VŠ sociálna práca,verejné zdravotníctvo,ošetrovateľstvo.

27. júl 2021

Ahoj. Chcela by som pekne poprosiť o radu. Pre aku VS sa rozhodnúť. Nakoľko mám detičky musím externé študovať a tento typ škôl by ma bavil nakoľko tam není matematika. Najviac sa prikláňam k sociálnej práci a verejné zdravotníctvo nictvo. Najlepšie by bolo Žilinský kraj ale nebránim sa ani inde len nie východ to je premena veľmi ďaleko. Prosím ako často sa chodí do školy?Naozaj nemám bližšie informácie samozrejme môžem postudovať na googli ale zaujímajú ma realne skúsenosti a obtiažnosť. Zatiaľ som na materskej nepracujem ani sa nemám kam vrátiť rozhodla som sa nesediet iba tak doma ale posunúť sa.Dakujem za každú odpoveď pekný večer

autor
27. júl 2021

Naozaj nikto dievčatá ? Prosím 🤗

janeninka
27. júl 2021

A co by si chcela robit v jednotlivych oblastiach? Popozeraj aj nejake pracovne ponuky u vas v okoli a pod.. V soc.praci je napr teraz dost volnych miest avsak je to tazka práca, slabe fin.ohodnotenie, casto len na rozne projekty a pod.. K tomu ver. Zdravotnictvu sa vyjadrit neviem.. Skutocne nerozumiem ci akoze očakávas ze sa rozhodne niekto za teba?

petulka2021
27. júl 2021

Ja idem teraz na OŠE do Martina , dvakrát do týždňa sa chodí do školy + prax a tam dosť hodín treba. Je to ťažký odbor, ale keď má k tomu človek vzťah alebo ho to baví, ide to.

autor
28. júl 2021

@petulka2021 v prvom rade ďakujem za odpoveď.Ides do Martina cez univerzitu Komenského alebo Jesseniova fakulta? Robila si prijímačky? Ešte čo ma celkom zaujíma môžeš robiť plnohodnotnú zdravotnú sestru?Lebo všade počúvam iný názor myslím že keď vystudujes túto školu napríklad môžeš podávať injekcie odoberať krv atď....🤗

autor
28. júl 2021

@janeninka samozrejme že nikto cudzí zámna rozhodnúť nemôže.Nato som tu ja 😉Ale mňa zaujímaju realne skúsenosti čo sa týka obtiažnosti skol a navstevovanosti. Tieto školy som si vybrala preto lebo majú uplatnenie v mojom meste.

janeninka
28. júl 2021

Tak soc praca je podla mna jednoducha skola ale presne preto je tam gro studentov, ktori tuto pracu nechcu robit a studuju len kvoli titulu ( vyssie tabulkove platy a pod) cize je to take demotivujuce ze ich nezaujima nic naviac, musis byt ty dost aktívna..

petulka2021
28. júl 2021

Škola JLF UK, Po tejto škole si plnohodnotná zdravotná sestra, lebo máš vlastne vysokú školu Bc. a poprípade Mgr., neni to obyčajná zdravotná stredná, kde máš v kompetencii len pár úkonov. Prijímačky som nerobila, externisti málokedy robia prijímačky sa mi vidí.

autor
28. júl 2021

@janeninka áno väčšina to študuje.Preto naozaj premýšľam ktorým smerom sa ubrať aby ma tá práca aj bavila bola finančne dobré ohodnotená .Ďalšie vec ktorú zohladnujem aby som to časovo stíhala pri deťoch nechcem prechádzať na tahakoch ale naozaj sa niečo aj naučiť...Ošetrovateľstvo by ma bavilo jediné čo ma odrádza že pri tomto type štúdia keď skončim asi pracuješ aj nočné.Ja môžem pracovať klasický od rána do poobedia.Preto som taká nerozhodna a stále to preberam z každej strany 😉 Ešte môžem aj na ekonómia a manažment v RK nakoľko na ekonomickú som chodila na strednú ale to už teraz tiež študuje kazdy....Ako sa vymotať z tohoto kruhu neviem 🙃🤗ale ďakujem za každé písmenko a čas venovaný mne

autor
28. júl 2021

@petulka2021 keď nastúpis potom napíš ako sa ti páči .A ako často budeš navštevovať školu?A koľko bude prax trvať?Ďakujem

petulka2021
28. júl 2021

Keď vystupuješ OŠE, môžeš kľudne pracovať v ambulancii alebo na nejakej klinike kde sa robí len do 14 alebo 15.
A s praxou neviem ti povedať, nemám ešte žiadne informácie presné, len viem že minuloročný externisti chodili do školy štvrtky a v piatky.
A čo sa týka sociálnej práce, je to pekná práca, napríklad v DSS alebo v detských domovoch, to záleží na tebe čo ťa viac ťahá, comu sa chceš v živote venovať.