusime nastavit druhu tvar, ale to neznamena, ze sa k ich negativnemu pristupu musime pridat. Co keby sme sa pokusili zmenit tento negativny svet. Ved myslime i na nase deti.
Ihneď pri skončení pracovného pomeru.
Hmmm viem si predstaviť. človek je v takej situácii sám o sebe taký citlivejší a vníma neochotu si myslím viacej, ako keď je všetko v poriadku
@ckocka To bolo 31. 10. 2021 a ešte si dovoľujú mi povedať, že ani ja som im neposlala ihneď podpísanú výpoveď.
No tak ak nemali v rukách podpísanú výpoveď nemuseli/nemali s tebou vobec rozviazať pracovný pomer. Robíte z toho holubník.
@ckocka Ale ja som im ju poslala mailom 02. 11. 2021. Im to trvá podstate dlhšie. Mne ide o to, že má tú drzosť.
V prvom rade, je si myslim, absolutne normalne brat tieto veci citlivo. Reci ako - netreba to brat a povznes sa na to, to hovoria ludia, ktori necitlivo sa naucili obrnit. Je uplne v poriadku citit, ze arogantne spravanie nie je v poriadku a nemusis sa nad tym vobec povzniest. Z mojich skusenosti a z psychologie viem, ze je dobre na taketo spravanie pozerat tak, ze ti ludia maju problem sami so sebou, ak sa tak spravaju, a priznajme si, mnohi naozaj nemaju vyriesene veci. Niekedy za to moze len zly den.... ved normalne slusne povedz v praci, ze skor ty sa pytas, co si dovoluju oni a vecne im oznam veci okolo toho a spomen aj inspektorat prace a je to.
Podpísaná výpoveď sa skutočne neposiela dva dni po skončení pracovného pomeru. To nenazvem ani drzosť, to je nepredstavitelné.
@ckocka Lenže mne to vôbec neoznámili, mne to poslali emailom počas PN
A ja som si mail nepozerala. Ale hneď ako mi volali som pozrela mail, preštudovala a hneď im to poslala
Ako ti počas PN možu dať výpoveď?
@ckocka Bola som v skúšobnej dobe bohužiaľ
Takze si nedostala vypoved, skoncili s tebou pracovny pomer. Takato vec sa len oznamuje, tam nemas co podpisovat a posielat naspat.
Este ti mohli poslat dohodu - tam v pripade ze suhlasis je nutny aj tvoj podpis.
Aky nazov mal ten dokument co si im podpisala?
@nafka0483 Skončenie pracovného pomeru dohodou
@nafka0483 Dohoda o ukončení
Tak to si vobec nemusela podpisat. Chcela si skoncit? Dohodli ste sa???
Treba citat co sa chystas podpisat :(
@nafka0483 Ja som z tej práce začala mať zdravotné problémy a už by som sa tam nevrátila. Tak som to podpísala.
Fakt by už mali na školách začať vyučovať pracovné právo.
V skúšobnej dobe dohoda? To co bolo za firmu idiotov? Nehovoriac o tom, že si im nič podpisovať nemusela, dohoda je o DOHODNUTÍ SA a nie o výpovedi. Babe by som vynadala, až by jej uši brneli. A autorke tiež 😉 Môžeš byť milá, ale naivná hus, o ktorú si každý utrie topánky byt nemusíš.
@vroni Pracovná agentúra. Ja som to podpísala, pretože by som sa už nevrátila.
Kvôli čomu potrebuješ ten zápočtový list?