Vrátenie tovaru do 30 dní od zakúpenia

lj31
20. okt 2022

Ahojte baby ,prosím vás neviete ako to je s vrátením tovaru (kožené čižmy) kupila som ich 7.10. 2022 a začali sa normálne odlepovať po 2 tyzdnoch!!! Stali cez 90 eur ...Taka som napalena, mam narik na vratenie penazi resp vymenu noveho kusu? Vdaka

danusa63
20. okt 2022

@lj31 môžete ich reklamovať, vrátiť sa dá iba kúsok s visackou

andrea_82
20. okt 2022

Kúpila si ich v kamennej predajni alebo cez e-shop? Lebo cez e-shop máš nárok na vrátenie tovaru do 14 dní, v kamennej predajni nárok nie je. Ale toto tvoje je skôr už prípad na reklamáciu. Nárok na vrátenie peňazí máš až pri viackrát sa opakujúcej rovnakej chybe.

marci77
20. okt 2022

reklamovat iba, obchod ma 30dni na vyjadrenie

ak sa nakupuje v eshope, tak podla zakona je lehota do 14dni na vratenie bez udania dovodu

natall113
20. okt 2022

Reklamovať sa dajú určite. Aj keď ja som takto reklamovala Nike tenisky ktoré sa po týždni začali odlepovať a neuznali mi reklamáciu, ževraj nesprávne nosenie

sissy27
20. okt 2022

@lj31 vrátiť môžeš len nenosený tovar s visačkou - ak to podmienky predajne dovoľujú. Takýto tovar ide späť do predaja. Poškodenie treba reklamovať.

kitycat
20. okt 2022

Tiez myslim, ze len reklamacia a vymena.. Na vratenie by museli byt nenosene

jenni_p
20. okt 2022

Tovar, ktorý ste už začali používať a má známky nosenia nemôžete vrátiť.
Vrátiť sa dá tovar len pri kúpe v e-shope, samozrejme tiež nenosený, v pôvodnom obale a so všetkými štítkami, s dokladom o kúpe atď.
Tovar zakúpený v kamennej predajni je možné vrátiť alebo vymeniť, len na základe dobrej vôle predajcu, kamennej predajni to neprikazuje zákon, že Vami zakúpený tovar musí predajca prijať na výmenu alebo vrátenie.

Váš prípad spadá pod reklamačné konanie, zo zákona - tovar, ktorý má vadu, ktorá je opraviteľná sa dá na opravu, najneskôr sa reklamácia vybaví do 30 dní, prípadne predajca môže dať tovar na posúdenie znalcovi, ktorý na základe svojej odbornosti a skúšky obuvi posúdi, či bol tovar používaný tak, ako sa mal. Množstvo topánok je evidovaných ako vysoko módna obuv a pod. - máte to uvedené na doklade o kúpe a k tomu prináleží aj jeho správne používanie.

Váš prípad môže závisieť od dobrej vôle predajcu, od firmy, kde ste obuv kupovala, možno Vám ich vymenia, možno vrátia peniaze, ale podľa zákona by Vám ich najskôr opravili a teda zalepili a v prípade opakovanej vady si naštudujte obchodný zákonník, aby ste vedeli ako máte postupovať, ale snáď budú zhovievaví a vymenia. 🙂